Yunus yavruları


ihsan_canÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 45
ihsan_canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 19:13
Arkadaşlar size bir sorum olacak. Yunuslar ağzındaki yavruyu hemen attığı için yunus ağzına aldığı gün kustursam veya ertesi gün.Kuluçka makinesine koysam yaşar mı? reis2009-02-19 20:43:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 19:51

Balığınızı başka bir akvaryuma ayırırsanız daha rahat eder.Başka balıkların onu kovalamasından kurtulur.Yavrular 3-4 hafta sonra kendi salacaktır zaten.

 
 
SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 19:58

Bu konuda benim fikrim, balığın en azından ilk iki başarılı kuluçkasını tamamen kendisi yaşaması yönünde. Yani balığı isterseniz ana tankta isterseniz ayrı bir akvaryumda tutun, ama ilk 2-3 yavru deneyimini tamamen kendi başına yaşasın. Eğer başarılı olursa yavrularıyla ilgilensin, 2-3 hafta birarada bulunsunlar. Daha sonraki yavruları kusturmaya karşı değilim.

Diyelim ki balık ilk 5-6 batım yavrusunu tam süreyi dolduramadan attı, sizde artık sabrınızın limitlerinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu durumda 12. günde bir kereye mahsus kusturup yavrular ayrıca büyütülebilir. Bu sadece hobicinin sabırsızlığı ve yavru heyecanını bastırmak için olmalıdır. Daha sonraki seferlerde yine balık tüm süreci kendi yaşamayı öğrenene kadar kendi haline bırakılmalıdır. Fakat olumsuz şartlar tüm yönleriyle incelenmeli, sorun hangi sebeplerden kaynaklanıyorsa tespiti yapılıp gerekli önlemler alınmalıdır.
 
Peki balığınız on seferdir atıyor. Hemde bir sefer 15. günde, bir sefer 3. günde, görünen hiçbir sebep olmamasına rağmen atıyor. Sebebini de bir türlü bulamadınız, herşeyi yaptınız ama yine atıyor... Evet o zaman ikinci günde kustururum.
 
Ama yunuslar yavruyu hemen atıyor diye genelleme yapıp balığımı asla ilk 10 kuluçka süresi boyunca kendisi daha bu işi başaramadan ikinci günde kusturmam. Bu benim şahsi fikrim.
 
Sorunuzun cevabını verecek olursam, evet, yaşar. Çiftleşme bittiği anda bile eğer güvendiğiniz bir kuluçka makineniz varsa hemen o anda kusturup yavruları makineye koyup hiç kayıpsız büyütme ihtimaliniz var. Bu söylediğimi daha önce yaptımda. Ama dediğim şartlar dışında kesinlikle karşıyım.
 
Benim fikirlerim bu yönde İhsan Bey. Karar sizin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir