Yeni İthal Balık Almak !


SugosuÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 128
SugosuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2021 11:11
Bu ülkede bu hobi yapılmaz diyerek konuya başlamak istiyorum..

Yaklaşık 3 ay önce çocuğumun çok istemesi ile balık beslenmesi ile ilgili araştırmalara başladım. 3 ay evveline dek akvaryum denince her tarafı cam, içine musluk suyunu doldur,balıkları at,izlemeye başla sanıyordum.

Tabi daha akvaryumu almadan forumlar,yazılar,makaleler derken dedim bu işi ya tam yapmak lazım ya hiç dedim..

Gittim piyasada ki en pahalı olan akvaryumu aldım fluval mega flex.onlarca araştırma vs derken milletin akvaryumu kurduğu paraları dekora harcadım tropica soiller vs.seachem bitki ürünleri vs.Bunları maddi yönü çok diye söylemiyorum. Tek derdim kuracağım akvaryumda bir canlının en iyi hayatta kalma şartını oluşturmaktı !

Bakteri döngüsü,sık su değişimleri, su testleri derken 1 ay canlı eklemedim.Eklemeye hobiyi bırakan arkadaşımdan aldığım 3 adet rasbora ile ilk canlı deneyimimizi yaşadık.1 ay sonra eklediğim canlılarda yaklaşık 45 gündür tek kaybım yok ve çok sağlıklılar,renkleri bile ciddi güzelleşti ilk aldığım güne göre.

Ardından istanbulun meşhur akvaryumcularından birisinden ellerinde son kalmış 10 adet cardinal tetra aldım.ve onlarda da tek kaybım olmadan devam ettim.

Yani anladığım kadarı ile akvaryumumda sorun yoktu,istediğim canlıları ekleyebilirdim.

Fakat akvaryumcuma gittiğimde tüm istediğim balıkların bittiğini ve yeni ithal beklediklerini öğrendim..Cardinal tetramı 30 a çıkartıp içine 5 tane de otocinclus koyma planı yaptım malum ufak tefek yosun sorununu engellesinler diye.

Geldiği gibi bitiyor denilerek ödemelerini dahi yaptım bazı alacağım balıkların.Geçen hafta Balıklar birkaç kez ertelenmesine rağmen ithalatı gerçekleşti.Balıkların ithal edildiği gün arandım gelin balıklarınız hazır.. !

Balıklar Akvaryumcuya geldiğinde telefonda aramızda aynen şu konuşma geçti.[B]Bu balıklar binlerce km den bambaşka bir suda geliyor,siz tankınıza alıyorsunuz bambaşka su,ben aynı gün alacağım bambaşka su.30-40 saat içinde 3 farklı su ! Balıklara birşey olmaz mı ?[/B]

Hiç birşey olmaz biz yıllardır yapıyoruz !

Geldim ve çok yavaş şekilde aşılamasını yapıp önce ki balıklarımı suya koyarken ne yaptıysam aynısını yaptım.Aynı gün 2 otocinclus, 2 gün içinde diğer 3 otocinclus.5 tane de cardinal.5-6 gün içinde sizlere ömür !!

Gittim böyle böyle oldu.Ki verecekleri cevabı da biliyordum.Suyunuzda ph gh ph amonyak başladı anlatmaya.Dedim hepsi düzgün olmasa önce ki balıklarımdan da kaybım olmaz mıydı : Haklısınız ! ama şu var asıl dediler istanbulun baraj suyu çok kötü o öldürüyor !!Tabi sözü bitmeden cevabımı verdim.RO su + Seachem Equilibrium ile ppm yi 120-130 civarına sabitliyorum ( ayrıca dikkatinizi çekerim yazının başında ki akvaryum nedir diye düşünürken ki ile şimdi ki farkı,herkesi fanusun içine japon atıp besliyor sanıyorlar sanki!), Bu ne demek biliyor musunuz ! Irım kırım edip olabiliyor böyle şeyler dediler konu kapandı tabii ki..Olan canlılara oldu.Benim moralime oldu,her sabah kalktığı gibi akvaryumun başına giden 6 yaşındaki oğlumun bağırarak beni kaldırmaya gelip baba 2 tane daha ölmüş derken ki psikolojisine oldu !

[EDIT]Sugosu,2021-11-29 11:30:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4280
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2021 18:52
Doğal olarak bu kayıplar dolayısıyla dertlenmişsiniz. Fakat yazdıklarınızdan şikayet mi ediyorsunuz, sitem mi ediyorsunuz, yoksa soru sorup yanıt mı arıyorsunuz anlaşılamıyor.

Pahalı, mükemmel bir akvaryum almışsınız, özenle kurmuşsunuz. Fakat en önemli unsurlardan olan akvaryum hacmi ve filtre kapasitesini belirttiğinizi göremedim. 3 rasbora + sonrasında 10 kardinalle sorun yaşamamışsınız. Sonrasında ifadenizden anlaşıldığı kadarıyla 20 kardinal + 5 otocinclus eklemişsiniz. 1-7 gün içinde ölümler yaşamışsınız. Kapasitenizi bilmediğimiz için ilk akla gelen, zaten narin olan bu balıkların hepsini birden aynı anda eklemeniz sonucu kapasite aşımı yani aşırı balık yüklemesi sorunu yaşadığınız.

İthal balıklara gelince, uçakla baygın bir şekilde geliyorlar. İlaçla uyuşturuldukları için organları harap oluyor. %80' bulan zayiatla geliyorlar. Sağ olarak size ulaşanların ise ömürleri ciddi anlamda kısalıyor. En iyisi ithal balık almamak ya da en azından bulunabilirse adaptasyon sürecini makul ölçüde tamamlamış sağlıklı balık almak. Siz apar topar aynı gün almışsınız. Satıcının açıklamalarının tutarsız olduğunun siz de farkındasınız. Başınız sağ olsun. Bu konu katil salyangozla ilgili açtığınız konuya benzemez umarım. Oraya tutarlı açıklamalar yaptım, soru sordum, ek bilgi istedim sizden... Siz yorumlarımı yanıtsız bıraktınız.

Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]213177,oguzkiy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SugosuÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 128
SugosuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2021 18:59
Soru sormadim.benim 2 aylik tecrubemle yapmayacagim seyi akvaryumcu birsey olmaz diyip bana satmalarina sitem ettim.

akvaryumum 120 litre.

bu baliklari veren akvaryumcu 80 tane cardinal koyabilirsiniz dedi. ( icimden yok artik dedim tabii ki )

benim ogrendigim 120 litre ise bir akvaryum 120 cmlik balik koyabilirim.yani bir cardinal 3 cm max desek 30 cardinal yaninada 10 civari baska tur eder bu akvaryuma.

tum yabanci forumlarda ve uluslararasi standartlarda ithal edilen balikla 2-4 hafta karantinaya alinirken bana ayni gun sattilar ve satiyorlar halen..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir