Yeni Fotolar2


öndiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2006
İl: Izmir
Mesaj: 32
öndiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2008 09:40
Frontoza resminin üstündeki 3 resimdeki balıkların isimleri ne acaba balıklar dikkatimi cektilerde. Bu arada resimler cok güzel sizi tebrik ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren the legendÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 750
eren the legendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2008 14:30
İlyas Bey,
 
Çekimlerinizi ben de beğendim. Ancak ukalalık olarak algılamazsanız bir iki ipucu vereyim. Öncelikle fotoğraf çekerken çok sıkışık kadrajlar kullanmamakta fayda var. Eğer çektiğiniz karelerin daha etkileyici ve göze hoş görünür olmasını istiyorsanız, Altın Oran kuralını uygulayabilirsiniz. Altın oran doğada sıkça bulunan ve uygulandığında insan gözüne hoş görünen yaklaşık 1,618 gibi bir rakama tekabül eden bir orandır.
Fotoğraf çekerken kadrajınızı gözünüzle 9 eşit dikdörtgene bölün, balığınızı ortada bulunan dikdörtgenlerin kesişim noktalarından birine yerleştirin ve çekiminiz yapın. Şu anda bilgisayarımdaki bir problem nedeniyle fotoğraf ekleyemedim ama olmazsa bir mod arkadaşımdan yardım isterim, ne demek istediğimi daha net anlarsınız.
Bir de çekim yaparken enstantenenizi 1/50'nin altında tutmamaya çalışın, en ufak bir el oynamanız bile tripod kullanmıyorsanız ve balığınız olduğu yerde sabit durmuyorsa netlik kaybına yol açacaktır.
Keyifli çekimler dilerim,
 
Selamlar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir