100*30*45 Ölçülerine kaç mm cam?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
6 mm + kusak bu boyutta sorun olmaz ancak 8 mm oldukça garanti olur.
6 mm + kusak bu boyutta sorun olmaz ancak 8 mm oldukça garanti olur.
[/QUOTE]
+1 + kusak en garantisi. Kusak atmanin maliyeti çok fazla degil. Onun için kusak attirmayi düsünün.
saygilar.
Akvaryumunuzu kusakli yaptiriniz.6mm ideal.8mm hem pahali olur hemde bence gerek yok.Çok kaba oluyor.Yani istediginiz ölçüler için 6mm diyorum ben..
Saygilarla..
Ben de 100/40/40 boyutlarinda bir akvaryum var. Nerdeyse sizin yaptiracaginiz akvaryumla ayni boyutlarda. 6 mm camdan ve üstte altta ve yanlardan kusakli. Hiç bir sorunum yok. Ancak benim akvaryumumun taban cami 8 mm. Eger sizinde imkaniniz varsa taban camini daha kalin kestirin. Çok fazla yük biniyor, ilerde sorunla karsilasmayin...
Benim açtigim baslik biraz yardimci olabilir http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=9388&P N=2&TPN=1
Ayrica arkadasimiz sormus ben yinelemek istedim."Kusak" dediginiz kisim neresi oluyor acaba?
selam arkadasim benimde 100-45-30cm akvaryumum var. ve kusak felanda yok 6mm camin kalinligi bir sorun yasamadim. ama bu akvaryumu yaptiracagina almani tavsiye ederim.
ben izmir de ustelik plastik kapaklisini kurt akvaryum dan 60ytl aldim.
Her seyden evvel, cam kesimi ve akvaryum yapimi, profesyonellere birakilmasi gereken bir istir, ustalik ve tecrübe ister. Ufak ölçüm ve yapistirma hatalari felaketlere yol açar, bu yüzden az bir ekonomi saglamak için alinan riske kesinlikle degmez. Bütün sistemleriyle birlikte hesaplandiginda, bir akvaryum sisteminin maliyetinde akvaryumun kendisinin maliyeti o kadar yüksek tutmayacagi için, burada saglanacak maliyet düsüsü de tüm sistem hesaplandiginda yüksek olmayacaktir.
Tabanda kullanilacak cam kalinliginin, yan yüzeylerde kullanilan cam kalinligindan bir adim daha kalin olmasi önerilir ( mesela yan yüzeyler 8 mm, taban 10 mm )
Buradaki degerler biraz güvenligi artirilmis degerlerdir, ama ülkemiz sartlarinda gerekldir ( deprem tehlikesi ). Burada degerler riskleri mümlkün olabildigi kadar azaltmak için bir parça normalden yükseltilmistir ve en garantilisidir saglikli baliklar saygilar...
benim akvaryumlarimdan biri sizin ölçülerinize yakin 6mm camdan yapilmis. Aldigimda kusak yoktu.Ön ve arka camlar gözle görülür sekilde bombe yapiyor yani patlama riski var. Bence 8 mm yaptirin