ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
XauPau
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
133
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Ağustos 2021 17:10
Toplam Mesaj:
101 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hayri Canyakmaz
Doğum Tarihi:
14 Mart 1981
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/134380.jpg[/img]
Hayri Canyakmaz
SON 10 MESAJI
İkinci El Fiyatlarına Ne Oluyor?
[QUOTE=Foae]
Mert’in ne dediğini anlamadan yazılan tepkisel mesajlar da komik ve gereksiz olmuş. (Gel döv vs...)
[/QUOTE]
Siz de konunun ilk mesajında ne dendiğini pek okumuş ve anlamış sayılmazsınız. Komik ve gereksiz mesajınızı yazmadan önce bir daha okuyun akvaryum camı hariç başka bir fiyat artışı eleştirisi var mı diye. [8)]
[QUOTE=Foae]
Mert’in ne dediğini anlamadan yazılan tepkisel mesajlar da komik ve gereksiz olmuş. (Gel döv vs...)
[/QUOTE]
Siz de konunun ilk mesajında ne dendiğini pek okumuş ve anlamış sayılmazsınız. Komik ve gereksiz mesajınızı yazmadan önce bir daha okuyun akvaryum camı hariç başka bir fiyat artışı eleştirisi var mı diye. [8)]
İkinci El Fiyatlarına Ne Oluyor?
Birkaç yıl aradan sonra tekrar hobiye geri dönmek istedim. Elimde sadece 60x40x40 bir akvaryum var. Dış filtre, İç filtre, Biraz delikli kaya , biraz gnays, kumdur topraktır vs malzeme çok. Ama akvaryumu koyabileceğim bir dolabım yok. Bir yandan da büyük bir akvaryum mu kursam diyorum. Hanımı da ikna etmişken şansımı niye zorlamayım ki [:)))] Neyse çok gaza gelmemek lazım deyip küçük bir akvaryum dolabı bakıyorum. Her dolap olmaz, kapaklı olsun ki içine dış filtre koyabileyim. Ayakkabılıklar var, çekmeceliler var ama dış filtrenin girebileceği kısa bir dolap yok. Boy dolabı alıp ortadan kessem mi diye bile düşündüm. Yalan söylemeyeyim iki tane akvaryum dolabı yazan ilan buldum. Adam öyle fiyat çekmiş ki çalışan 2. El çamaşır makinası daha ucuz. [:O] Teknik olarak mümkün değil, MDF ve Sunta maliyetleriyle her gün 12 saat ilgileniyorum. [:3]
Neyse dedim dolaplı bir akvaryum alayım. Forumda bana yakın yerlerdeki İkinci el akvaryum ilanları çok tuhaf fiyatlara sahip. Dolaplısına hiç girmiyorum. Letgo sahibinden vs yerlere baktım, kendimi asker emeklisi gibi hissettim. [:cik:] Nereye baksam sanki sorun görüyorum, hepsine de sinirlenmeye başlamışım ufaktan. [:(((] Letgoya bir dilekçe yazsam bu ilanları kaldırmaz mı derken buldum kendimi. Niye mi ? Ürünün ölçüsünü yazmayı bilmeyen satıcı dolu ortalık. “ 100x20 akvaryum” yazmış eee 3. Ölçü nedir [:?] Hem 100 e 20 akvaryum olmaz ki, yağmur oluğudur o. Kimbilir nasıl ölçtü deyip geçtim ama hangi birini geçeceğim. Akvaryumcunun itelediği 5 tane renkli değirmeni de fiyata dahil eden mi ararsın, illa japonları da alacan diye mi ararsın, camı çatlak, sızıntısı var başka sorunu yok diyen mi ararasın. Yalan yok bir yerden sonra pes ettim ve aramayı kestim, denk gelirsem tankımı kurar keyfime bakarım. Hem hanımdan kaptığım izne de balıklama atlamamış olurum. O kadar da ağırlığım olsun dimi ama [:lol:]
Birkaç yıl aradan sonra tekrar hobiye geri dönmek istedim. Elimde sadece 60x40x40 bir akvaryum var. Dış filtre, İç filtre, Biraz delikli kaya , biraz gnays, kumdur topraktır vs malzeme çok. Ama akvaryumu koyabileceğim bir dolabım yok. Bir yandan da büyük bir akvaryum mu kursam diyorum. Hanımı da ikna etmişken şansımı niye zorlamayım ki [:)))] Neyse çok gaza gelmemek lazım deyip küçük bir akvaryum dolabı bakıyorum. Her dolap olmaz, kapaklı olsun ki içine dış filtre koyabileyim. Ayakkabılıklar var, çekmeceliler var ama dış filtrenin girebileceği kısa bir dolap yok. Boy dolabı alıp ortadan kessem mi diye bile düşündüm. Yalan söylemeyeyim iki tane akvaryum dolabı yazan ilan buldum. Adam öyle fiyat çekmiş ki çalışan 2. El çamaşır makinası daha ucuz. [:O] Teknik olarak mümkün değil, MDF ve Sunta maliyetleriyle her gün 12 saat ilgileniyorum. [:3]
Neyse dedim dolaplı bir akvaryum alayım. Forumda bana yakın yerlerdeki İkinci el akvaryum ilanları çok tuhaf fiyatlara sahip. Dolaplısına hiç girmiyorum. Letgo sahibinden vs yerlere baktım, kendimi asker emeklisi gibi hissettim. [:cik:] Nereye baksam sanki sorun görüyorum, hepsine de sinirlenmeye başlamışım ufaktan. [:(((] Letgoya bir dilekçe yazsam bu ilanları kaldırmaz mı derken buldum kendimi. Niye mi ? Ürünün ölçüsünü yazmayı bilmeyen satıcı dolu ortalık. “ 100x20 akvaryum” yazmış eee 3. Ölçü nedir [:?] Hem 100 e 20 akvaryum olmaz ki, yağmur oluğudur o. Kimbilir nasıl ölçtü deyip geçtim ama hangi birini geçeceğim. Akvaryumcunun itelediği 5 tane renkli değirmeni de fiyata dahil eden mi ararsın, illa japonları da alacan diye mi ararsın, camı çatlak, sızıntısı var başka sorunu yok diyen mi ararasın. Yalan yok bir yerden sonra pes ettim ve aramayı kestim, denk gelirsem tankımı kurar keyfime bakarım. Hem hanımdan kaptığım izne de balıklama atlamamış olurum. O kadar da ağırlığım olsun dimi ama [:lol:]
Sizden Öğrendim
Evet makro besinlere başlama vaktim geldi sanırım. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz f/p ürünü var mıdır ?
Balık düşünüyorum ancak canlıdoğuran tutkum ağır bastığı için şimdilik almıyorum. Molly yavruladı ve 12 tanesi büyümekle mesguller. Ama ilerisi için aklımı okumuşsunuz neon ve kardinal tetra ile rasbora eklemeyi düşünüyordum.
Evet makro besinlere başlama vaktim geldi sanırım. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz f/p ürünü var mıdır ?
Balık düşünüyorum ancak canlıdoğuran tutkum ağır bastığı için şimdilik almıyorum. Molly yavruladı ve 12 tanesi büyümekle mesguller. Ama ilerisi için aklımı okumuşsunuz neon ve kardinal tetra ile rasbora eklemeyi düşünüyordum.
Sizden Öğrendim
[B]Ölçüler: [/B]80 Litre
[B]Canlı Türleri:[/B] Siyah ve Turuncu Moli 2 Adet , 2 cüce Vatoz ve 1 Bronz çöpçü
Bitki Türleri:
Heminathus Micranthemoides
Limnophila Aromatica
Rotala rotundifolia
Lilaeopsis Brasiliensis
Rotala Macranda japan red
Alternanthera reineckii 'Mini'
Marsilea Hirsuta
Eleocharis parvula mini
Sagittaria Sabulata
[B]Tankın Yaşı:[/B] 4 Aylık
[B]Filtrasyon ve Işıklandırma: [/B]24 x1 Watt Led (Sabah 10 Akşam 8 Kesintisiz aydınlatma ) + Mayalı Co2 ve Dış Filtre
[B]Tasarım ve Dekorasyon: [/B]Tabanda Oliver Knott üstünde Hagen + Oliver Knott karışımı + Gnays Kaya
Bitkileri 3 ay önce forumdan satın aldım (20 TL lik bitki çeşidi ilanı) . Haftada iki defa %15 su değişimi yaptım. İlk başta olan yosun problemim tank oturunca azaldı. Mollyler in de katkısı ile tertemiz oldu. Şu an sadece Demir sıvı gübre veriyorum. Sık su değişimi bu işin sırrıymış meğer. Led bitkili olur mu diye düşünürdüm bu akvaryumu kurmadan önce. Yine budanmaya ihtiyacı var ama paylaşmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134380/030120172057291.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134380/030120172059061.jpg[/IMG]
[B]Ölçüler: [/B]80 Litre
[B]Canlı Türleri:[/B] Siyah ve Turuncu Moli 2 Adet , 2 cüce Vatoz ve 1 Bronz çöpçü
Bitki Türleri:
Heminathus Micranthemoides
Limnophila Aromatica
Rotala rotundifolia
Lilaeopsis Brasiliensis
Rotala Macranda japan red
Alternanthera reineckii 'Mini'
Marsilea Hirsuta
Eleocharis parvula mini
Sagittaria Sabulata
[B]Tankın Yaşı:[/B] 4 Aylık
[B]Filtrasyon ve Işıklandırma: [/B]24 x1 Watt Led (Sabah 10 Akşam 8 Kesintisiz aydınlatma ) + Mayalı Co2 ve Dış Filtre
[B]Tasarım ve Dekorasyon: [/B]Tabanda Oliver Knott üstünde Hagen + Oliver Knott karışımı + Gnays Kaya
Bitkileri 3 ay önce forumdan satın aldım (20 TL lik bitki çeşidi ilanı) . Haftada iki defa %15 su değişimi yaptım. İlk başta olan yosun problemim tank oturunca azaldı. Mollyler in de katkısı ile tertemiz oldu. Şu an sadece Demir sıvı gübre veriyorum. Sık su değişimi bu işin sırrıymış meğer. Led bitkili olur mu diye düşünürdüm bu akvaryumu kurmadan önce. Yine budanmaya ihtiyacı var ama paylaşmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134380/030120172057291.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/134380/030120172059061.jpg[/IMG]
Lanetli Akvaryum!
Şu çamaşır suyu hatasını heryerde okuyorum. Çamaşır suyuyla salınım yapan kum köpürmez. Tuzruhu ile denemeniz gerekiyor.
Şu çamaşır suyu hatasını heryerde okuyorum. Çamaşır suyuyla salınım yapan kum köpürmez. Tuzruhu ile denemeniz gerekiyor.
Lepistesim İntihar Etmeyi Denedi
Bunun birçok sebebi olabilir. Yem gelmedi diye atlamaz ama su değerleri kötüleşince atlar. Kendini kovalayan bir tür olursa atlar. Siz akvaryumun önünde ani hareket ederseniz ürküp atlayabilir.
Geçmiş olsun bu arada. Umarım hava kesesinde bir problem yoktur ve mukoza tabakası da çok zedelenmemiştir. Birkaç gün gözlemleyip sorun olursa ona göre müdahalede bulunabilirsiniz.
Bunun birçok sebebi olabilir. Yem gelmedi diye atlamaz ama su değerleri kötüleşince atlar. Kendini kovalayan bir tür olursa atlar. Siz akvaryumun önünde ani hareket ederseniz ürküp atlayabilir.
Geçmiş olsun bu arada. Umarım hava kesesinde bir problem yoktur ve mukoza tabakası da çok zedelenmemiştir. Birkaç gün gözlemleyip sorun olursa ona göre müdahalede bulunabilirsiniz.
Midye
[QUOTE=ELPRESACANARİO]İlanlar kısmında "Arıyorum" ilanı verebilirsiniz. İnternette de midye satışı yapılıyor, internetten de alabilirsiniz. Doğadan toplamak biraz riskli, parazit bulaştırabilir. [/QUOTE]
Akvaryumda midye üremiyor diye biliyorum. Yani hepsi doğadan gelme. Doğadan toplayıp akvaryumcuya satan birini tanıdığım için tavsiye ettim. [;)]
[QUOTE=ELPRESACANARİO]İlanlar kısmında "Arıyorum" ilanı verebilirsiniz. İnternette de midye satışı yapılıyor, internetten de alabilirsiniz. Doğadan toplamak biraz riskli, parazit bulaştırabilir. [/QUOTE]
Akvaryumda midye üremiyor diye biliyorum. Yani hepsi doğadan gelme. Doğadan toplayıp akvaryumcuya satan birini tanıdığım için tavsiye ettim. [;)]
Akvaryumda Çıkan İlginç Şey
Dytiscus, büyük dalış böceğine benzettim. Acaba su altında koza mı yaptı ?
Dytiscus, büyük dalış böceğine benzettim. Acaba su altında koza mı yaptı ?
Bitki Nasıl Ekiliyor
Bitki limnophila türü diye düşünüyorum. Sessiflora ya da aquatica olabilir. Formu iyi olmadığı için anlayamadım. Bir de ters ekilmiş sanırım.
Bitki limnophila türü diye düşünüyorum. Sessiflora ya da aquatica olabilir. Formu iyi olmadığı için anlayamadım. Bir de ters ekilmiş sanırım.
Midye
Sevindikli barajından toplayabilirsiniz. Kocakaymazda da vardı galiba. Kumu biraz kazınca çıkıyorlar.
Sevindikli barajından toplayabilirsiniz. Kocakaymazda da vardı galiba. Kumu biraz kazınca çıkıyorlar.
SON MESAJLAR
- 10 Litreye 100 W Isıtıcı Babakızakvarist, 04:16
Yeni Üye Forumu - Gulper Catfish Tavsiye gulperhastasi, 02:46
Yeni Üye Forumu - Trans Genetiklerim Yumurta Dökmedi. xellence07, 02:02
Yeni Üye Forumu - 5 Litrelik Bitkili Akvaryum xellence07, 01:48
Yeni Üye Forumu - Kribensis Nigeria Red Ve Rainbow Üreme Göksel D, 01:47
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 01:45
Bitki Akvaryumları Genel - Mosnter Akvaryumum (07) xellence07, 01:34
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimin Karnı Şiş Sallanarak Yüzüyor ciciolmesinlutfn, 01:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benek Mi Var Balığımda ciciolmesinlutfn, 01:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Orandam Yüzmüyor ciciolmesinlutfn, 01:08
Yeni Üye Forumu - Nano Bloody Mary bendeniztayfun, 01:01
Akvaryum Tanıtımı - Kendin Yap Işık Kaya Özyurt, 00:34
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Bettamtailung, 00:32
Labirentliler - İlk Canlı Yem Denemesi MasterChief, 00:26
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ramirezi FISHERMAN01, 00:18
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Trans Genetik Tetra Ve Diğer Canlılar Yiğit solak, 00:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ölçüsü cihatkaraca, 23:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vuslat Aplot, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - Smart 25 Watt Isıtmıyor CevdetSERBEST, 23:23
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 22:25
Yeni Üye Forumu - Oranda Japonlar İçin Kum Ve Taş Tavsiyesi Emrkymc, 22:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aleminyum Çerçeveli Akvaryum. karabacakriza, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kökü Aşırı Pamuklanma Ve Kumdaki Garip KaanE, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam KaanE, 22:02
Aydınlatma - 70 Lt Dış Filtre Tavsiyesi Mirza Adar, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Solungaçta Beyaz Noktalar Mirza Adar, 21:39
Sazansıgiller - Lepistes Yavruları akvaryumodam, 21:37
Yeni Üye Forumu - Ph Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı? akvaryumodam, 21:30
Bitki Akvaryumları Genel - Tds Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı ArifhbsAquatics, 21:14
Bitki Akvaryumları Genel - Discus Akvaryumu İçin Gerekenler draff10, 20:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balığı Yusuf3861, 20:45
Yeni Üye Forumu - Bu İki Şelale Filtreden Hangisi Daha İyidir? Vlademirol, 20:45
Filtreleme Seçenekleri - Ceviz Yaprağı Ve Dalı Tulpar99, 20:27
Yeni Üye Forumu - Karides Ph Tds Deyeri poyraz43, 20:19
Omurgasızlar - Bitkili Betta İçin Hangi Kum? Mirza Adar, 20:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60p Bitkili Eminsalih, 20:07
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 20:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 240 Lt Lik Tankımda Ne Besleyebilirim xellence07, 20:04
Yeni Üye Forumu - Melek Lavralarını Yaşatms Hamite07, 20:04
Filtreleme Seçenekleri - Iwagumi Akvaryumu İçin Zemin Bitkisi Önerisi FatihBezirgan, 17:34
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklar Yem Yemiyor Talhabey12, 17:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Kireç Balık Varken Temizlenirmi Sadullah016, 17:21
Yeni Üye Forumu - Busblue Acara Kara Karga, 17:15
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Plati Fırat pınar, 17:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tank Değişimi İçin Taban Tavsiyesi srnozcn, 17:03
Taban ve Gübreleme - Amatörce Bitki Denemem Srdr.Betta, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi kdrackgz, 16:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryumu Öneri Ehtiyar, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sudan Çıkan Canlının Türü Ne Ölecek Miyim (!) faithNiel, 16:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 03:29
- Channa Golden Limbata okan169 02:29
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:29
- Discus Ve Oscar okan169 02:29
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 01:27
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 01:26
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 01:25
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 01:25
- Altın Kafa Melekler Tekin35 01:18
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 01:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:00
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:00
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:00
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:00
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 00:46
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 00:46
- Co2 Regülatör Set egedin 00:32
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 00:26
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 00:26
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:47
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 23:47
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 23:31
- 100*40*30h Cama Cam Show Akvaryumu Takas genesiss 23:17
- Sıfır Ve İkinciel Ürünler Biolojik Sünger,iç Fitre ootkn 22:55
- Lav Kırığı Kum 12 13 Kg ootkn 22:55
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 22:49
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 22:49
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Çift-dişiler Shinouzen 22:41
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 22:41
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:11
- Mikro Kurt wallece 22:05
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 21:52
- Christmas Moss Furkann 21:52
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 21:30
- Malawi Erkekler AlisBaba 21:14
- Dış Filtreler AlisBaba 21:14
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 21:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 21:10
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 20:54
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 20:50
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 20:50
- Weeping Moss Bysam 20:50
- Apistogramma HarunYILDIRIM 20:48
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 20:35
- Anubias Nana - - Buche Wavy turkiSHrimp 20:35
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 20:35
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:30
KULLANICILAR
- 37 Online Kullanıcı, 20 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.