yeni akvaryumda discus biotop ve kendi kendine yeterli 1 sistem oturtm


discus severÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
discus severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2011 19:38
Herkese merhabalar !
165*65*65h akrilikten sumpla yan yana konulacak mümkün mertebe kendi kendine yetebilecek,mümkün mertebe biotop olacak 1 akvaryum kurmayı istiyorum.hedefim bitkili mümkünse yavru alabileceğim 1 akvaryum oluşturmak.bu amaçla kullanabileceğim kum,bitki,diğer başka balık ve besleme hakkında görüşleriniz önemli.
özellikle bu sitemizden (akvaryum.com) ve de özellikle unotim123 onur arkadaşımızın fikirlerinden etkilendiğimi itiraf etmeliyim.
 Akvaryumun tabanında bildiğimiz elektrik borularını yan yana döşemeyi üst taraflarında 1cm aralıklarla delikler açmayı daha sonra üzerini sineklik teli ;onun üzerine de kumla örtmeyi düşünüyorum.borunun 1 ucu kapalı diğer ucundan serumlarda kullanılan ince hortumlarla vakumla suyu dipten çekmek.çekilen su akvaryum su seviyesi üstüne çıkartılıp tekrar akvaryuma geri verilecektir.bundaki maksadım boruların üstüne dökeceğim 10 cm kumların arasında su sirkülasyonunu sağlayıp bakteri kolonilerinin daha rahat ve çabuk oturmalarını sağlamak olacak.
 Akvaryumun içinde ve sump sistemi içinde de büyük lav taşı kullanmayı düşünüyorum.oksijensiz bakterilere yuva olacağını ümit ediyorum.
 Bunlar kullanmayı düşündüğüm yollar.bunun dışında değerli üstatlar ve diğer hobici arkadaşlarımın tüm  öneri ve görüşlerini duymak isterim.maksat en doğruya ulaşabilmektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2011 20:27
Sumpın bir bölümünde su mercimeği yetiştirebilirsiniz bolca fazlasıyla nitrat absorbe etme özellikleri vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak GönülÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2010
İl: Bursa
Mesaj: 94
Burak GönülÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 00:29
Kullanacağınız sistem size Denitrifikasyon bakterileri oluşumunda olumsuz etki sağlayacaktır. Biotop için bence bu sistemi kullanmayın. Akvaryumlarımızda nitrifikasyon ve denitrifikasyon bakterileri bulunmaktadır.Nitrifikasyon bakterileri oksijenli ortamda yaşarken denitrifikasyon bakterileri oksijensiz ortamlarda yaşarlar.Bu daha çok akvaryumlarda kullandığımız kumun oksijensiz alt bölgeleridir.

Nitrifikasyon basamakları: NH3-->NO2-->NO3
Denitrifikasyon basamakları:NO3-->NO2-->N2O-->NO-->N2+O2

Oksijenli ve oksijensiz alandaki bakteriler birbirlerine doğal döngü içerisinde yardımcı olmaktalar.Filtre içerisinde yüzey alanı geniş ve bolca oksijen olduğu için kum altındaki filtrasyon herzaman için çok daha güçlüdür.Ancak kum altındaki bakteri oluşumu 10 ay gibi uzunca bir süredir. Siz kumu havalandırdıkça bu oluşum sağlanmayacaktır. Buda Biotopta bir eksiklik oluşturur düşüncesindeyim.
Bu tip akvaryumlarda yavru alabilmeniz benim görüşümle çok zor. Gerçekten çok büyük ve kusursuz bir sistem kurmanız gerekli. Buda büyük bir maddiyat gerektirir.
Bunları geçecek olursak, size aşağıda paylaşacağım video bir örnek olabilir. Suyu bu renge getirmek için düzenleyicileri var sanırım, böylede bir görüntü yakalabilirsiniz.
Bu yolda elimizden gelen yardım sizlerle, umarım istediğiniz akvaryumu kurabilirsiniz.
 
Buyurun video.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=GWONcdtoyUo&feature=player_embedded[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 10:33
Discus beslemekle biyotop kurmak arasında çok büyük farklar vardır. Biyotop işi o kadar da kolay bir iş değildir. Biyotop kurma işinin ne kadar kapsamlı bir iş olduğunu düşünerek zamanında uzun uzun tartışmış ama araya giren işlerden dolayı yarıda bırakmıştık. Aşağıdaki linkten bu detayları görmek mümkündür.

http://www.akvaryum.com/Forum/vahsi_discus_veamp;_biyotop_olusturma_k420259.asp

Discusa giriş temel bilgileri de aşağıdaki linkte var.

http://www.akvaryum.com/Forum/discusa_yeni_baslayanlar_icin%C2%AE_k284617.asp

Filtreleme amacıyla kullanmayı düşündüğünüz sistem hakkında bilgiler de aşağıdaki linkte var.

http://www.akvaryum.com/forum/aquaponic_sistemler%28_sebze_-_balik_isbirlikteligi%29_k376857.asp


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discus severÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
discus severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 21:11
damacanada su alacam aşa yukarı sumpla birlikte 900 lt bulacak.damacana ki su havayla uçmayan mikrop kırıcılardan var?suyu nasıl hazırlamamı tavsiye edersiniz?
-65 cm kayalık ve kök 1 mtsi bol bitki arka orta  ve ön fon bitkileri kullanmak istiyorum.fakat 2 mmlik silis kum bitkilere zararı var deniyor?tabanı ne şekilde kurmamı tavsiye edersiniz?
-ışık 165*65*65 akvaryumda 5 adet 60 watlık osram spot natura kullanmayı düşünüyorum.akvaryumdan 10 cm yukarıda duracaklar.low tech akvaryum olacak.(ufak bir karbondioksit takviyesi yapabilirim)
-bitki tavsiyeniz ne olur?
-discusa uygun balık tavsiyeniz ne olur(tetralar hariç)
katkısı olan/olacak tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2011 01:13
Biyotop başlığında oldukça detaylı tartışmalar ve öneriler var. Onları okumanızda fayda var. Soruların çoğuna cevap verir. Silis kum bitkilere zarar vermez. Yeterince kalın olması ve belki misket gübre kullanımı ile sorunsuz bitki olabilir. Biyotoplarda aşırı ışık olmaz. O yüzden 5*60w spot çok olacaktır.
Kum en az 7*8 cm kalınlıkta olsun. Uygun balık "discusa uygun" değil "biyotopa uygun" olacak şekilde seçilmelidir. Discusun türüne göre o bölgedeki balıklardan eklenebilir. Tetralar olabileceği gibi bazı sakin cichlidler, toprakyiyenlerin (geophagus) bazı türleri, cüce amerikanların (apistogramma) bazı türleri, vb olabilir. Bitkiler de ilgili bölgenin bitkilerinden olmalıdır. Dev saz, echinodorus, vb olabilir. Su üstünde pistia, su mercimeği eklenebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir