Yeni japon balığım


SelphieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 221
SelphieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 00:30
Yıllar önce su kamplumbağam varken herşeyi bu forumdan öğrenmiştim ^.^
Şimdi yıllar geçti bir balık aldım ve foruma geri döndüm :) çünkü yorumlarınıza ihtiyacım var.
Bir hevesle japon balığı aldım dün fanusu,çakılları,plastik bitkisi,yemi vs vs.. ama akşam yurda gelip araştırma yaptığımda fanusun balıklar için iyi olmadığını gördüm ve içim rahat etmedi bugun dışarı çıktım bir küçük akvaryum aldım, marin balık yemi aldım bir de akvaryum altına deniz kumu aldım, japon balıkları küçük kumları ağızlarına alıp oynamayı seviyorlarmış..sera ve tetra yemlerini almak isterdim ama burda bulamadım marin de iyi gibi duruyor şimdilik idare eder gibi geliyor bana. Daha bugun aldığım için akvaryumu balığımı hala koymadım içine yarın koyucam o zaman fotoğrafta koyarım :) şimdi ben bu balığım için elimden geleni yapmak istiyorum sizce ne yapmalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.
Not: Konuyu tam olarak nereye açıcağımı bilemedim forumu unutmuşum biraz. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 09:54
Japan balıklarıyla ilgili bölümler Sazansıgiller bölümünde ve Tanıtım bölümündede Japon balıkları akvaryumları bölümünde bunuyor aşağıya linkleri ekliyorum oradan ulaşırsınız.
Basit olarak özetle yeni bir akvaryum kurarken mümkünse akvrayumu kurup kumunu yıkayıp, tüm malzemelerini yerleştirip, çeşmeden suyunu doldurduktan sonra. Sanki yeni kurduğunuz akvaryumun içinde balık varmış gibi tüm malzemeleri pirize takıp akvrayumu çalıştıracaksınız. İçinide faydalı bakterilerin oluşması için birazcık yem ufalayabilirsiniz. Böyle en az 1 hafta kadar mümkünse 10 gün çalıştırın faydalı bakteriler oluşmaya başlayacaktır su kulanılır hale gelecektir balıklar açısından yahut bunu hızlandırmak için akvaryumu üstte yazdığım gibi kurduktan sonra suyu doldurduktan sonra 2 gün sonra bir elma salyangozu alıp içine atıp 10 gün 15 gün bunu beslersiniz yemle her tür yemi yer ve bu salyangozun dışkılarıyla balıklara faydalı bakteriler oluşmaya başlar hızla Sonra 2. hafta japonlarınızı bu akvaryuma ekleyebilirsiniz. Yerleştirme böyle diyelim Sonrasında çok derin mevzular var beslenme, ısı, barınma gibi bunlarıda ilerleyen saflahalarda konuşuruz. yeni konunuzu akvrayumunuzu kurduğunuzda resimli, Japonbalıkları bölümünde konunuzu açarsınız orada tüm japoncular her konuda yardımcı oluruz.

http://www.akvaryum.com/Forum/sazansigiller_f18.asp

mesutok2013-09-21 09:59:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelphieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 221
SelphieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 13:47
Japon balığı filtre ve ısıtıcı gerektirmiyormuş (açıkcası bende bakımı kolay bi balık tercih etmek istedim öğrenciyim ben ve şehir dışında okuyorum  ) o yüzden bende sadece deniz çakılları akvaryum plastik bitki ve renkli taşlarım var akvaryumun içinde. Bugün akvaryum boyutlarını aldım
Yatay uzunluk : 28,5 cm Dikey uzunluk: 22,5 cm En: 12 cm
1 japon balığım var akvaryumun boyutları iyi gibi geldi bir balık için bana. 6,7 litre su alıyor gibi akvaryum. Şimdi filtrem olmadığı için sizce kaç günde bir suyunun yarısını değiştirmem gerekir? 
Resimlerinide çektim daha amatörüm eksikliklerim tabiki vardır ama maddi yönden bu kadar yapabildim gönül isterdiki daha iyilerini yapabileyim.
Yem konusunda da bir sorum olucaktı benim aldığım yemler ufacık ufacık şimdi çoğu yerde 1 dakikada bitirebilceği şekilde yemleyin yazıyor o zaman 10,15 tane yer balık bu ufak yemlerden ama ben bir öğünde 2,3 tane anca veriyorum korkuyorum fazla olur diye.



Yani dediğiz gibi akvaryumu falan hiç bekletmedim ama suyunun hepsi çeşme suyu değil kendi suyu da var, akvaryumcunun verdiği bişey olmaz inş, japon balığı bakamazsam beta ya dönmeyi düşünüyorum zaten, hayvan bakmak hobim ama şehir dışında bu kadar oluyor 
Selphie2013-09-21 13:52:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PapazİkiziÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 200
PapazİkiziÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2013 22:56
Öncelikle hayırlı olsun :)Akvaryumunuz küçük bence ''32 cm boy 23 cm derinlik 39 cm yükseklik'' bu akvaryumu almıştım filtre falan dahil kargo ücreti içinde 78 liraya gelmişti Sea Star HX-320ZF bana, hala satılıyormu bilmiyorum gittigidiyorda vardı neyse 30 litre idi en azından böyle küçük bir akvaryum alırsanız daha iyi olacaktır.Bu arada ucuz olduğu için bunu önerdim hem bence 2 japon balığına yeter bu kapasite.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelphieÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 221
SelphieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2013 00:00
Teşekkür ederim Mehmet Bey :)
Şimdilik bu akvaryumla idare edicem ama ilerde büyütmeyi tabiki düşünüyorum, küçük olduğunu biliyorum ama şimdilik elimden geleni bu kadar. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir