Yeni Bir Sump Fikri


BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 18:20
Bu sistem çalışır ancak akvaryumunuz büyükse çok çok geniş borulara ihtiyacınız var debiyi karşılamak için.Overflow göze hitap etmiyor zaten ve debi karşılamıyor hazırları bilmiyorum tabi su indirmenin bütün yollarına başvurdum ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim kule sistemi en güzeli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquachemistryÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 142
aquachemistryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 11:27
Uzun süre önce düşündüğüm bu sump bi kaç konudan baya eksik. Ve çalışmayacağını düşündüm. Bende pvc ile anlatılan sumpdan yapmtım. Şuan için ise kullandığım sump şu sitede var:
http://www.cichlids4ever.com/viewtopic.php?f=10&t=586
Yaklaşık 4 aydır çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Eğer kayalık vs olmazsa suda kesinlikle bir şey kalmıyor. Kafa motorunuz ne kadar güçlüyse o kadar kuvvetli temizlik yapıyor. Ve hiç hava almadı bu güne kadar. Birde elektrik kesintilerinde hiçbir sorun yaratmıyor. Sadece pvc ler dikkatli yapıştırılmalı. Ve çekiş yerine balıkların geçemeyeceği bir ızgara konmalı. Gerisi sumpdaki malzemelerin kalitesine kalmış.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
İl: Malatya
Mesaj: 14
can_erÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 21:27

MERHABALAR SUMP SİSTEMİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ VE YA SİSTEMİN AÇILIP KAPANMASI SONUCU SUYUN GERİYE KAÇMAMASI İÇİN MALİYETİ DÜŞÜK BİR ŞEY SOYLEMEK İSTİYORUM 1  SAYFADAKİ RESİMDE 1 NOLU DELİĞİN HEMEN GERİSİNE BU ŞEKİDE BİR SİSTEM BAĞLANIRSA SUYUN GERİYE KAÇMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM UMARIM FİKRİM İŞİNİZE YARAR İYİ GÜNLER....  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir