Yorum sizin


ekmekciÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 88
ekmekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 14:48
Ben bir tüccarım. Ekmek yapar ekmek satarım. Satış sayısı yada çalışan sayısına göre maliyetlerimiz devamlı değişir. Türkiyenin her yerinde aynı gram ekmek aynı para. Ama maliyet her fırına göre değişir. İnce hesaplarla sizi sıkmayacağım. Ama ülkemizde uyguladığımız ticari sistemde malı alırsın karını koyup satarsın. İşine gelen alır gelmeyen almaz. Siz de öyle yapın arkadaşlar. Meslek gruplarına çamur atmak, yada kötüsü de var iyisi de var demek yanlış. İşi bilen ucuza da satsa kazanır; iş bilmeyen pahalı da satsa batar. İnanın çok kazanma hırsında olan esnaf sayısı çok azdır. Ve hermeslekte aynıdır. Lütfen alışverişlerimizde piyasa araştırıp işimize gelen yerden alalım. Esnafın karını sorgulamak kimseye düşmez. Bilinçli tüketici neyi nereden alacağını bilir. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thecrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 773
thecrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 14:51
[QUOTE=AQUAGEN]  Arkadaşlar siz bu işin içindeki insanlar değilsiniz , çok yüzeysel konuşuyorsunuz. Toplu mal alan var aracı toptancıdan mal alan var , çek karşılığı mal alan var , veresiye mal alan var. Her akvaryumcu aynı fiyattan almıyor yada ucuz malı yakalıyamıyor.[/QUOTE]

Biz hobiciler olarak 1 2 metre hortumu araştırarak daha ucuza yakalayabiliyorsak.Onlar da toptan alacağı hortumu araştırarak ucuza bulabilirler.Bulamıyorlarsa da kendi çıkarlarına kimse 50 krş'luk hortuma 1.5-2 lira vermez...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunuscukeremÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 161
yunuscukeremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 15:15
Bende yaptım bu işi buyrun bakalım fiyatlar. ...

*100 metre hava hortumu;10 lira gibi bir maliyete akvaryumcuya geliyor,isteğe bağlı olarak25kuruş, 50 kuruş, 1 lira veya1. 5 lira gibi rakamlara satılıyor. ..
*1 çuval kötü japon yemi;akvaryumcuya 10 liraya geliyor,akvaryumcu ufak poşetler halinde 2. 5 liradan veriyor 4 ufak poşet sattığında yemin parası çıkıyor bir çuvaldan 100 kadar ufak poşete yetecek yem çıkıyor. .
*Tetra bits;155 -160 ytl arasında rakamlara geliyor akvaryumcu kilosunu 100 ytl satıyor,ufak poşetlere koyup azar azar satıldığında ise bu fiyat kat kat katlanıyor. ..
*Plastik kapaklı akvaryumlar;işde akvaryumcunun en az karlarından biri bu oluyor 1 metrelik standart akvaryum 50 ytl geliyorsa 65-70 arası bir fiyata satılıyor. .
*Dış filtre;en güzel parada bundan kalıyordur ğaliba,100 liraya alıyorsa akvaryumcu 200 ytl satıyor yani 2 katı fiyata satıyor. .
*Su kaplumbağası;toptan olarak 2-3 ytl arası geliyor akvaryumcu satışa göre 5 10 lira arasında satıyor. ...

Daha verilebilecek bir ton örnek var akvaryumcu satıyor ama bana söyleyin arkadaşlar hangi işde bu kar yüzdeleri konulmuyor ekmek alıyorsunuz kim size yapılış fiyatından veriyor. Elektrik,su kullanıyorsunuz kim size ucuz ucuz fatura kesiyor. Hobicilerden balık alıyorsunuz kaç kişi çok çok ucuz fiyatlara balık veriyor veya kaç kişi ücretsiz balık veriyor hemde hiç bir statü taşımadan evinin bir köşesinde ürettiği balığı kim ücretsiz veriyor. .
Akvaryumcuların işi bu arkadaşlar ben bıraktım bu işi ama onları çoğu yerde savunmalıyım onlarda akşam eve ekmek götürmek için sabahdan akşama kadar o dükkanlarda duruyorlar toptancılarla uğraşıyorlar 5 para etmez insanların ağız kokusunu çekiyorlar. .


Şimdi 1 liralık 1. 5 liralık hava hortumunu tartışan arkadaşlara tartışma konusu olarak değilde sadece bişeyler önermek için sesleniyorum. .

Metresi 10 kuruşa gelen hava hortumunu bu adam 25 kuruşdan sana satarsa ne kazanır 100 metrede 15 lira peki bu adam vergisidir,yemidir, suyudur ,elektriğidir nasıl kar yapmadan balık malzeme satarak ödeyebilir.

Bir arkadaş bunu bana açıklasın bende bu işi bırakırım. .


Onuda bırakalım siz nerde gördünüz evleri arabaları çok çok parası olan bir akvaryumcuyu onlar sadece 1 dükkanı 1 evi 1de arası olsun isteyen adamlar,birde işlerinin kötü gittiğini düşünün nasıl ekmek götürcekler evlerine nasılll?.
yunuscukerem2009-05-08 15:17:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TribalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 91
TribalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 15:17
[QUOTE=ekmekci]Ben bir tüccarım. Ekmek yapar ekmek satarım. Satış sayısı yada çalışan sayısına göre maliyetlerimiz devamlı değişir. Türkiyenin her yerinde aynı gram ekmek aynı para. Ama maliyet her fırına göre değişir. İnce hesaplarla sizi sıkmayacağım. Ama ülkemizde uyguladığımız ticari sistemde malı alırsın karını koyup satarsın. İşine gelen alır gelmeyen almaz. Siz de öyle yapın arkadaşlar. Meslek gruplarına çamur atmak, yada kötüsü de var iyisi de var demek yanlış. İşi bilen ucuza da satsa kazanır; iş bilmeyen pahalı da satsa batar. İnanın çok kazanma hırsında olan esnaf sayısı çok azdır. Ve hermeslekte aynıdır. Lütfen alışverişlerimizde piyasa araştırıp işimize gelen yerden alalım. Esnafın karını sorgulamak kimseye düşmez. Bilinçli tüketici neyi nereden alacağını bilir. .[/QUOTE]

Türkiyenin her yerinde aynı gram ekmek aynı para mı? Eminmisiniz bence biraz araştırma yapmanızda fayda var:D Hatta aynı ilde bile aynı gramda ekmek farklı fiyatlara satılabiliyor.

Kerem bey küçük maliyetli hava hortumundan gidiyor örnekler hem yada küçük akvaryumdan bahsetmişsiniz değerler büyüdükçe onların karıda artıyor.Siz yorumları yanlış değerlendiriyorsunuz biz kimse kar etmesin demiyoruz kar etsinler ama makul oranlarda etsin.yada fiyatlara standart getirsinler 50liraya 70 liraya biyolojik sünger fiyatları alınca insanın canı sıkılıyor bu insanlar hiç mi internete bakmaz? Bu kadar cahilmi sanıyorlar bizi? Bizim kızdığımız nokta hobicilerin söğüşlenmeye çalışılması enayi yerine konulmaya çalışılmaları(özür dilerek yazıyorum başka tabir bulamadım)

Bizim ticaretle uğraşana sözümüz yok zaten Peygamberimiz bile ticaret yapın diyerek öğüt vermiştir.Fakat ticaret 0,20 kuruşa aldığını 2liraya satmak değildir.Heee elinde hiç olmayan bir mal vardır ulaşılması zordur sende büyük uğraşlar ve çaba ile bu malı elinde bulundurur satarsın o zaman asıl değerinden daha fazla satma lüksüne sahipsindir.Asıl sorun insanların vicdanının rahat olması gerisi hikaye.
Tribal2009-05-08 15:23:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 15:30
Sevgili Arkadaşlarım,
 
Sanırım anlaşamadığımız nokta şu: Evet, ticaret yapan kişiler kar etmek zorundalar. Önemli olan bu karın oranı.
 
Ancak burada hemen bir parantez açarak bir şey anlatmak istiyorum. Teknesi (yelkenli yat) olan bir dostum, teknesi için bir parçaya ihtiyaç duydu. Tekne malzemeleri satan bir firma ile görüştü. Bir fiyat aldı: 1,000 TL. Ürünü pahalı bulduğu için araştırmaya devam etti. Markası, modeli, velhasılı herşeyi ile birebir aynı ürünü bir hırdavatçıda buldu. Fiyatı da 100 TL idi. Hedmen hırdavatçıdan satınaldı doğal olarak.
 
Daha sonra ilk aradığı firmayı arayıp kaça aldığını söyledi ve neden bu kadar fiyat farkı olduğunu sordu. Satıcının söylediği aynen şöyleydi: Tekne işi zevk işi. Paran varsa yaparsın, yoksa yapmazsın.
 
Bizim akvaryum sevgimiz de bir zevk işi. Bu nedenle akvaryumcular bizi kazıklıyor diye feryat edeceğimize, biribirimizi bilgilendirelim, "kazıkçı" akvaryumculardan alışverişi keselim.
 
Her zaman söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum: Araştıralım. Çok araştıralım. Sürekli araştıralım.  Her zaman daha ucuzunu bulma şansımız var.
 
Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamerkarakanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 79
tamerkarakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 15:43
Şimdi geçinmeye çalışmak güzel bişey ancak ben geçineceğim diye bir dişhekimi olarak sağlığınıza kast ettesem ki (yapsam yapsam dolgu olmayacak bi dişe dolgu olsun yapacağım ki bundan kimse ölmez yada sağlığı bozulmaz) bana meydan dayağı çekmez misiniz?. Şimdi sağlık başka diyeceksiniz. E peki insanlar bir şeyi normalin kat kat pahalı fiyatına alıyorsa sonra çocuğu hasta olduğunda para çıkıştırmaya çalışıyorsa yüksek fiyatlar çeken satıcı dolaylı olarak bu duruma katkıda bulunmaz mı? Örneğin bir terör örgütüne bağış yapan insanla tetiği çeken insan aynı değil midir. Ben her zaman orta halli bir dişhekimi olacağım. Neden çünkü insanlara dürüst davranıyorum. Hatta bu yüzden hasta kaybediyorum (Kendi gönlüne göre konuşmadım diye). O zaman bellirli bir zaman sonra ben geçinemiyorum diye dürüstlüğümden ödün vereyim. Vergimi vesairemi ödemek için gereksiz dolgular yapayım. Sizde bunu bile bile gelin benim koltuğuma oturun ev geçindirmek için adam kazıklayan insanlar. Berber fiyatları dişhekimi fiyatları v.s. odalar tarafından belirleniyor. Bu fiyatlar aslında normal. Fakat insanlar bu rakamları ödeyemiyor diye biz daha ucuza yapıyoruz. Bir bayan kuaförü 1 saat boyunca fön çekiyor 3TL-5TL para alıyor. Şimdi bu insanlara yazık değil mi? Akvaryumcular da kursun kendine bir akvaryumcular odası fiyatları belirlesinler. Ha siz diyeceksiniz ki bizim alış fiyatlarımız sürekli değişiyor. Dişhekimliğinde malzemeler dolar yada euro cinsindendir. Dolar yada euro düşerse malzeme fiyatı düşmez fakat yükselirse malzeme fiyatı yükselir. Diyelim ki sen geldin kaplama yaptıracaksın. Kestik dişini fiyata anlaştık. Aaa oda ne dolar fırlamış. Şimdi ben senden daha fazla para istesem verir misin? Yahu ben babamın arabasına binip de bir yere gitsem fazla bir param olmadığı halde millet altımdaki arabaya bakarda yav üç kuruşun hesabını yapıyor derler diye pazarlık yapamıyorum yahu!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TribalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 91
TribalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 15:53
Bizde araştıralım diyoruz bunda sorun yok.2-3 akvaryumcu olan iller var bakalım oradaki arkadaşlar ne yapacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scelikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 101
scelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 16:05
Bu konuda en güzel örnek benim yaşadıklarımdır... Ankara'dan Malatya'ya yeni taşındım.. Evimdeki akvaryumumu getirmemiştim. Yenisini almayı düşünüyordum.. Buradaki akvaryumcuları bir dolaşayım dedim.Yanımda eşimde vardı... Akvaryumcunun biri 500lt mobilyalı bir akvaryuma 1200 Tl fiyat verdi...Birkaç akvaryum daha sordum "hocam kafam çorba gibi sonra gel" dedi. Tabiki birdaha buraya uğramamaya karar verdim. Fakat aynı akvaryumcuya 5 gün sonra başka bir arkadaşıma akvaryum bakmak için tekrar gittim. Arkadaşım için birkaç akvaryum sorduk, biraz sohbet ettik sonra aynı akvaryumun fiyatını sordum... Verdiği fiyat: 700 Tl ... Aynı akvaryum aynı adam... Tek fark sohbet ettiğimde benim mesleğimi öğrenmiş olması...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 262
H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 16:51
[QUOTE=umudovski] [QUOTE=H.Cem GÜNLÜ] 
YANLIŞI SAVUNMAYIN DÜRÜST AKVARYUMCU YOK.
[/QUOTE]


Bu sözünüze katılmak mümkün değil. Akvaryumcuları sevmem, hele ki yaşadığım tatsız olaylardan sonra artık iyice soğudum ama sepetteki birkaç belki de daha fazla çürük yumurta için tüm sepeti çöpe atmaya benziyor sizinkisi. Ve ben biliyorum ki bu ülkede dürüst ve namuslu esnaf da var. Göz%20Kirpma
[/QUOTE]
Adres verin avukat bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 17:09
[QUOTE=H.Cem GÜNLÜ][QUOTE=umudovski] [QUOTE=H.Cem GÜNLÜ]
YANLIŞI SAVUNMAYIN DÜRÜST AKVARYUMCU YOK.
[/QUOTE]


Bu sözünüze katılmak mümkün değil. Akvaryumcuları sevmem, hele ki yaşadığım tatsız olaylardan sonra artık iyice soğudum ama sepetteki birkaç belki de daha fazla çürük yumurta için tüm sepeti çöpe atmaya benziyor sizinkisi. Ve ben biliyorum ki bu ülkede dürüst ve namuslu esnaf da var. Göz%20Kirpma
[/QUOTE]
Adres verin avukat bey.[/QUOTE]

Başka bir konuda aynı üslubu sarf ediyordunuz. Burada da aynı.

Orada da belirttim yaşınıza istinaden saygım var. Ama bu istediğiniz gibi yazma suçlama anlamına gelmiyor. İnsanları dürüst olmamakla suçluyorsanız bilin ki başkaları da sizi suçlayabilir.

Adres mi?

Burada yazılanları ilgiyi gördükten sonra (İstanbul için konuşuyorum.)

- Otuz.com
- Teleskop akvaryum
- Maltepe Pet

bunlar ilk aklıma gelenler.

Sizin bir takıntınız var akvaryumcularla ama nedenini bilmiyorum.

Ayrıca bir kaç not yukarıda oğlumdan alsın gibi bir şey okudum sanki.

Oğlunuz akvaryumla ilgili satış mı yapıyor yoksa ben mi yanlış anladım?

Sonuç olarak hepimiz insanız hepimiz hata yapabiliriz.

Ticaret ile uğraşanları genel olarak düşünürsek işini dürüst yapmaya çalışanda var tam tersi de.

Saygılarımla. oguzhanv2009-05-08 17:16:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 17:27
Ankaradanda ben adres vereyim....
 
Musa akvaryum..
 
 
Nehir Akvaryum..
 
 
Jumbo Akvaryum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 12:32
Tabiki iyi akvaryumcular mevcuttur. Aldığı parayı sonuna kadar hak edenlerde var, ama malesef ki bu çok çok az.
wiwiwi2009-05-09 12:44:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 12:44
Adamın biri Memleketinden gelmiş Ankara,ya hasta ziyaretine. Hastasını ziyaret etmiş geçmiş olsun demiş..  Hasta bu istekleri bitmez.. Amca  benim başucuma birtane faanusda balık getir demiş en azından can sıkıntım geçer..
 
Adam hemen kolları sıvamış.. Başlamış gezmeye Girmiş bir Akvaryumcuya Anlatmış durumu..
 
Benim burda  hasta yiğenim var. ona faanusda balık hediye edeceğim..
 
Tabi Akvaryumcu uyanıkya adamın cebinden parasını alacak.. Başlatmış anlatmaya şu şöyle bu böyle.. şu daha güzeldir bu daha iyidir, şöyle beslenir böyle beslenir..
 
Akvaryumcu çenesiyle adamı bağlamış ve eline 50 litrelik bi akvaryum bir tanede diskus ve birde hava motoru vs vermiş...
 
Velasıl kelam Bu tip Akvaryumcular olduğu sürece malesef herkezin fikri Cem beyinki gibi olacak ve bütün Akvaryumcular işini dürüst yapmıyor damgası üzerinde olacak..
 
İnsanları memnun etmek çok zor 10 tane balık verirsin 1 tanesi kötü çıkar hemen klavye başına geçer ve yazar çizer..
 
Benimde başımdan bu tip olaylar geçti bende çok kazıklandım mavi prenses diye cobalt blue aldım.. Adama sordum bunlar mavi prenses değil.. Adamın  bana verdiği cevap..
 
- Ben mavi prenses istedim bu geldi getirin balıkalrı paranızı iade edeyim.. yada başka birşey vereyim..
 
Bu tip şeyler konuşarak anlaşarak çözülür. Klavye başına geçip yazıp çizerek değil.
 
Sayın cem bey bu tip olaylar artık geride kaldı.. Bildiğim Akvaryumcular artık insanları bilinçlendirerek Akvaryum sahibi yapıyor.  Akvaryumun hacmine göre Balık satıyor..Sadece para kazanmak değil amaç.
 
 
 
 
 
Emin_Paşa2009-05-09 12:54:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 262
H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 14:45
Bildiğim Akvaryumcular artık insanları bilinçlendirerek Akvaryum sahibi yapıyor.  Akvaryumun hacmine göre Balık satıyor..Sadece para kazanmak değil amaç.
 
 O halde bu tip forumlar neden hala revaştadır diyerek sormadan edemiyor insan.)
 
Her ne ise...
 
Fakir sizin bilmediğiniz akvaryumculardan bahis etmektedir muhterem.
Ancak hemen belirteyim ki; Bütün samimiyetimle söylüyorum, bahsettiğiniz tarz'da akvaryumcu olabilmesi mümkün değil gibi gözüküyor Emin bey.
 
Akvaryumcular derken kasıt edilen nedir? Kim değildir? bunu belirteyim önce.
 
Akvaryumcu'lar : Akvaryum malzemeleri,çeşitli ekipmanlar,canlı hayvan satışı yapanlar.
Akvaryumcu : Cam tank diyerek de anılan, içi su ile doldurulmaya müsait, çerçeveli ve çerçevesiz modelleri ile bu objeleri istedikleri ölçülerle veya standart ölçüleri ile  tüketicilere sunanlardır.
Akvaryum standları : Genellikle yapımı ve satışı ayrı bir meslek dalı olmasına rağmen Akvaryumcu'lar tarafından da ayrı bir reyon olarak tüketicilere sunulmuş bir ekipman olup, aslen demir doğrama ve kaynağı ile alakalı imalatçılara danışılmak zahmetine bile girilmesinin, düşünülmediğini düşündüğüm farklı bir tüzel ticarethanedir ki...Bu ticarethanelerin kapılarını çalmak yerine Akvaristler genellikle Akvaryumcular'ı tercih etmektedirler.
Akvaryum standlarında kaplama : Bu meslek gurubu da tamamen Mobilya ve mobilya imalatçılarını kapsar.
Ülkemizde uzak doğu 'dan komple şekli ile Tüketicinin önüne sunulan ahşap standları ile öne çıkan Akvaryum ve standlarına karşılık olarakş Türk mobilya sektörü konu ile alakalı olarak hem daha ucuz hemde daha sağlam üretimler yapabilmektedirler.
Demirci esnafına iç İskeletini yaptıran akvaristlerinş mobilya imalatçıları ile iletişime geçerek, planladıkları şekil ve görüntüde ki standlarını bu müesseselere yaptıracak olmaları; hem ülke ekonomisinde ki yerini, hemde mesleki gurupların sınıflandırılmalarında ki nüfusu pek ala pekiştirir.
 
Benim eleştirilerimde ki mantığın hangi Akvaryumcu yu alakadar edip hangilerini alakadar etmediği konusunda yeterlidir diyerek, bu konuya bir defa daha iştirak etmeyeceğimi belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir