• Botia Almorhea Diye Aldığım Balık


    Profil resmi
    albeta
    18:11
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185642/290620241808491.jpg[/IMG]
    Bu balık botia almorhea mı ?
    emin olamadım
    Ve adi salyangozları yesin diye aldım koklayıp bırakıyor içine çekmeye çalıştı bir kez onda da başaramayınca bıraktı.koyalı bir hafta olmadı bu arada.

    (0) (130)

    Yeni Kurulum Hazırlıkları - Tavsiye Ricası


    Profil resmi
    Mr_Ocean
    16:52
    Değerli arkadaşlar merhaba,

    Bu hobiye yaklaşık 1,5 yıl evvel, oğlumun zorlamasıyla başlamıştım. Okumuş olanlar şu linkten hikayemi hatırlayabilirler: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baboky_ekibinin_low_tech_karides_akvaryumu_guncesi_k987876.asp[/URL]

    Mevcut, aşırı küçük karides akvaryumumu biraz daha büyütmek için gerekli hazırlıklara başladım. Bu sefer yavaş ama emin adımlar atmak istiyorum. Bu yolda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Şu ana kadar aldığım yol ve planlarım:
    1- İlhami Kul (Tepe Akvaryum) hocama 45x45x45, altında kendi dolabı olan bir akvaryum siparişi verdim. Akvaryum kendinden (arkadan) sumplı olacak. Bu ölçülerde yaklaşık 90 litre su hacmim var. 8cm sump kaybı ile akvaryumda yaşayanların alanı 75 litre gibi olacak.
    2- Mevcutta yaklaşık 100 karidesim ve 2 tavşan salyangozum var. Kurulum sonrasında hepsini yeni akvaryuma taşıyacağım.
    3- Akvaryuma [B]chili rasbora, neon green rasbora ve belki birkaç tetra[/B] koymayı planlıyorum. Karideslerle uyumlu yaşayacak birkaç tür daha olabilir belki. Bu konuda tavsiyelerinize açığım.

    Evet, şu ana kadar geldiğim yol aslında bu kadar. Buradan sonrası sorular, sorular [:D] Tavsiyelerinize ihtiyacım var, bütçe sıkıntım yok.
    4- Bitkili bir akvaryum kuracağım. Tercihim low-tech bitkilerden yana, zira CO2'den çekiniyorum bir şekilde. Yapamam, ayarlayamam, hayvanları zehirlerim gibi geliyor. Tüpü bitince buralarda dolduramam diye korkuyorum.... Çok seyahat ediyorum, evden uzun süreler uzak kalıyorum. Karbondioksitin yaratabileceği komplikasyonlardan çekiniyorum açıkçası. Ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz?

    5- Işıklandırmayı da daha almadım. Co2 kullanmazsam Power LED gibi yüksek aydınlatmalardan tarafa değil daha basit ürünlere yönelmeyi düşünüyorum. Zira yüksek ışık, CO2 desteği olmadan alg patlaması yapar diye okudum. Bu konuda kelam eder misiniz?

    6- Türlerden yana yardıma ihtiyacım var, 3 numaralı maddede belirttiğim gibi. Karideslerle uyumlu ve seyir zevki olan tür tavsiyelerine açığım. Özellikle chili rasboralar çok hoşuma gitti ama.

    7- Aquascape için hayaller de kuruyorum tabi. Bu kısım da aslında bitki seçimi ve co2 konusuyla kesişiyor. Alta siyah kum koymayı tasarlıyorum ama kumun altına ilave bir malzeme eklemek gerekir mi gerekmez mi kestiremedim.
    Yati kökleri, birkaç kaya ve basit bitkilerle; sade ve yüzme alanı malzemeyle boğulmamış bir akvaryum hayal ediyorum. İwagumi stili bu yönden hoşuma gidiyor mesela ama hem taban bitkilerinin yetiştirme zorlukları, hem de gövdeli bitkilerin eksikliği sebebiyle uzak durduğum bir stil.

    Bilgisayarda şöyle 2 çizim yaptım. Fena olmadılar ama eeeeeh işte... Çok vakit geçirince de sıkılıyorum, kararsızlığa düşüyorum. Basit bir şey yapıp geçeyim diyorum falan. Öyle.
    Bana yardımcı olursanız sevinirim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/290620241649461.jpg[/IMG]

    (0) (109)

    F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru


    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    00:04
    24 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/280620242252401.jpg[/IMG]

    Merhaba dostlar;

    Birkaç aydır bölgelerine ait net bilgiler bulabildiğim ve özellikle formunu, renklerini sevdiğim üç tür arasında karar verme aşamasındaydım. Dimidiata, hendra ve mandor türleri arasında, geçtiğimiz haftalarda karar kılıp siparişimi verdim. Sevgili Erdal Türkoğlu ile iletişime geçtiğimde, bu türlerden hangisini getirtebiliriz diye sormuştum ve attığı listede neredeyse tüm komplekse ait canlılar vardı. Mandor, özel, güzel ve nadir bir tür. Üç senenin ardından yeniden wild bir betta beslemek çok heyecanlı olacak. Konu başlığında belirttiğim gibi; biyotopa doğru bir yol alınacak ve bunu buradan tüm aşamalarıyla, anlık olarak paylaşacağım. Şimdilik alelacele geçici bir tank kuruverdim. İki çift, geçtiğimiz hafta geldi. Erdal hocama rica edip bir hafta süre isteyerek atıl vaziyette duran tankı şipşak kurdum. Herhangi bir estetik kaygı gütmeden; sırf iş görülsün diye yukarıdaki görüntüyü çıkardım ortaya. Tank 32 litre brüt; şu an 25 litre su var ve bir haftadır çalışıyor. Küçük bir pipo filtre, jbl 50w ısıtıcı (25 dereceye ayarlandı) ve lominie asta20 (15w 1200 lümen) marka 92 cri bir spot aydınlatma var. Su tamamen ro, 45 ppm ve 6.1 pH’ta. Canlıların istediği parametrelere yakın. Sistemi kurar kurmaz düşük pH’lı tankların birinden tortu, kuru yaprak ve bitki ekleyerek canlı bakteri aşılaması gerçekleştirdim. Tüm detaylara daha sonra genişçe değinilecek; bugün öğlene doğru çalıştığım kuruma geliyor keratalar. Nasip olursa gece canlı kanlı pozlarını da paylaşırım. Şimdilik bir es verelim [:)].

    Herkese keyifli hobiler [:cool:].

    Not: Bu tür Türkiye’ ye ilk defa geliyor ve ilk besleyen kişi olma mutluluğu bana düştü 😊.[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-06-28 22:57:52[/EDIT]

    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    15:49
    [QUOTE=Neothauma ]Gayet güzel gidiyor. Son zamanlarda vahşi betalara olan ilgi ve paylaşımların sosyal medya üzerinde artması, habitatları hakkında daha çok bilgi paylaşılması çok faydalı oluyor. Eskiden genel olarak “beta pirinç tarlalarında yaşar” seviyesindeyken şimdi hemen her türün habitatı, habitatında olan bitkiye kadar bilginin olması güzel. Acaba diyorum şöyle radikal bir bitki ekleme girişiminde mi bulunsan su üstü kısmına ?
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/290620241516421.jpg[/IMG]

    Bir de BADC’nin Güneydoğu Asya&Okyanusya kategorisine katılacak mısın ? [/QUOTE]

    Uzakdoğulu toplayıcılar ve hobiciler sosyal medya rüzgarına kapılınca habitat bilgilerine ulaşmak daha kolay oldu.

    Yarışmaya katılacağım ama bu şekilde bir su üstü bitkisi için taban düzenlemesi ve peyzaj absürt kaçar sanki.

    (50) (36068)

    Kiraz Karidesi Akvaryumu


    Profil resmi
    Asteroth
    02:11
    25 litre akvaryumum var, kiraz karides beslemek istiyorum. Kaç tane bakmalıyım, taban malzemesi olarak siyah hagen kum iyi midir? Dekorasyon olarak bir tane uzun yati kökü ve 3-5 tane lav kayasına yosun tutturup koymayı düşünüyorum. Filtre olarak pipo filtre iyi dediler, 25 litre için hangi modeli önerirsiniz. Ayrıca dikkat edebileceğim birşey varsa yazar mısınız ilk defa bakacağım, hobiye yeni başladım.

    Profil resmi
    Asteroth
    15:10
    Son bir sorum olacak, yem için f/p bir marka önerir misiniz. Ayrıca nasıl besleyeceğim, günde kaç kere gibi bilgileri yazarsanız çok iyi olur.

    (8) (463)

    Japon Balıklarım Stres Olmuş Olabilir Mi?


    Profil resmi
    LorisFarauros
    07:51
    Merhaba,

    Balık beslemeye başlayalı çok uzun zaman olmadı. Yaklaşık 1,5 aydır Japon Balığı ile ilgileniyorum. Daha önce de burada foruma yazmış ve arkadaşın söylediklerini birebir uygulamıştım. Dün öğlene kadar herhangi bir anormallik yoktu. Balıklar gayet güzel bir şekilde yüzüyor, yem yiyor ve dışkıları da sağlıklı görünüyordu.

    Ancak bir anda sanki bir şey olmuş gibi hepsi yüzmeyi bırakıp ya filtrenin altında ya da akvaryumun herhangi bir noktasında toplanıp birlikte durmaya başladılar. Ve hatta bazen birbirlerini kovalamaya başladılar. Bu neden oldu bilmiyorum ama uzun süredir akvaryumda yada balıklarımda böyle bir durum gözlemlememiştim. Ne yapabileceğimi de bilmiyorum.

    Hatta 1 tane balığın sırt yüzgeci arada inik şekilde oluyor. Diğerlerinde bunu görmedim.

    İç filtreyi ise günde 2-3 kez 30-40 dakika kadar çalıştırıyorum çünkü Japon Balığı için devamlı çalışması yorucu olur dediler.

    Akvaryum ile ilgili bilgiler ise şöyle;

    35 litrelik bir akvaryum,
    4 japon balığı var,
    Günde 1 kez az bir yem veriyorum,
    4-5 günde bir kez %30 oranında su değişimi yapıyorum. (Min 5-6 gün dinlendirilmiş içme suyu ile)

    İçerisinde kullandığım filtre ise;
    Venus Aqua 2003F
    240V 50/60 Hz 12W
    F. Max: 600L/H

    Bir de camlar çok hafif yosunlanıyor gibi, güneşten uzakta tutuyorum oldukça. Buna ne yapabilirim? Buna da bir cevap bulabilirsem sevinirim. [:?]

    Daha önceki yazım;

    https://www.akvaryum.com/Forum/japon_akvaryumunda_filtre_kullanimi_k1000233.asp?PID=6037378

    Burada verilen bilgiyle birlikte filtreyi uzun cama yapıştırdım, yapay bitkileri ve deniz kabuğunu çıkarttım. Sonrasında 2 balık daha ekledim akvaryuma. 2 haftadır beraberler. Hiçbir şey de yoktu.

    Desteğinizi bekliyorum.

    (Not eklemek istiyorum; 4 japon balığı için şuan idare eder ama yetmeyecek bir akvaryum olduğunu biliyorum litre bazında. Ancak maddi imkanlardan dolayı şuan daha büyük bir akvaryum alamıyorum, camcıda da yaptırmam çok zor çünkü küçük bir yerleşim yerindeyim. Bunu göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim. Yoksa ben de onlara kocaman bir alan yaratmayı isterdim...)



    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247010/290620240737081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247010/290620240737131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247010/290620240737171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247010/290620240738141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247010/090620241707241.jpg[/IMG][EDIT]LorisFarauros,2024-06-29 08:05:57[/EDIT]

    Profil resmi
    GhostKoi
    15:10
    4 beğeni
    [QUOTE=LorisFarauros]
    [K]Ancak bir anda sanki bir şey olmuş gibi hepsi yüzmeyi bırakıp [U]ya filtrenin altında ya da akvaryumun herhangi bir noktasında toplanıp birlikte durmaya başladılar. [/U]
    Hatta 1 tane balığın sırt yüzgeci arada inik şekilde oluyor. Diğerlerinde bunu görmedim.
    [U]İç filtreyi ise günde 2-3 kez 30-40 dakika kadar çalıştırıyorum çünkü Japon Balığı için devamlı çalışması yorucu olur dediler.
    [/U]
    [U]35 litrelik bir akvaryum,4 japon balığı var,[/U]
    İçerisinde kullandığım filtre ise; Venus Aqua 2003F [U]F. Max: 600L/H[/U][/K]
    Bir de camlar çok hafif yosunlanıyor gibi, güneşten uzakta tutuyorum oldukça. Buna ne yapabilirim? Buna da bir cevap bulabilirsem sevinirim. [:?]

    Burada verilen bilgiyle birlikte filtreyi uzun cama yapıştırdım, yapay bitkileri ve deniz kabuğunu çıkarttım. Sonrasında 2 balık daha ekledim akvaryuma. 2 haftadır beraberler. Hiçbir şey de yoktu.

    [K](Not eklemek istiyorum; 4 japon balığı için şuan idare eder [U]ama yetmeyecek bir akvaryum olduğunu biliyorum litre bazında[/U]. Ancak maddi imkanlardan dolayı şuan daha büyük bir akvaryum alamıyorum, camcıda da yaptırmam çok zor çünkü küçük bir yerleşim yerindeyim. Bunu göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim. Yoksa ben de onlara kocaman bir alan yaratmayı isterdim...)
    [/K][/QUOTE]

    @LorisFarauros , Arkadaşlar doğru konulara değinmişler. Temel sorun 35 lire gibi yetersiz bir hacimde 4 balık beslemeniz ve biyolojik açıdan yetersiz fakat rahatsız edici güçte iç filtre kullanmanızdır. Bu akvaryumda balık besleyecekseniz sayı 2'yi geçmemelidir. Akvaryumu büyütme niyetiniz olmadığına göre balıkların ikisiyle vedalaşmanız gerekiyor. Aksi durumda uzun vadede çok sağlık problemleri yaşarsınız. Uzun vadeden şunu kastediyorum, balıklarınızı 1 ay 3 ay 6 ay hayatta tutmanızı değil, 15 yıl ömrü olan bir canlıdan söz ediyoruz.

    600 l/s filtre 35 litreyi saatte 17-18 kez çevirir ve güçlü bir akıntı yaratır. Balıkları yorar, ek olarak biyolojik fitlrelemeye anlamlı bir katkısı yoktur. Bu gerçekleşmediğinde temizlenemeyen sudan dolayı yosun oluşumunun artması kaçınılmazdır. Bunları su değişimlerinden önce diş fırçasıyla falan temizlersiniz. Herhangi bir filtreyi 24 saat sürekli çalıştırmak esastır. Siz filtreyi zaman zaman durdurarak yanlış yapıyorsunuz. Böyle küçük bir akvaryumda pipo ya da şelale filtre kullanmak daha mantıklı. Fakat bu balıklar suyu çok fazla kirleteceğinden 200 l/s küçük bir iç filtre ile pipo filtre kombine kullanılabilir. Filtreleri hiçbir zaman kapatmamalısınız.

    " İçerisine kum ekleyin ve eklemeyin diye ikiye bölünmüş bir akvaryum dünyası var."
    Durum hiç de öyle değil. Zemini boş bırakmayı tercih edenler dip temizliğini kolaylaştırmak gibi nedenlerle bunu tercih ederler. Aslında zeminde büyüklüğü 1-2 mm'yi geçmeyen ve keskin yüzeyler içermeyen taban malzemesi 2-5 cm yükseklikte tercih edilmelidir. Zarar görmeyecek dayanıklı bitkiler kullanılmalıdır. İlk akla anubias gelir fakat böyle 7-8 çeşit bitki vardır. Dekor olarak da yuvarlak taş ve kayalar kullanılabilir. Cam bilyenin bir zararı yok fakat faydası da yok. Zemini boydan boya bilyeyle kaplarsanız balık araya düşen yemleri alamaz.

    Keyifli hobiler.

    (8) (353)

    Piyasada En Çok Giden Karides Ya Da Balık Türleri


    Profil resmi
    sonlgsbukucu
    16:35
    Son zamanlarda evin boş balkonunda havuz kurup balık atmak istiyorum( balkon ısısı uygun). Burda üretimi gerçekleştirevceğim plastik saklama kutularında yapsam salınım yaparmı aynı zamanda piyasada genel olarak en çok giden türler hangileri. Daha önce 2 sene 150 lt akvaryumda ciklet üretimi gerçekletirdim aynı anda farklı akvaryumda lepistes de ama karak veremedim balka türlerde var. karides üretimini de merak ediyoum doğrusu[:?]

    Profil resmi
    AMATÖRAVARİST Ka
    14:58
    [QUOTE=ÇaĞRı]
    Merhabalar mesajınızda karidesleri ayırmanızı rica ediyorum, yeni üyeleri aydınlatma ve yanlış yönlendirme yapmama konusunda.
    Neocaridina türleri için söyledikleriniz geçerli olabilir. Tecrübem yok.
    Ama caridina türüne gelicek olursak, en ufak dalgalanmayı bile kaldıramazlar. Tecrübe yoksa bakımı ve üretmesi zor canlılardır. Bu yüzden de neocaridina türlerinden pahalıdır.
    Keyifli hobiler.

    Bu konuda katılıyorum. Biraz genel konuştum keyifli hobiler.

    (5) (387)

    Discus Davranışları


    Profil resmi
    Laterthanbefore
    12:51
    Discuslarım son günlerde anlaşamıyor yemek yiyememek pahasına birbirlerine sataşıyorlar fiziksel olarak birbirlerine zarar veremiyorlar gibi görünüyor yorum yapabilecek olan var mı.
    Çözüm olarak nelere yapabilirim?


    [VID]https://youtu.be/592fJQQy1BE?feature=shared[/VID]

    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    13:23
    [QUOTE=Laterthanbefore]

    Erkek ve dişi ayrımı yapmalımıyız ben çok anlayamadım açıkçası mavi erkek gibi duruyor [/QUOTE]

    Öyle görünüyor ama henüz gençler. Discuslar sürü olarak bakıldıklarında daha huzurlu olurlar; üretim başka.

    (3) (203)

    32 Litre Akvaryuma Kaç Balık Olur?


    Profil resmi
    Taha10
    22:06
    32 litre akvaryum aldım içine Lepistes Tetra tarzında küçük balık koyacağım. Bence 20 iyi sizce[EDIT]Taha10,2024-06-24 22:07:34[/EDIT]

    Profil resmi
    FISHERMAN01
    12:33
    1 beğeni
    En güzeli temizi bir adet beta beslemek yada 5 adet kardinal yada ember tetra beslemek sanırım.

    (12) (762)

    Balığımın Ağzının Kenarı Kızarmış


    Profil resmi
    Kırımlı
    10:51
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246288/290620241048561.jpg[/IMG]



    Japonumun ağzının kenarında kızarıklık var. 60 litrede 5 japon bakıyorum. Japonum yavru ve büyüme sürecinde, acaba bu yüzden mi? japonlarıma çok küçük yemler veriyorum.
    Yoksa bu yüzden mi?[:'(]

    (0) (84)

    Tropheusta Belirsizlik


    Profil resmi
    yigittsimsek
    20:04
    Arkadaşlar herkese merhaba. Bu platforma üye olduğumdan beri hemen hemen her sorunumu ya çözen birisi çıktı ya da daha önceden açılmış ama gözümden kaçan birçok konu oldu. Cevap veren vermeyen herkese tekrardan çok teşekkür ederim. Siz değerli üyelere bir sorum olacak. Daha doğrusu tropheus türlerinde deneyimi olan kişiler sanırım bu konuya daha iyi açıklık getirecektir bilmiyorum. Uzun süredir bu hobi içerisindeyim. Çeşit çeşit balık besledim yeri geldi Petshopcuların balık satışı yapma adı altında uyumsuz türler mi almadım küçücük akvaryumda olmayacak balıklar mı beslemedim bunun gibi saymakla bitmeyecek deneyim ve anım oldu. Çok şükür son 3-4 yıldır herhangi bir hata yapmadan uyumlu bir şekilde hobime devam etmekteyim. Çok uzattım özür dilerim ama detaylı açıklamak istedim kendimi. Önceki açmış olduğum konularda da belirttiğim gibi tropheus maswa veya canary cheek beslemek istiyorum. Discustan tropha sert bir dönüş olacak yani [:)] . Aşağı yukarı 9-10 yıldır tanıdığım ve artık aile dostum diyebileceğim İstanbul çevresinde birçok petshopcu tanıyorum. Tropheus için bu kişilerle tek tek iletişime geçtim. Aşağı yukarı 7-8 kişi aradım. Ama ne hikmetse aramış olduğum kişiler biz tropheus işine girmek istemiyoruz diyorlar. Nedenini sorduğumda ise tropheus satıcılarına güven olmadığını söylediler. Bu bahsettiğim kişiler isim vermeyeceğim ama genelde tanınmış kişiler yani en azından İstanbul içinde balık denilince akla gelecek kişilerden. Yani evet ben hobiciyim alırım beslerim ne ticari kaygı güderim ne de çaprazlama yapıp saçma sapan türler ortaya çıkarmak gibi bir hedefim yok çok şükür. Ama kafama takılan soru neden bu tropheus satıcılarına güven yok ne gibi sorunlar oluyor onu anlamadım bu konuda yorum ve bilgilerinizi yazarsanız çok sevinirim. Çünkü ciddi anlamda maswaya veya canary cheek’e geçmek istiyorum ve açıkçası bir kaç güvensiz kişi yüzünden bu canlardan soğumak istemiyorum. [EDIT]yigittsimsek,2024-06-28 20:06:20[/EDIT]

    Profil resmi
    yigittsimsek
    10:08
    [QUOTE=Laterthanbefore]Tropheus balıkları çok güzel balıklar türkiyede genelde facebook kullanan kişilerin sahip olduğu bir tür (orta-yaşlı kesim) zamanında (7- 8 sene kadar önce) bu balıklara çok özel bir ilgi duymuştum youtubeden nekadar tropheus videosu varsa izlerdim çok hoşuma giderdi ancak temin edebileceğim hiçbir yer yoktu ilçede oturuyordum yakınlardaki petshoplarda maximum lepistes, japon oluyordu hatta ciklet türlerinden balıklar gelmeye başladığında daha ne olduklarını bile bilmeden 25 lt akvaryuma 5 tane sarı prenses almıştım tabi cikletler kücücük akvaryumda birbirlerini yiyince (gerçek manada) daha büyük bir akvaryum alıp tropheus beslemek istedim facebook u açtım sabahlara kadar tropheus ilanlarını inceledim, ürettikleri balıkları arşa çıkaran satıcılar çok cezbediciydi tabi ailem internetten balık almama asla müsaade etmeyecek olsa da gene de sordum, fiyat istedim bana verdiği fiyata o zamanlar ortalama bir tablet-telefon alınabiliyordu çok pahalıymış yazdım bana ağza alınmayacak laflar etmişti çok üzülmüştüm.

    Yani belki benim başımdan geçen olayın genel ile alakası olmayabilir ama benim görüşümce tropheus üretmeyi tercih edenlerin büyük bölümü güvercin üreten ve çok yüksek rakamlara satan yeri geldiğinde açık arttırma bile yapan insanlara benziyor.
    Bir canlıyı ilginç faliyetlerine dahil ediyorlar, hobi olarak değil bir güç gösterisi gibi lanse ediyorlar hepsi kendi ürettiği canlı ile övünüyor diğerini kötülüyor dolayısıyla güvensizlik ortamı oluşuyor. İlginç bir topluluk.[/QUOTE]

    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen sizin yorumunuz gibi yorumlar aldım bu tür hakkında. Hatta şöyle biraz da açmak gerekirse tropheus satıcıları için “o gün modu iyiyse 50 adetini yavrudan 5 tl ye de bırakır , modu düşükse 1 adedini 5 bin tl den de bırakır “ denildi. Yani gerçekten tür harika bir tür diğer türler gibi. Ama çirkin yaklaşımlar ve hobiciye karşı laubali konuşmalar gerçekten insanı soğutuyor.

    (2) (228)