Yunus kafa delinmesi


Dogukan06Çevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 40
Dogukan06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2015 15:19
Yunusumun kafasında 1 haftadır derin bir delik var gözüne kadar gelmiş gözü şişmiş nasıl tedavi edeceğim .Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2015 08:34
Öncelikle balığı başka bir akvaryuma ayırın, ayırdığınız yere yarım oran kendi susuyla yarım oranda taze su ile ayırın, sonra hava taşı ekleyin suyuna hava taşıyla havalandırırken suyunu mikofish uygulayın ekleyeceğim linkteki gibi bir mikofish tadevisi uygulayın konuyu taklit edin. Ayırmakla öncelikle diğer balıkların hasta balığa yaraya saldırısınıda önlemiş olacaksınız.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]
Üstte mikofish ilacını konudaki gibi açık sarı yapacak kadar ekledikten sonra elinizde metilen mavisi ilacı varda 50 litre akvaryum suyu için aynı anda 5 damla kadarda metilen mavisi damlatın. Buda çeşitli gelişcek fungal mantar bazlı ve yaralara yerleşebilecek parazitleri önlemede destekler mikofish ilacını. Eczanede satılan Terramycin deri melhemi vardır 4 TL bundanda günde birkez yemine toplu iğne başı kadar sürebilirsiniz 4 gün kadar. Bu tedaviyi yaparken 3 günde bir su değişimi yapın yerine taze su ekleyin ve ilk günkü gibi yoğun olmasada biraz ilaçlardan damlatarak suyun açık sarımtıraklığını mikofish ile koruyunuz. Sonra bir 3 gün daha bekleyin 6 güne tamamlanmış olur tedavi bu sürede yaşarsa kendini baya toplamış olacaktır diye düşünyorum.
İmza kısmında bir link var onu açıp başkaörnekleri inceleyebilrisiniz, göz fungusu, yüzgeç erimesi, diğer yaralanmalar gibi konular mevcut.
[EDIT]mesutok,2015-06-22 08:35:39[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir