10 Ppi Süngerde Anubias Büyür Mü
Gönderim Zamanı: 14 Saat 55 Dakika önce
Merhabalar bugün bir Anubias Barteri Crispus aldım, bitki klasik cam yününe sarılı saksı formundaydı, bitkiyi o yünden çıkardım, bir tur( tur diyince aklınıza kalın bir katman gelmesin, sadece kökleri tutacak ve rizomun altını dolduracak kadar sardım) 10 ppi biyo süngerle sardım köklerini, köklerin bir kısmını da alttan sarkacak şekilde battaniyeye sarılan birinin ayaklarının dışarıda kalması gibi bıraktım, rizomu da (anladığım kadarıyla köklerin ve dalların çıktığı noktayı) süngerin üstünde bıraktım, ağırlığa sarıp saksısı ile excele yatırdım, bekletip dikmeyi düşünüyorum, doğru yapmış mıyım, bitkiyi büyütüp gelişmesini sağlayabilir miyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Saat 35 Dakika önce
Neden bu işlemi yapma ihtiyacı duydunuz ?
Saksılamayı satışta adet belli olsun ve geçici yerinde yüzmesin sabit dursun diye yapıyorlar.
Siz taş (lav kayası) kök (Mangrow örn.) Gibi bir dekora ip,misina yada yapıştırıcı ile sabitlemelisiniz.
Excell uygulamasınında sebebini açıkça anlamadım.
Dezenfekte etmek ise amaç işe (excelin) yaradığını sanmıyorum.
Saksılamayı satışta adet belli olsun ve geçici yerinde yüzmesin sabit dursun diye yapıyorlar.
Siz taş (lav kayası) kök (Mangrow örn.) Gibi bir dekora ip,misina yada yapıştırıcı ile sabitlemelisiniz.
Dezenfekte etmek ise amaç işe (excelin) yaradığını sanmıyorum.
Gönderim Zamanı: 14 Saat 32 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]Neden bu işlemi yapma ihtiyacı duydunuz ?
Dezenfekte etmek ise amaç işe (excelin)
yaradığını sanmıyorum.[/QUOTE]
Şuanlık elimde bir kaya veya kök yok ama yakın zamanda temin edeceğim, excelde bekletmemin sebebi yeni kuruluma olabildiğince algleri ve yosunların gelmesini engellemekle beraber zararlı onurgasızlardan da arındırmak. O zamana kadar saksı içinde dursa sorun olur mu
Dezenfekte etmek ise amaç işe (excelin)
yaradığını sanmıyorum.[/QUOTE]
Şuanlık elimde bir kaya veya kök yok ama yakın zamanda temin edeceğim, excelde bekletmemin sebebi yeni kuruluma olabildiğince algleri ve yosunların gelmesini engellemekle beraber zararlı onurgasızlardan da arındırmak. O zamana kadar saksı içinde dursa sorun olur mu
Gönderim Zamanı: 14 Saat 27 Dakika önce
[QUOTE=AmatorChannaci]
Şuanlık elimde bir kaya veya kök yok ama yakın zamanda temin edeceğim, excelde bekletmemin sebebi yeni kuruluma olabildiğince algleri ve yosunların gelmesini engellemekle beraber zararlı onurgasızlardan da arındırmak. O zamana kadar saksı içinde dursa sorun olur mu[/QUOTE]
Sirkeli suda 30 dk. Bekletmeniz aynı işi görecektir.
Excelli yoğun kullanmanız bitkiye zarar verebilir.
Saksısında durmasının bir zararı yok ancak siz bir taşyünü temizliği ve sünger sarma işlemi yapmışsınız. Köklerin üzerinden taze su geçişini kısıtlamışsınız gibi anlıyorum.
Şuanlık elimde bir kaya veya kök yok ama yakın zamanda temin edeceğim, excelde bekletmemin sebebi yeni kuruluma olabildiğince algleri ve yosunların gelmesini engellemekle beraber zararlı onurgasızlardan da arındırmak. O zamana kadar saksı içinde dursa sorun olur mu[/QUOTE]
Saksısında durmasının bir zararı yok ancak siz bir taşyünü temizliği ve sünger sarma işlemi yapmışsınız. Köklerin üzerinden taze su geçişini kısıtlamışsınız gibi anlıyorum.
Teşekkür Edenler: [T]255287,AmatorChannaci[/T]
Gönderim Zamanı: 14 Saat 24 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
[/QUOTE]
Hocam normalde bu tarz süngerlerin özellikle filtrelerde su geçişini sağlayabilecek geçirgenlikte yapılmıyor mu bilmediğimden soruyorum, taze su geçişini engelleme gibi bir sorunu nasıl yaratabiliyor?
[/QUOTE]
Hocam normalde bu tarz süngerlerin özellikle filtrelerde su geçişini sağlayabilecek geçirgenlikte yapılmıyor mu bilmediğimden soruyorum, taze su geçişini engelleme gibi bir sorunu nasıl yaratabiliyor?
Gönderim Zamanı: 14 Saat 22 Dakika önce
[QUOTE=AmatorChannaci]
Hocam normalde bu tarz süngerlerin özellikle filtrelerde su geçişini sağlayabilecek geçirgenlikte yapılmıyor mu bilmediğimden soruyorum, taze su geçişini engelleme gibi bir sorunu nasıl yaratabiliyor?[/QUOTE]
Filtre motoru yada hava motoru ile su bu süngerden geçirtiliyor.
Sudaki durağan halde iken süngerden köke hangi kuvvet suyu itecek sizce?
Gereksiz bir detay ;
Taş yünü sera sistemindeki bir teknik. Su tablalara gübreli şekşlde doldurulup. Belli süre sonra boşaltılıyor . Taş yünü yeni su ile doyuyor. İkinci işleme kadar bitkiye besin sağlıyor..
[EDIT]Cyber_Scout,2025-10-06 23:40:36[/EDIT]
Hocam normalde bu tarz süngerlerin özellikle filtrelerde su geçişini sağlayabilecek geçirgenlikte yapılmıyor mu bilmediğimden soruyorum, taze su geçişini engelleme gibi bir sorunu nasıl yaratabiliyor?[/QUOTE]
Gereksiz bir detay ;
Taş yünü sera sistemindeki bir teknik. Su tablalara gübreli şekşlde doldurulup. Belli süre sonra boşaltılıyor . Taş yünü yeni su ile doyuyor. İkinci işleme kadar bitkiye besin sağlıyor..
[EDIT]Cyber_Scout,2025-10-06 23:40:36[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 14 Saat 15 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
Gereksiz bir detay ;
[/QUOTE]
Sağolun hocam, tanıdık bir hobiciden taş yününün zamanla suya mikro cam parçaları saldığı gibi şeyler duymuştum bitkinin o şekilde kalmasını önermemişti, sağolun doğrusu öğrettiğiniz için.
Gereksiz bir detay ;
[/QUOTE]
Sağolun hocam, tanıdık bir hobiciden taş yününün zamanla suya mikro cam parçaları saldığı gibi şeyler duymuştum bitkinin o şekilde kalmasını önermemişti, sağolun doğrusu öğrettiğiniz için.