Yeni üye arkadaşlara..


SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 21:26

Öncelikle www.akvaryum.com 'a hoşgeldiniz.

Bu sitede akvaryum hakkında bir sürü bilgi edinecek,paylaşacak ve tecrubeli arkadaşlardan yararlanacaksınız.

Ancak yeni üye olduktan sonra ;

1-Öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz.

2-Yeni bir konu açmadan önce lütfen ilgili ana başlık altında ki önceden açılmış ve paylaşılmış forumları gözden geçiriniz.

3-Ana sayfada ki Makaleler başlığının altında ki paylaşılmış bilgilere,yazılara bakınız.

4-Sitemizin site içi arama motoru mevcut.Yeni bir konu açmadan önce birde Forumu AraArama  motorumuzu kullanınız.

5-Halen soracağınız soruya yanıt bulamamışsanız, gönül rahatlığı ile, doğru tespit ettiğiniz ana forum başlığı altına yeni konu açabilirsiniz.

Aramıza tekrardan hoşgeldiniz;

Duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler;

Saygılar.

SaRCoPhiLiuS2007-3-7 21:28:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvar68Çevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
akvar68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 11:45
Süleyman Bey ve diğer forum yöneticisi arkadaşlar;

Öncelikle selamlarımı iletiyorum.

Forumunuzda yeni üyeyim. Forum kurallarını okudum. 1 haftada maksimum 2 mesaj yazım hakkı için ve diğer bir konuda açıklamaya daha ihtiyacım var. (Doğru bölümde soru sorduğum ümidi ile)

1- Haftada iki mesaj konusunda;

Yani bir soruyu sormak için yeni konu açtığımızda bu mesaj hakkımızın birini kullandığımız anlamında mıdır?

Daha önce açılmış bir konuda iştirak ederken yine haftada iki mesaj hakkı mı vardır? Tüm Forum alanlarında toplamda(konu açma, açılmış konuda iştirak gibi) mesaj sayısına mı bakılıyor?

Bu mesaj sınırlaması ya da yeni üye statüsünden forumdaki tüm konularda iştirak edebilme yetkisi ne şartlarda kazanılıyor?

(Bu mesajımın da mesaj hakkımdan sayılacağını düşünerek ikinci sorumu da bu kapsamda sormak istiyorum izninizle:)

2- Cevaplanmış sorularda veya verilen bilgiler hususunda;

Daha önce forumunuzun bütün konularında araştırma yaparak gördüğüm kadarı ile soru sorulduğunda ya da bir bilgi aktarıldığında cevapların-verilen bilgilerin bazen birbiri ile çeliştiği durumlar oluyor. Her ne kadar cevap yazan ya da bilgi veren kişilerin tecrübe ve bilgi donanımları farklı seviyede olmasının muhtemel olmasına karşılık, sizin bu bilgi ve cevapları (tüm forum ve bilgi bölümlerinde) süzen ve yanlışlık tereddüt veya çelişkileri ayıklayan-açıklayan bir üst kurulunuz var mı?

Bundaki endişem şu; soru sorduğumda ya da bilgi istediğimde gerçekten konu hakkında tecrübeli birinden cevap gelip gelmediği hususudur. Hatta cevap veren kişilerin tecrübeli gibi cevap verdiği izlenimi ediniyorusunuz ancak bir başka yerde onun da soru sorduğunu ve sorusundaki konuyu, tecrübeli bir akvaristin bu konudaki problemi çoktan çözmüş olması gerektiği kanaati ile biraz hayret edebiliyorsunuz. Bu tabiiki kişisel kanaatim.

Özellikle resmi kurumda çalışan biri olarak,  uzmanlık gerektiren konularda soru soran vatandaşa ya da kuruma cevap veren bir üst kurul vardır. Bu tip uzmanlık konularında bilgi sahibi olsa da diğer kurum içi birimler cevap vermez.

Bunu şunun için örneklemedim tabiki; o zaman forumda sorulara cevap verme yetkisine de otomatik olarak sadece yetkili kurulun sahip olması, diğer arkadaşların iştirak edememesi gibi bir durum ortaya çıkar ki bunu ifade etmek istemiyorum. Sadece cevap alan kişinin belki o gün değil ancak makul bir sürede üst kuruldan herhangi bir düzeltme yapılıp yapılmadığı dolayısı ile aldığı bilginin güvenilir olduğuna iknası açısından bunu gerekli görüyorum naçizane.

Belki bu tip çalışma çok uzun uğraş gerektirebilir ve zorlukları olabilir. Ancak forumunuzda bir birim oluşturularak, (Bazı konular cevaplandırılırken daha önce verilen bir cevaba ya da bilgiye yönlendirme yapılıyor ve bazı makale ya da bilgiler verilmiş ancak bunun daha da geliştirilmesi ve kurumsallaşması için benim önerim) daha önce süzülmüş bilgilerin bulunabileceği daha geniş kapsamlı bölümün olması gerektiğini yine naçizane düşünüyorum.(Böyle bir çalışma zaten varsa da benim bilgi eksikliğimdir, onu da hoş karşılayınız)

Benim gibi biri ister istemez: "Bu bilgi süzgeçden geçti mi?" sorusunu aklına getiriyor. Bu tip durumlarda bir bilgi içeren cevabın ya da daha önce verilen bir bilginin ilgili bir yerinde (Bu bilgi ... Kurulumuzca incelenmiş verilen bilgilerin doğruluğu teyit edilmiştir) gibi bir ibarenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Tabi sizin; "forumlar serbest ortamlardır, kişilerin burada aldıkları cevapları kendileri diğer bilgi, makale ya da bir başka kaynaktan kendileri doğrulasın" diye bir ilkeniz varsa onu öğrenmek, bundan sonra bu ilkeyi baz alarak hareket etmek niyeti ile fikrinizi öğrenmek istiyorum.

Yine şunu da belirtmek isterim ki resmi veya kanuni bir zorunluluğunuz yok. Forumunuzun daha güvenilir daha etkin olması açısından benim tamamen iyi niyetli bir tespitim idi bu konu.  

Forumunuzun ilgili bölümlerinde aşağı yukarı hemen her konuda bilgi bulmak mümkün. Forumun işleyişine baktığımda oldukça akıcı bir bilgi aktarımının olduğunu gözlemledim. Forumunuz, benim gibi daha önce rastgele akvaryum ile ilgilenen ancak artık bu işi daha bilimsel daha profesyonelce yapmaya karar veren biri için çok bilgi içeriyor. Çalışmalarınızın başarılı olduğunu da ayrıca belirtmem gerekir.

Şimdiden ilginize ve anlayışınıza teşekkür ederim. Saygılarımla... akvar682007-3-8 13:49:3

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 15:55

Kısaca yanıtlamak gerekirse;

1-Yeni üyeler 1 hafta sonra normal üyeliğe terfi ederler ve istedikleri kadar mesaj yazabilme haklarına kavuşurlar.Kısaca 2 konu açabilme ve yazabilme durumundasınız.Bir hafta sonra sınır kalkacaktır.Burda ki amaç sitemize bir nevi uyum sürecidir.(Bu linke bakınız.)

2-Forum demek, bilgili bilgisiz herkesin görüşlerini paylaştığı adı üstünde paylaşım mekanıdır.Burda kimse kimsenin akvaryum bilimi hakkında ne kadar seviyede olduğunu anlayamaz.Ancak açmış olduğunuz konuya gelen  cevaplar üzerinden değerlendirme yaparsanız doğruya yaklaşmış olursunuz.Kimsenin yazma yetkisini durup dururken elinden almamız söz konusu değildir.

3-Forum başlıkları altında bilgi toparlanması hususunda yapılacak çalışmalar gündemdedir.Bundan dolayıdır ki üyelerimiz şu an için önce arama yapmayı,bilgileri araştırmayı,karşılaştırmayı yapmadan herhangi bir konu ve durum üzerinde kanaat getirilmemelidirler.

Umarım aklınızda ki bazı soruları aydınlatabilmişimdir.

Saygılar.

 

SaRCoPhiLiuS2007-3-8 18:44:4

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvar68Çevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
akvar68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 16:48
Öncelikli olarak teşekkür ederim.  Tabiki aydınlanmış oldum.

"Kimsenin yazma yetkisini durup dururken elinden almamız söz konusu değildir." demişsiniz. Zaten böyle bir niyetiniz olmaması da en tabi durumdur. Bunu kastetmeksizin bilgilerin süzülmesi ve en doğruya bütün forum üyeleri ile beraberce ulaşılması adına fikir beyan etmiştim.

Forumdaki tüm konuların titizlikle incelenmesi ve bir konuda farklı görüşlerin dikkatle irdelenmesi, sonucunda da en doğru bilgiyi edinme noktasında kişisel olarak sizin de önerdiğiniz (3. maddede) yolu izliyorum. Forumunuzu üye olmadan uzunca takip etmiştim. Hatta bunlardan elde ettiğim bilgileri ayrı bir dökümanda topluyor ve kağıda dökerek işe gidiş gelişlerimde inceliyorum.

Şu aralarda 80 cm.lik tankımdan (bitki ağırlıklı-tetra grubu) tamamen bitki ağırlıklı 150 * 70 *65 (h) yeni tanka geçiş yapmak üzereyim. Ciddi büyüklükte bir hedef olduğunu takdir edersiniz.

Dolayısı ile bir önceki mesajımdaki önerimi; daha önce yapılagelmiş hatalara düşülmeden en optimum kurulumun gerçekleştirilmesi amacının bir yansıması olarak görebilirsiniz. (Benim gibi tüm yeni hobicilerin tahminimce isteği de budur) Forumunuzu defaetle incelemem neticesinde böyle bir ihtiyacın olduğunu hissettim ve size bildirdim.

Kısacası farklı özellikli(bazen birbiri ile çelişebilen) bilgilerin içerisinde 3. maddede belirttiğiniz bilgi toparlanması neticesinde elde edilecek ve sizin gibi diğer tecrübeli arkadaşlar tarafından da onaylı bilgiler benim gibi yeni kurulum aşamasındaki hobiciler için çok önemli(bu toparlama tabi ki görünürde benim kurulumuma yetişmeyecektir.)

İlginize teşekkür ediyorum. Bu iki mesajımın uzun olduğunun farkında olarak ayrıca sizin hoşgörü göstermenizi diliyorum.

Saygılarımla...


akvar682007-3-8 16:49:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2007 20:59

Güzel düşüncelerinizi, güzel bir üslup ve dille paylaştığınız, ilginiz ve alakanız için ben teşekkür ederim.

Sağlıklı balıklar;

Saygılar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvar68Çevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
akvar68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2007 08:14
Ben de sizin ilginize tekrar teşekkür ediyorum.

(Gündüz mesai saatlerinde işyerimdeki bilgisayardan ancak yazabildiğim için mesajınızı gecikmeli okuyabiliyorum.)

Size ve diğer tüm yönetici ve forum üyelerine, göze ve gönüle hitab edebilen akvaryumlu ve mutluluk dolu günler dileklerim ile saygılarımı sunuyorum...
akvar682007-3-9 8:19:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 13:01

Aslında yeni olan üyelerin forumda aktifliklerine bakarak bu uygulamanızın biraz esnetilebileceğine inanıyorum. Şahsen üye olmadan önce 1 hafta kadar anasayfadaki makalelerden forumda paylaşılan bilgilere kadar neredeyse her detayı inceledim. Ama en azından bir teşekkür yazmak için 1 hafta beklemek zoruma gitti. Yine de böyle bir platformu kurduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum.

ugural2007-10-10 08:48:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2007 16:30

Biz teşekkür ederiz.

Gerekçelerimizi anlayışla karşıladığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

POOLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 346
POOLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 16:29

Sitenin böyle bir uygulamaya gitmesi bence çok mantıklı yeni arkadaşlar aradığı bilgi ile ilgili önce araştırma yapsın ilgili konu açılmadığı veya tarşılmadığı konulardan oluşuyor ise sorunu yazıp bizlerle paylaşabilir

ama önce forumda mutlaka araştırma ama mutlaka araştırma yapsınlar bunun sebebi size aceleyle cevap veren arkadaş hatalı da olabilir

Ama tartışılmış bir konu  herkesin ortak bir noktada  buluşabileği yada buluştuğu doğru kabul edilen,  daha önce açılmış olan konulardır forumun konu zenginliği ve konu içinde ihtiyacınız olan ama bilmediğiniz ummadığınız diğer bilgilere de ulaşmanız mümkündür.

Bilgileri burdan almak son derece mantıklıdır 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozcownÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 11
ozcownÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2007 18:47
Siteye gerçekten bayıldım .Daha tam gezmeden bile güzel olduğu anlaşılıyor.Ellerine sağlık Süleyman Bey. SaRCoPhiLiuS2007-3-21 20:48:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2007 20:47

[QUOTE=ozcown]Siteye gerçekten bayıldım .Daha tam gezmeden bile güzel olduğu anlaşılıyor.ellerine sağlık Süleyman Bey.[/QUOTE]

Öncelikle sitenin varlığı ve teşekkür edilmesi gereken ilk mercih Site Yönetimi'dir.

Biz sadece Forum Kurallarını,Site Yönetimi'nin bizlere verdiği yetkilerle uygulamaya çalışan seçilmiş üyeleriz.

Ben Site Yönetimi adına,  düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Sağlıklı balıklar;

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SphenksÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 181
SphenksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2007 14:39
Siteyi çok beğendim, tam aradığım site ... SaRCoPhiLiuS2007-3-22 16:51:5

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bycrespoÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2007
Mesaj: 1
bycrespoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2007 15:48

 

Merhabalar. Çok güzel bir forum sitesi. Bir ay oldu akvaryum aldım..  Dip çekimi ve balıklarla ilgili bilmediklerimi forumlardan okuyarak bilgi sahibi oldum. Emeği geçenlere saygılar

SaRCoPhiLiuS2007-3-24 18:8:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grup türk1923Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2007
İl: Karabük
Mesaj: 1
grup türk1923Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2007 15:29

Öncelikle siteyi kuran ve su canlılarını bır arada toplayıp bilgi transferinde yardımcı olduğu için teşekkür ederım.

Başarılar dilerim.

SaRCoPhiLiuS2007-4-2 3:44:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir