Yunus Ve Kafa


zeLzeLeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2010
İl: Ankara
Mesaj: 280
zeLzeLeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 16:23
[QUOTE=EERDALL]

8 9 Yıldur yunus besliyorum ve meraklıyım Benim merakımı kim giderecek bilmiyorum ama sorum şu;

Zelzele daha öncede belirttiğim gibi sizin sorduğunuz soruya cevap veren kişilerin hiçbirine itibar etmemekle birlikte adeta onlarla yarışır gibisiniz,yani siz zaten herşeyi biliyormuşsunuz, bence merak ettiğiniz yada soru sormanız gereken bir konu yok.Bir balığı 8-9 yıl beslemek o türde uzmanlaşmak demek,siz olayı aşmışsınız bence merak edilecek birşeyiniz kalmamış.Ben sizin isminizi ilk defa bu konuda gördüm,sizin merakınızı bu balığı üretenlerde gideremiyorsa ne yapmalı kime sormalı bunu bulmak güç. Ama fiyatlardan dem vurup,hele ki üretici birinin balığını paylaşmanız bana hiçte meraklı olduğunuz izlenimini vermedi.Bence daha faydalı konular açılıp 8-9 yıl tecrübeli olan sizin gibi akvaristler,akvaryum hobisine yeni başlayan arkadaşlarımıza yardımcı olmalılar.
[/QUOTE]



Oradaki sorularıma ikna edici bir cevap gelmedi. Evet tecrübelerim var az cok ama benim ama sorularıma cevap vermek yerine herkes anladığı gibi farklı konulara cevaplar vermeye çalıştı. Tekrar soruyum ben en iyisi çünkü anlatamadım.


Alttaki doğadan görüntüsü olan f0 alttaki diğeride "KESTO ERKAN" Abinin balıkları, Benim merak ettiğim KESTO' nun balıkları gibi piyasa bir sürü balık var bunlar malawi gölünden mi geldi veya nereden türedi farklı variyet mi diye sordum.  Bu balıklar nereden türedi nasıl oluştuğunu merak ediyorum çünkü bu türler eski besleyenlerde bilir ki 5 6 yıl önce yoktu veya da benim o kadar araştırmama rağmen görmemiştim hiç.


[QUOTE=AHMET] [QUOTE=zeLzeLe] [QUOTE=tosyalı]


Bu nasıl sizce?


 [/QUOTE]



[QUOTE=DeVLeT]Emin olun siz 7-8 yıldır yunus beslemişsiniz ama hiç araştırma yapmadan beslemeşsiniz. Size nacizade tavsiyem lüften biraz araştırın ve okuyun nasıl kafa yapısına sahip olunur nelere dikkat edilir.Kafa yapısın neden oluşur.yağ tabakası nasıl oluşur. Bi göz atmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Açtığınız konuları tek tek kontrol ettim sizin de tecrübeleriniz sadece kulaktan duyma ezbere bir iddayı savunduğunuzun farkınd amısınız ?

[QUOTE=AHMET]Osman bey, 


Mustafa, Yusuf ve Fatih beyde cevabı vermiş bende onlara katılıyor ve size gülüyorum.

Bu kadar tecrübe yapmışsınız keşke birde soğuksuyu deneseydiniz geçelim onu en basit olanına bakalım 2.000 liraya nerde kim nasıl yunus satıyor merak ettim.  Bende onlara katılıp satmak isterim demek bedava veriyorum.

Biraz araştırınız, Piyasada farklı ırk yunus olduğunu ve bunların nasıl oluştuğunun cevabını zaten bulursunuz 8-9 yılldır zaten biliyor olmanız gerekirdi.

8-9 Yıllık bir tecrübeyle bunları yazdığınıza inanamıyorum, lütfen gerçekçi olalım.


[/QUOTE]


Madem gülüyorsunuz cevabı siz verin siz araştırmış olmalısınız? Ve bu kadar bonkörsünüz madem bende istiyorum bedava balıklardan.. 2.000 Liraya balık satanları merak ediyorsanız piyasada bir sürü biraz araştırmanızı tavsiye ederim Batur arkadaşımız ö.m atarsanız satıcılarla irtibat kurmanızı sağlarım demiş merakınızı giderirsiniz umarım :) Ha bu arada biraz tecrübe sahibi olunca gülünc duruma düşenin kim olduğunu daha iyi anlayacaksınız..

[QUOTE=EERDALL] [QUOTE=zeLzeLe] Merhaba herkeze...

8 9 Yıldur yunus besliyorum ve meraklıyım Benim merakımı kim giderecek bilmiyorum ama sorum şu;

Nedendir bilinmez bir çok Yunus türü çıktı eskiden bunların hiç biri yoktu sonradan baya yunus çeşitleri çıktı. Araştırmalarıma ve tecürbelerime göre asıl yunuslar günümüzdekiler değil en altta paylaşacağım resim safkan yunustur.
Orijinal F0 veya F1 Yunuslarda kafadan çok dudak yapısı olur bildiğim kadarıyla ama piyasadaki yunusların kafaları çok abartılı, neredeyse balıktan çok kafası büyük balıkların, Fiyatlarıda kafalarından abartılı 500tl den başlıyor 2000tl ye kadar yunus varmış :))) Sanki Malawiden arsa satın alıyoruz:)
Birde "Soğuk su kafa yaptırırmış " Kim uydurdu bunu bilemem ama soğuk su kafa yapısını kesinlikle bir etkisi olmaz ayrıca hastalık ve balıkların gelişimini etkiler.

Arkadaşın birisi yazmış; Ben 2 akvaryum kurdum birisi 22 derecede birisi 26 derecede ve 22 derecede balığım daha çok büyüdü.  Arkadaşlar aynı akvaryumda 2 Balık aynı şekilde büyümez birisi daha cabuk büyür, birisi daha cok kafa yapar, birisi dudak yapar farklı farklıdır bu. Saçmalıklar baya çoğalmış En eski hobiciler daha iyi bilirler ama Yunus ne çekiç kafa ne değnek kafa yunusun kafası abartılı olmaz,  olsa bile 4 yaşında dudak hizasında olur o da zar zor olur diğerlerini seviyor olabilirsiniz ama bu balıkları kırmalaştırılıyor bence.
Ve çok merak ediyorum bu kafalı balıklar nasıl piyasaya sürülüyor nasıl bu şekle geliyor? Soğuk su demeyin valla gülerim :)



Orijinal f0 Blue Dolphin (Yunus), Diğer adıyla Cyrtocara moorii


İlk resme dikkat ederseniz suratı aynı normal büyük yunusları andırıyor ismide bu yüzden yunus, Kafalı yunuslar flower horndan farkı yok.
[/QUOTE]

Merhaba sizi çok sıkıntılı gördüm eğer size yardımım dokunursa sevinirim.O kadar yıl yunus tecrübesi edinmişsiniz, fakat değişik kafa yapılarıyla adlandırılan bu tip yunuslarınız hiç olmamış.Birde fiyatlardan yakınmışsınız,isterseniz size çok uygun fiyatlardan,8-9 yıl boşuna uğraşmayacağınız,sıcak soğuk suda beslemek gibi tereddütlerinizin olmayacağı,F0 veya F1 gibi çok derin mevzulara girmenize gerek kalmayacak yunuslar verebilirim.Baktığınızda kafalı,hoş gözüken,hiç uğraş vermeyeceğiniz bir balık olacak,sadece o balığı izlerken alacağınız zevki düşüneceksiniz.Ama derseniz ki hayır ben sadece bu balığın nasıl bu forma geldiğini öğrenmek istiyorum,bu balıkların fiyatları beni çok rahatsız ediyor, altı üstü yunus balığı,kilo ile satılsa bu kadar etmez,burada yazınki herkes öğrensin;o zaman cevabını bildiğiniz sorular sormamalısınız.Siz zaten bu yunusun soğuk suda bu hale gelemeyeceğine,Malawi gölünde bu formda yunus olmadığına araştırmalarınız ve tecrübeleriniz doğrultusunda inanmışsınız.Size verilecek diğer örnek yetiştirme metotlarıda sizi tatmin etmeyecektir.Gülümsemeniz için size "soğuk su" diyemem ama çok uzun yıllar araştırma yapmayan ve çok tecrübesi olmayan, internetten malawi gölünü inceleyeceğime gidip yerinde bizzat üreten kişilerin üretimhaneleri gören biri olarak rahatlıkla belirtebilirimki;bu üreticilerin ne balıkları bu forma getirecek laboratuarları ne de çaprazlama yapmak için yaptıkları çalışmalar var.Sadece kendi "ırk" ları var ve buda birçok soru işaretinin ortadan kalkmasını sağlıyor.
Saygılar
[/QUOTE]

Ben balık ilanı açmadım balık arıyorum falan da demedim bence balık satmayı başkasına deneyin benim derdim başka ;) Üretimhaneler demişsin de varmı içlerinden bizzat malawi gölünden balık ihracatı yapan birisi? 

[QUOTE=EERDALL] Öncelikle bu konular çok tartışıldı bende dahil herkes sıkıldı yalan değil.Yunus üreticileri öğrenilmesi gereken bütün bilgileri paylaştı,ne yapsınlar artık kafalı yunus mu üretmesinler.Ben yine her fırsatta dile getirdiğim "ırk" olayını tekrarlamak istiyorum,balığın ırkında, geninde eğer hörgüç yapma özelliği yoksa,yapılan bütün uygulamalar nafile.Ben damızlıklarımın yavrularını incelediğimde çoğunun hörgüçlü olduğunu görüyorsam bundan daha kesin bir gerçek olabilir mi?Örneğin siz 3 yaşındaki erkek yunusunuzu 26 derece de nasıl bu formda tutmayı başarabildiniz,sizde bu metodunuzu açıklayın.Nedir bunun sırrı?Malawi gölünde olan Cyrtocara mooriimeselesine çok takılmamak gerek bence,bu balık hörgüçlü bir tür ile çaprazlansa dahi ortaya çıkan sonuç harika.Malawi gölündeki balıktan çok daha güzel birşey ortaya çıkmış,flowerhorn gibi.Görsel bu güzelliğin keyfini çıkarmak varken gereksiz tartışmanın hiçbir anlamı yok bence.Fiyat konusuna gelince, bu her türde aynıydı çok uzun süredir balık besliyorum,diğer balıklardan farklı olan,popüler olan balık her zaman daha pahalıdır.Bu kuştada,kedidede,köpektede vs her evcil hayvanda aynıdır.Bu işin fırsatçıları mutlaka can sıkan kimselerdir,fakat ben hiç tek yunusu 5000tl ye satan birini duymadım şimdiye kadar. 



[/QUOTE]


Herkez bilir ki bunu yunus ve diğer cichlidler en az 24 derecede beslenmelidir. Bunların bir sürü makale ve bilgileri yüce google de mevcut.  25 derecede ki yunusun böyle formda olmadaki sır soğuk su değil ilgi ve alaka yani batur arkadaşımızın da dediği gibi kaliteli su şartları ve kaliteli yem ve düzenli beslemedir.  


[QUOTE=AHMET]
Erdal Hocam aynen yazdığınız gibi bunu uzatmaya bile gerek yok,  seri olarak adeti 500-1000 liraya satılan yunus görmedim, 5000 liraya hiç görmedim eğer yunusun bukadar piyasası varsa elinde güzel ırkları olanlar ve üretenler fabrikatör gibi milyonlar kazanırdı.

Ama şuda bir gerçektir, güzel koloniler güzel değerden satılanları vardır, yukardada belirttim seri ve anormal değerlere satan yoktur.

Herkeste, her yerde kafalı yunus yoktur evet doğru işte bunun için çabalıyor herkesin kafalı yunusu olsun istiyoruz.

Hep tartışılan bir konu, forumda  daha önceden tartışmaları vardı, konuyu anlamak isteyenler anlamıştır.

[/QUOTE]
Alttaki resimdeki balık gibi ve o balıktan daha büyük tek erkek damızlık fiyatlarını bir araştırın.


[/QUOTE]

Baya bi düşündükten ve araştırma yaptıktan sonra konuya dönmüşsünüz,
Benim yazdıklarımı okumamışsınız hatta kimsenin yazdığından pek bir sonuca varamamışsınız ankarada kaliteli satılan damızlıklar kimde ve kaça biliyorum çok şükür siz bunu bilmiyor adresle buna sor demişsiniz ayrıca 2000 liraya seri balık satan kim ismini burdan paylaş benim yazımdada var düzgün kolonileri satanlar var  ama seri satışı yoktur diye yazıyor hatta altınıda çızmişim görmediniz galiba, elinde birkaç balığı olupta iyi fiyat isteyenler zaten var bunu bugün başlayan dahi biliyor ama sizin konu f0 lardan buraya geldi madem bukadar birikiminiz varda neden budenli konulara girip arkadaşlarımız kanıt ile cevaplarken ısrarla inanmıyorsunuz pek bir anlam veremedim, yunus üretenlere inanmayan ama 8-9 yıl bu balıkla ilgilenen birisi olarak sıcak su soguk su, f0-f1 bunlarla uğraşıp polemik yaratmak istiyorsanız o başka,  baştan cevaplarımızı verdik ben bu konuya cevap yazmayacağım kaç kişi yazdı bende dahil ama kendimi duvara yazar gibi hissediyorum.

Ayrıca erkek yunus damızlık balık 1,500 liradan sana istediğin kadar getirebilirim. madem sen 2000 lira aşağı bulamıyorsun.  Ayrıca balık senin balığın değil alıntı dememişsiniz kimin olduğunuda yazmamışsınız, sizin 8-9 yıl baktıklarınızdan bir kare resimde eklemelisiniz...
[/QUOTE]


Ben 2000 liradan aşağı balık satan bulamadım demedim 2000 tl ye balık satan insanlar var dedim siz okuyup anlamamakta zorlanıyorsunuz sanırım. Hem diyorsunuz ki seri olarak o fiyata satan görmedim hemde diyorsunuz hemde  " Ayrıca erkek yunus damızlık balık 1,500 liradan sana istediğin kadar getirebilirim" Diyorsunuz :) yazdıklarınızdan hiç bir şey anlamıyorum haklısınız.


Bu arada bu da benim 26 derecede büyüttüğüm balığım müsait bir günde de diğer balıklarımı da sizle paylaşırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurnkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 786
ugurnkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 17:41
[EDIT]ugurnk,2016-10-08 11:57:16[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ysfhalkapinar03Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2013
İl: Afyon
Mesaj: 45
ysfhalkapinar03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2013 20:29
[QUOTE=ugurnk] Soğuk suyun kafa yapmasında bir etken olduğunu düşünüyorum. Tabi en önemli etken ırkı, su şartları ve beslenme biçimleri bence. Sade soğuk su kafa yaptırmaz ama bu etkenlerin hepsi bir araya geldiğinde bir artısı vardır. Bu da benim kışın 24 derecede, yazın sıcaklardan dolayı 28 derecede beslediğim yunusum.



[/QUOTE]

Maşallah balığınız çok güzel fakat imzanızda yazan yunus akvaryumunda besliyorsanız o hacim yunuslar için yetersiz en az 400 litre gereklidir bu konuda size tavsiyem daha büyük bir akvaryuma geçmeniz sağlıklı hobiler dilerim
ysfhalkapinar032013-06-04 20:29:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir