Yunuslardan Yavru Alamıyorum Nedendir


efee2000Çevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 496
efee2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 18:39
Erkek yunuslar zaten büyük ve heybetli olur, dişiler ne kadar yetişkin olsa da aynı yaşta olan erkekten daha küçük olur. Erkeği büyüklüğünden dolayı dişilerin benimsemeyeceklerini sanmıyorum  fakat isterseniz bir de son eklediğiniz erkeği ayırıp izlemeyi deneyin. Madem son gelen erkekten sonra böyle oldu, ayırıp bir müddet takip edelim. Bakın enteresan bir olay yaşadım ben sizde de aynı durum olabilir, benim dişi yunuslarım ağzına ymurta alır almaz erkek  dişiyi hırpalamaya başlıyrodu. Dişiyi strese sokup yumurtalarını döktürüp yiyordu. Böyle şeyler de olabiliyor. Siz son eklediğiniz erkeği ayırıp şansınızı bir de öyle deneyin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muharremceyÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 238
muharremceyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 18:56
Öyle yapacağım sanırım dekor değişikliğine gittim birde 1 tane kayalardan tepe yapmıştım dağıttım onu 3 tane mağara gibi yaptım bakalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 501
YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2011 01:19
Ben bugüne kadar sadece yunus besledim. Naıl bir akvaryumunuz var bilemiyorum şuanda fakat muhtemelen ya erkekleriniz yetersiz yani baskın değil bir diğeri ise akvaryumda çok fazla saklanacak yer var erkekleriniz dişi yunusu yuvaya çekmekte zorlanıyorlar. bir süre dekor kullanmayın sadece dibe kum serin ve baskın erkeğin kuma yuva yapmasını bekleyin. bu olaya şahit olduktan sonra ise diğer erkekleri çıkarın akvaryumuzundan. eminim en kısa zamanda sonuca ulaşacaksınızdır. bu arada su değişimini sık yapın taza suyu severler ve su değişiminden sonra çiftleşen onlarca yunusa şahit oldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir