yunus nasıl bir balıktır


goldsatÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 28
goldsatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 09:34
Ben birşey sormak istiyorum. Bu yunuslar sürü halindemi dolaşırlar yoksa tekmi dolaşırlar.
Bunu şunun için soruyorum yunusum ağszına yumurta aldı bunu diğerlerinden ayırdığım zaman strese giriyor fakat yanına erkeğini koyduğum zaman sakinleşiyor. erkeğin dişiyi rahatsız edeceğinden ve yumurtaları kusturacağından korkuyorum. öteki dişilerin arasına koyamıyorum onlar zaten çok rahatsız ediyorlar. Şuan akvaryumu ikiye ayırdım boyutu 1 metre yarısında ağzı dolu bir yunus onda problem yok hep saklanıyor ama yumurtalar 9 gündür ağzında, diğer tarafta 1e 1d dişinin ağzı dolu 2. gün neyapmalı sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SloveSÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2006
İl: Konya
Mesaj: 452
SloveSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 10:36
Merhaba.
Sürüden kastınız tetralar gibi ise, yunuslar sürü balıkları değil (Bildiğim kadarıyla) Yani akvaryuma bir tane yunus koyarsanız problemsiz yaşayabilir. Ayırma işine gelecek olursak, benim 4 dişi yunusumunda ağzı dolu ve ayırmayı hiç düşünmedim. Çünkü bir keresinde ayırmıştım ve balığım tüm yumurtalarını kusmuştu. Akvaryum.com'daki tecrübeli arkadaşlar sayesinde ayırmamamın daha uygun olacağını öğrendim. Erkek halen dördünüde kovalıyor ama en azından alıştıkları ortam olduğu için bir sıkıntı olmuyor. Bir de balıklar tecrübe kazanınca kusma veya yutma riski azalıyor. Ben bu 4 dişimin ilk yumurta alışlarında sadece 1 tanesinden yavru alabildim. Diğerleri ya yuttu yada kustu. Sizin balıklarınızında ilk yumurta alışlarıysa bence oluruna bırakın. Kusturacağınız güne kadar ayırmayın. Bir de 1-2 dişi yunus daha alırsanız erkek birazda onlarla meşgül olacağı için ağzı yumurtalı olanlar biraz daha rahat edeceklerdir. Son bir uyarı, 120 litre yunuslar için biraz küçük.
Sağlıkla balıklar ve yavrular.
AdamGibi2007-06-04 10:44:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

naciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 170
naciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 11:00
Selam,yanlış anlamadıysam iki dişi bir erkeğiniz var dişilerin ağzı dolu diyorsunuz ve   akvaryumu iki ye bölmüşsünüz o halde ben erkeği oradan almanız gerekiyor ağzı dolu olan  dişiler vakti gelince yavruları ağzından bırakıcaklar akvaryumu ikiye böldüğünüz için de  erkeği alırsanız bir sorun olmaz yeterki yeni yumurtada olan yumurtaları atmasın. Ayrıca  yunusları kusturmanı tavsiye etmem,işin güzelliği  annenin balıklarına bakmasını seyrettmek   bence herşeyden daha güzel. Sağlıklı yavrular.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldsatÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 28
goldsatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 12:24
3d 1 e yunusum var d,ğer balıklarla diğer tankımda duruyorlar şimdilik ama dediğim gibi erkeğin yanındaki dişi erkekten ayrılınca yukarı aşşağı yüzmeye başlıyor bu ikisininde 3. yumurtlayışı şimdiye kadar yavru alamadım. peki yavrular kaçıncı günde olgunlaşır vitellus kesekini kaybeder.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir