Yeni ve eski discus’larımın uyumu


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2007 15:04

Yaşadığım Fitre faciasından sonra filtremi değiştirdim, bu filtrede tıkansa bile akvaryumda biyolojik döngüyü bir nebze de olsa devam ettirecek başka önlemler de aldım. Ve.. biri 18 diğeri 20cm boyunda bir çift eş discus edindim. Balıkları karantinaya sokmadım çünkü zaten aldığım yerde ayrı bir tanktaduruyorlardı, fakat alıştırma sürecimi biraz uzun tuttum (en az 200 litre su değiştirmişimdir :D)

Discus'ları akvaryuma koyduğumda küçükler önce yaklaştılar fakat belli bir mesafede durdular, daha sonra 6-7 cm civarı olan pasif bir balık olmasına karşın büyüklerin yanına gitti, 7-8 cm civarı olan ise (kendisi tam bir teröristtir*) bir süre daha uzak durmayı tercih etti. Birkaç saat sonra baktığımda ufaklığın kendileri ile temas halinde yüzmesine izin veriyorlar, terörist balığımızın ise yanlarında durmasına izin veriyorlar fakat temas halinde yüzmesine izin vermiyorlardı.

Eski ve yeni discus'larım arasında oldukça fazla boyut farkı var, bu bir sorun çıkarır mı?

*: Terörist dememin sebebi: ne zaman akvaryumun içine elimi sokmam gerekse bizim terörist sinirlenir, ben akvaryum karşısına geçtiğimde, yani görebileceğim bir yerdeyken önce ilgiyi kendisine çekmek için yanaşır, sonra gidip dipten bir glosso'yu yaprağına asılarak kumdan söküp atar, sonrada dönüp geri gelir ve " böyle yaparım işte " der gibi caka satar :D


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babatorikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 675
babatorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2007 15:09
Bu iş biraz kısmet işi galiba.Bazen ufacık discus büyük balıkları sindirebiliyor.Bazen eski balıklar yeni balıkları dışlayabiliyor.Balık çok çekingen davranırsa yemleme esnasında diğerlerinden fırsat bulup yem yiyemiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NILYAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 248
NILYAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2007 08:17

Yiğit bey,

Boyları büyük olan balıklar ilerleyen zamanda boyları küçük olan balıklarla yem kavkası yapacaklar.Bu durumda küçük balıklar yeterince beslenmeme ihtimalleri var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2007 15:15

Yeni eklediğim discus çifti henüz yem yemiyorlar (birisinin bir parça bits'i hüplettiğini gördüm ama o kadar) Gayet iyi bildiğim ve yüzlerce kez okuduğum kadarıyla ilk birkaç gün yem yememeleri normal karşılanıyor ama yinede ne olduğunu bildiğim halde insan ister istemez huylanıyor.

Eğer yem yememeye bir süre daha devam ederlerse yapmamı tavsiye edeceğiniz şeyler nelerdir? (vitanin önerirseniz kendi kullandığınız vitaminin markasını ve dozajını yazarsanız sevinirim)

Orhan bey,

Var olan iki küçük blue diamond discusımın yem yemelerinde sorun çıkarsa, onları akvaryumumda tutmaktan vazgeçip bakabilecek birisine veririm, sonuçta benim için önemli olan onların akvaryumumda durması değil sağlıklı olmaları. İnşallah böyle bir durum meydana gelmez.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir