Yeme ilgi..?


xamraxÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 50
xamraxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2006 20:03

Merhaba,

80lt'lik bitkili tankımda 4 adet discus (3 adet 6cm 1 adet 9cm)

1 Brown

1 San Merah (APC'den)

1 High Body Brilliant (APC'den)

1 de Yanık :) (Birazdan anlatacağım)

6 adet otocinclus (2-3cm) ve 1 erkek ramirezim var.

İlk fırsatta 300lt civarı bir tanka geçmeyi planlıyorum.

 

Discuslar yaklaşık 1,5 aydır bende. 2-2 olarak ayrı ayrı almıştım ve belkide ilk hatayı burada yaptım. İlk 2 sini aldığımda birinin seçimini akvaryumcuya bırakmıştım. Sağolsun bana (o zamanlar ne demektir bilmiyordum) en yanığından bir tane vermiş.  Şu anda isme sahip tek balığım o, ismi yanık :). Yanığı kurtarmak için çok uğraştım. 2 kere 4 gün süren ağızdan nidazol tedavisi geçirdi. 1 kere de permasol. Şu anda oldukça haraketli bir balık. Baskın olan haricinde herkese sataşıyor. Fakat rengi konusunda problemlerimiz var. Bazen kapkara kesilip arkada takılıyor. Tanka yaklaştığımda ise bu moddan çıkıp bir kaç saniye içinde rengini açıyor. Yemlemede de bir problem yok. Olması gerektiği gibi yem de yiyor. Bu kararmaların nöbet gibi birşey olabileceğini bile düşünüyorum bazen. Daha fazla müdahale etmemek ve onu hırpalamamak için yeni bir tedavi düşünmüyorum. Bu konuda da yorumlarınızı bekliyorum.

 

Yanıkla beraber gelen (benim seçtiğim ilk discus) tankın dayısı. En hızlı büyüyen, en baskın, her şeyi silip süpüren o.

 

Bunlardan 2-3 hafta kadar sonra. Bu ikisi başlarda olukça çekingen davrandığı için APC'den 2 tane daha aldım. Bir San Merah bir de HBody (Pek de ucuz değiller hani) APC'de iken biraz beyaz benek sorunları vardı. Fakat bunu göze aldım. İlk ve ikinci gün ard arda 3 dakikalık permasol banyosu ile bu problem çözüldü. Bunlar da geleli 1-1,5 ay kadar oldu ve 2 haftadır tankta bir denge oluşmuş durumda. Sonradan gelenlerden HBody olan da yanık ve brown'un arasına karıştı ve 3 kişi takılıyorlar. Bazen ramireziden dayak yeselerde keyifleri yerinde :) San Merah ise (ki büyümesini sabırsızlıkla bekliyorum) çok çekingen. Diğerlerinden ayrı ve pek yeme ilgisi yok.

Yemlemeyi günde 2 kere yapıyorum. Sabahları Sera Discus veya Tetra Bits. Akşamları ise dönüşümlü olarak kurutulmuş kankurdu, dondurulmuş artemia ve tabletlerde aldığım karışık bir dondurulmuş yem (İçinde kan kurdu, sebze, dana yüreği vb. var) veriyorum. San merah dondurulmuş yemler dışındaki tüm yemlere ilgisiz. Sadece dondurulmuş artemia yiyor ve onu da bir kaç lokma alıyor. Diğerleri ise yemek seçmiyorlar. (hala sabredip okuyanlar var mıdır acaba? :) Böyle giderse San Merah'ı kaybedebileceğimi düşünüyorum ve fikrinizi soruyorum. Yarın evde kendi yemimi yapacağım, (dana yüreği, karides, ıspanak, sarımsak, jelatin, bemiks, kuru kankurdu, kırmızı biber ve tetra bits koymayı düşünüyorum) Eğer buna da ilgisiz olursa çok üzülürüm.

Su değerleri oldukça iyi. Sıcaklık 28 derece, Kh 4, GH 7  Ph 6,6 nitrit  neredeyse sıfır, nitrat 10mg/lt civarında. Tankın bitkili olmasının çok faydasını görüyorum. 3-4 günde bir %20 oranında dip çekiyorum.

Sabır gösterip okuduğunuz için ve görüşlerini paylaşacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

discuscuÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 180
discuscuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2006 20:23

Hüseyin bey ben hepsini okudum:)

eminim balıklarınız büyük tanka geçince rahata ereceklerdir. lütfen onları 80lt lik akvaryumda tutup işkence etmeyin. keşke balıkları almadan büyük bir tank alsaydınız..

bu arada resim bekliyoruz..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaristÇevrim Dışı

[C]2,2,14765[/C] [C]2,3,14765[/C]
Kayıt: 12/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2049
AkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2006 20:24
Discuslar için küçük bir tank...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir