Zemin Bitkisi Olarak Ne Ekilmeli?


RohatxÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2023
İl: Izmir
Mesaj: 85
RohatxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2023 15:25
Arkadaşlar merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Öğrencilerimin bana öğretmen hediyesi olarak getirdikleri iki balıkla aranıza katılmış oldum. Çocuklar fanusta almıştı bende eziyet olur diye küçük bir akvaryum aldım. Yapabilir miyim becerebilir miyim acaba diyereketen küçük akvaryum aldım. Yeşilliği çok sevdiğim için bitkinlik akvaryum yaptım. Akvaryumda şuan moli lepistes ve çöpçü var bir tane de cüce vatozum. Toplam 7-8 küçük balık. Aslında baya büyük bir akvaryum almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Benim sorum şu olacak. İlerde de yavruluk olarak kullanmayı düşündğüm bu akvaryumun zemini çimlendirmek istiyorum. Hem amonyak ve nitratı kontrol altına alabilecek hemde güzel yemyeşil olabilecek bitkiler önerebilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hidro DinamikÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2023
İl: Sakarya
Mesaj: 437
Hidro DinamikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2023 11:54
Bence en masrafsız olanı mossları büyütüp zemine sermek. Bildiğim kadarıyla zemin bitkileri bakım ve ekstra katkılar isteyen bitkiler. (Monte carlo, yonca vb.)
Moss ball gibi bir ürünü su dolu kavanozda cam önünde çoğaltıp yeterince büyüdüğünde akvaryum zeminine göre kesilip konulabilir.

Örnek bir video bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=sMlywKnRMyw&t=998s&ab_channel=AkvaryumBitkiD%C3%BCnyas%C4%B1[EDIT]Hidro Dinamik,2023-12-20 11:54:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir