yeni başladım ve bir kaç küçük soru


Dr.TalhaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 175
Dr.TalhaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2007 20:13
Öncelikle hepinizin mübarek ramazan bayramınızı kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
Ben chiclid türünü ilk defa besliyorum önceden canlı doğuran akvaryumum vardı gerçi hala var! (babam lepistes hastası :D) 4 tane küçük sp 3 tane de küçük yunusum var. Akvaryumum 200l sorularıma gelince:
1)Balıklara havuç-kurutulmuş karides-vitamin(supradyn) karışımı kendi yaptığım bir yemi verdim balıklar yemi yedikten sonra hallerinde bir gariplik farkettim önceden yemi yedikten sonra rahat bir şekilde boşaltım yapıyorlardı fakat bu sefer biraz zorlandılar sanırım. Kabızmı oldular? zararı olurmu? yemi vermeye devam edeyimmi?
2)Birde yunuslar ürktüklerinde hemen lekeleniyorlar ve gözlerinin altında ağızlarına doğru bir çizgi beliriyor fakat normal zamanlarda normal mavi renlerinde oluyorlar bu siyah çizgi kırma olduklarının bir göstergesimidir?
 
Yazdığınız cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
TyflTalha2007-10-12 20:13:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeReMÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 205
KeReMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2007 20:21
Merhabalar...
Kendi üretiminiz yem balıklarınız da sindirim zorluğuna sebep oluyorsa bence kullanmaya devam etmeyin. Belki yaptığınız yemde kullandığınız malzemelerin oranı ile ilgili bir problem vardır.
Yunusların ürktüklerinde renklerinin değişmesi normaldir, bunun kırma olmasıyla bir alakası yoktur. Ayrıca bence balık kırma ya da değil benim balığımsa o güzel bir balıktır.
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir