zemine akvaryum nasıl yapabilirim


emogÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2008
İl: Aydin
Mesaj: 318
emogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 12:17
Hadi herşeyi hallettini diyelim o akvaryumu yemlemek yada ölen balığınız olduğunda ölen  balığı akvaryumdan çıkarmak oldukça zor bir işlemdir. Bence dükkanınızın duvarına gömme bir akvaryum çok daha güzel olacaktır. Hem balıklarınızda stres olmamış olur. emog2009-02-08 12:17:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquamaniaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 30/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 152
AquamaniaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 12:41

Bahsi geçen proje 4-5 sene önce Ankara, Kızılay'da Ziya Gökalp Bulvarı üzerinde bulunan Princess'in sahipleri tarafından imali için bana teklif edilmişti. Önceki yazılarda bahsedilmiş sebeplerle birlikte başkaca teknik detaylardan doğacak negatif hadiselerden dolayı taraf olmamış, tavsiye etmemiştim.

Bunların başlıcaları;
*izole dahi edilse ısınma sorunu yaşanacaktır ve telafisi çok pahalıya mal olacaktı.
*akvaryuma müdahale olanağı çok kısıtlı idi, zira olay sadece ölen balığı almak değil periyodik bakımlar ve düzenlemeleri hatta günde birkaç kez içlerindeki canlıları beslemek ihtiyaçları düşünüldüğünde olay giderek zorlaşacaktı.
*üzerindeki kapak misali çalışan materyal, ister cam olsun ister akrilik ister polikarbon; üzerinde yüründükçe çizilecek ve görsel geçirgenliğini giderek yitirecektir.
*projeyi imkansızlaştıran son husus; tank içinde ısınarak buharlaşan suyun (su buharının) yükseleceği, yoğunlaşarak damlalar oluşturacağı ve bunun malesef akvaryumlarımızda olduğu gibi üst buhar camı gibi çalışan, yegane görsellik imkanı tanıyan üst camda olcağı gerçeğidir.
 
Saydığım tüm bu olumsuzluklar bir takım profesyonel ekipmanlar yardımı ile illaki çözülebilir ama yaptığımız yaygara ürküttüğümüz kurbağaya değmez derim. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir