yeni akvaryum aldım


enes07Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2
enes07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2013 23:27
Fotoğraf:

Boyut (cm):70
Kapasite (litre):50-55 litre
Canlılar:japon balığı 4 adet

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:efsana karışık pono

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
öncelikle yöneticilerden özür diliyorum foruma yeni üye oldugum için konuyu yanlış yere açmış olabilirm akvaryumumu akrabamdan aldım ve akvaryumlar hakkında pek bilgim yok 2 gün öce balık almaya gittim  aslında lepistes molii türü balıklar düşünüyodum   ama satıcı lepistesi napıcaksın japonlar daha dayanıklı onlar hmen ölür bunlar öllmez demesiyle   ve beni zorlamasyla japon balığı almış bulunuyorum  ama eve geldiğimde forumlarda japon balığı sadece kendi cinsiyle yaşayabildğini görünce hayal kırıklığına uğradım :/  akvaryumuma renk katmak için başka tür balıklarda almak istiyorum sizce hangi tür balık alabilirim akvaryumum tahminen 50 55 litre civarı su alıo şuan içinde 1 büyük 20rta boy 1de küçük olmak üzere 4 balık var   birde sizce akvaryumumda eksik birşey varmı birde  akvaryumumdaki arka fon  kötü olduğu için değiştirmek istiyorum nasıl sökebilirim ?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

duman821Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 164
duman821Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 01:30
Arka fon güzel aslında ama illa değiştireceğim diyorsan folyo ise hafif ısıtarak sökebilirsin.
Akvaryumcu büyük ihtimalle elinde satamadığı japonları sana vermiş ( renklerden anladığım kadarı ile )
Aslında lepistes falan da koyan arkadaşlar var bende japon yok hiç ama benim tanıdığım birinde melek ve japon besliyen bile var.Akvaryumunuzdan yapay bitkileri falan ( plastikleri ) çıkartsanız daha güzel olur.ışıklandırmanız güzel.dekor biraz karışık gibi geldi bana sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 09:10
Hayırlı olsun, japonun yanında aslında başka balık beslemenize gerek yok, ama illa besleyeyim diyorsanız, 4 tane çöpçü balığı alabilirsin, bir tane cüce vatoz alabilir,bir tane elma salyangozu besleyebilisin. Bunları alırken japonların büyükse çok küçük çöpçü balığı alma yavruserçe parmağının yarısı boyunda al en az ondan daha küçük alırsan istahlı bir balığın onu yutmak isteyebilir o zaman çöpçü balığıda sırdındaki iğnesini japonun damağına saplar kendini yutturmamak için iki balıkta zor durumda kalır böyle durumda japonu eline alacaksın bir çımbızı japonun ağızna sokacaksın çöpçünün sırtıntaki yüzgeçini tutup damağından çıkaracaksın japonu sonra çöpçüyü çıkarcaksın ağzından azda olsa bu sorun yaşanabilir. Onun haricinde sanki akvrayumun 50 litreden büyük gibi gözüküyorum uzunluğu 70 se taban en ve yüksekliğinide ölçersen tam kaç litrelik olduğu bulunabilir hesaplamayla. 3 uzunluğu birbiriyle çarpıp 1000 e bölersen sonuç çıkar. Yalnız akvrayumun sağı solu sehpaya üzerine tam oturmamış sephanın üstü kısa gelmiş, bu biraz riskli bir durum yanlardan açık olması zemine tam oturmalı akvrayum akvaryumun altına çok sert bir strafor alıp akvrayumcudan onu koyabilirsin inşaat dış kaplamasında ısı yalıtımı için sert strafor kullanırlar 5 Tl falan 100X50 ebadında satarlar en sertinden alıp kulanabilirsin. Yada bir geniş tahtamı ayarlarsın sehpanın üzerine akvaryumu onunmu üzerine oturtursun. Hiç birşey yapamazsan inşaallah sorun çıkmaz diyelim. mesutok2013-12-18 09:11:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir