Yunusumun çene altındaki şişlik?


celalettin042Çevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 169
celalettin042Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 10:15
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam işten eve döndüğümde büyük bir ihtimal ile dişi olduğunu tahmin ettiğim yunusumun çene altının şiş olduğunu, diğer balıklardan sürekli kaçtığını ve hep bir köşede durduğunu, ağzını açmadığını fakat sürekli dudaklarını kıpırdattığını ve stresli olduğunu, attığım yemlerede ilgisiz olduğunu yem yemediğini fark ettim. Bu tavır durumu takip ettim gece saat bire kadar devam etti. Sabah kalktığımda yine baktım aynı durum ve tavırları devam ediyordu. Sabah saat yedi de tekrar yem attım yine yem yemiyordu. Çok sevindim herhalde ağzında yumurta var diye düşündüm doğal olarak. Fakat saat yedibuçuk da baktığımda çenesinin altındaki şişliğin kaybolduğunu gördüm.
Acaba şişlik ne idi. Yumurta idi ise yumurtalara ne oldu acaba yuttumu. Yunusum hemen hemen 1 yaşında, 9,10 cm. Ve ilk tecrübesi. Asıl sizlere sormak istediğim böyle bir durumu fark ettiğimde ne yapmalıyım, daha önce hiç yavru almadım. Ağzı dolu olan yunusu başka bir akvaryuma ayırmalımıyım, ayırırsam ortam değişince sterese girmezmi, akvaryumda başka tür (sarı prenses) balıklarda var. Olduğu gibi bıraksam yavruları yumurtaları bırakırsa diğerleri yemezmi
cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismailneseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 650
ismailneseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 10:46
Hayırlı olsun balığınız yumurta almış.

havalar sıcak olduğundan veya ilk defa alıyorsa birkaç kez atabilir bunlar normaldir. Büyük ihtimalle yumurtalarını atmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir