ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eren the legend
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2005 10:31
Son Ziyaret:
27 Ocak 2013 08:24
Toplam Mesaj:
750 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Şahin
Doğum Tarihi:
27 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
iş geliştirici geldi haaanıııım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren Şahin
Yaşamkent / ANKARA
May the Force be With You...
Forum Kullanım Kılavuzu

SON 10 MESAJI

Yeni Beta
Lütfen bu başlıktan devam edin. Aynı konu hakkında başka başlıklar açmayın...
Balık alımı hakkında
Benim de zamanında Serkan ile alışverişim, hobi dışında görüşmüşlüğüm olmuştur. Bu şekilde bir duruma düşmesi beni de üzüyor. Ancak her insan seçimlerini kendi yapar ve bu seçimleriyle yaşar. Serkan'ın mağdur ettiği insanların zararlarını karşılamasını ve kendisini bu durumlara bir daha sokmamasını dilerim.
bu yem makinesini kullanan varmı ivedi
Aynı konuyu iki farklı yere açmışsınız. Lütfen buradakinden devam edin...
 
Selamlar,
Malawi-Mbuna Akvaryumu(Yeni foto syf 8de)
 Akvaryumumun ne zamandır fotoğrafını çekmiyordum. İçinin tasarımını tamamen değiştirdim. Bir kısmınınki bitti, diğer kısım için yeni kaya almam gerekiyor. Tamamen bitince buradan paylaşacağım. Şimdilik iki kare akvaryum sakini yayınlıyorum.
 
eren the legend2009-05-27 11:04:48
Fanusta Beta
[QUOTE=DARKNESS][QUOTE=imbellis][QUOTE=DARKNESS]Teorik olarak Fanusta beslenmesinde bir sakınca yoktur. Sorun derken gayet uygun bir akvaryumda da sorun çıkabilir. Ancak gerek balığın mutluluğu gerekse bakım konforu için akvaryum daha uygun olacaktır. Ancak şartların uygun olmaması durumunda fanusta da bette beslenebilir.[/QUOTE]
 
Fanusun hangi şartı uygun acaba?
[/QUOTE]
Armağan Bey, seni anlıyorum ve ben fanusu savunmuyorum. Ancak herkes için söylüyorum bu olayı da bu kadar abartmanın manası yok. Şart derken fanusun şartları değil ortam ve yer şartları. Akvaryum koyacak bir yerin yoksa veya akvayuma geçişte ilk adım olarak ta kullanılabilir. Amaç hayvanları sevme ve ilişki kurma. Bu hobiyi sevenler mutlaka ortam şartlarının uygunluğu doğrultusunda bir akvaryum alıyor, merak etmeyelim. Ancak öte yandan sevemeyenler içinde o kadar para verip daha sonra kaldırıp atması pek doğru değil. Ve kendini sınamak; "Bakalım ben bakabiliyormuyum"un cevabı... [/QUOTE]
 
Mehmet Bey,
 
Hepimizin bu hobiye başlarken yaptığı bir sürü hata var. Örneğin araştırmadan her çeşit balığı suyu hazır olmayan akvaryuma doldurmak benim hobiye başlama şeklimdi. Daha sonra buradan çok şey öğrendim. Şimdi de bu öğrendiklerim ve gözlemlediklerimi burda sizler gibi paylaşıyorum. Buradaki paylaşma amacımız bizim yaptığımız hataların tekrar tekrar yapılmadan hobiye güzel bir başlangıç yapılmasına yardımcı olabilmek. Kendimizi sınarken ve "Bakalım ben bakabiliyor muyum"un cevabı'nı ararken arada ölebilecek canlıların olması, bizim çok dikkatli ve araştırma yaparak işe başlamamız gerektiğini gösteriyor.
Mustafa Bey benim yaptığım hatayı yapmamış, araştırma yapıyor. Araştırma yapan hobicileri de doğru şekilde bilgilendirmek bizlerin görevi. Fanusta Beta beslemek yerine hiç beslenmemesi daha iyidir. Küçük bir akvaryum alabilecek duruma gelince Betayı beslemeye başlamak ve ona en uygun şartları sağlamak daha doğru olacaktır. Fanusa bir ısıtıcı takmak, bir filtre takmak bile bir dert. Bu koşullar sağlanmadan başlamak, Betanın büyük ihtimalle öleceğini bilerek işe başlamaktır ki bence doğru değildir.
 
Selamlar,
13. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması
Fotoğraf jürisi olarak bu seferki yarışmada puan verirken oldukça keyif aldığımı ve bir o kadar da zorlandığımı söylemek isterim. Yarışmaya katılan bütün fotoğraflara baktım. Hepsinde herkesin çok fazla emek harcadığı belli. Birinci olan arkadaşların farkı biraz daha fazla deneme yapmaları bence. Ne kadar çok deneme fotoğrafı çekerseniz o kadar çok mükemmele yaklaşırsınız.
Dereceye giren fotoğrafları görerek bir sonraki yarışmaya katılacak olan arkadaşların daha güzel fotoğraflar ile katılacağını tahmin ediyorum.
Bence yarışmadaki en az ilgiyi gören Discus kategorisine de daha fazla katılım olmalı ve daha güzel fotoğraflarla katılınmalıdır. Diğer kategorilerde ise oldukça başarılı fotoğraflar vardı ama çekimin diğer kategorilere nispeten daha kolay olduğu bu kategoride de güzel kareler bekliyoruz.
 
Katılan her yarışmacıyı ayrı ayrı kutlarım.
Betta Yanına
Akvaryumunuz diğer arkadaşların dediği gibi betayla beraber başka balık bakmak için hatta betanın tek bakımı için bile çok küçük. Şimdilik tek betayla iyice tecrübe edinin daha sonra zaten büyük tanklara geçmek isteyeceksiniz, o zaman tür için tavsiyelerde bulunuruz.
 
Selamlar,
 
 
 
 
Discuslarım ve artık kardeşleride geldi.
Benim de eski tankım discus idi. İnanılmaz keyif alarak beslemiştim. Malawiden sonra aklımdaki tank bir discus tankı. Maşallah Haliscim çok güzel balıklar, dağlıkla büyüt, yavru al da alalım biz de discusa geçelim:)
Afracobue Bitti; sıra RedCap'te Foto39'da
Ben de bitkileri beğendim Erdal Abi, değişik bir hava vermiş akvaryuma.
 
Selamlar,
Pan tekniği
Pan tekniğini bilmeyen arkadaşlar için ufak bir açıklama yapayım istedim. Belli bir hızda bir yönde hareket eden bir cismi hareket ettiği hızda takip ederken aynı anda fotoğraf çekmektir. Bunun için perde hızınızın 1/25 civarında olması gerekir. Böyle bir fotoğraf çektiğinizde çektiğiniz cisim net, geri kalan yerler ise netsiz çıkacaktır. Genelde de bunun için bir tripod kullanılır. Çektiğim birkaç örnek vardı ama bulamadım bulunca yüklerim buraya...
 
Özetle bence pan fotoğrafı akvaryum için uygun değil.
eren the legend2009-01-22 17:56:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.