Yavruluk


ayberksolakÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2009
İl: Içel
Mesaj: 36
ayberksolakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2012 00:21
Öğrenci olduğumdan dolayı nakit sıkıntısı yaşıyordum ve daha geçen gün doğum yapan lepistesimin yavrularına yavruluk alacak dahi param olmadığından 5LT lik turşu bidonunu kullanarak kendime bir yavruluk yaptım işte fotoğraf



Malzeme: 5 Lt lik herhangi bir bidon (evde vardı para ödemedim)
                 Makas veya bıcak

Yapılış: Bibonun üst kısmını kendinize göre kesin. Daha sonra yavruların geçemeyeceği kadar ince şeritler açın bidonun üzerinde (bu size kalmış tamamiyle). Daha sonra akvaryumun içine yavrularınız ile birlikte koyabilirsiniz. 

Saygılarımla, İyi geceler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkangüner38Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 179
furkangüner38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 15:23
Benimde eski yunus kolonimden aldığım yavrular için yaptığım yavruluk.Bidonun üzerini,büyük yorgan iğnelerini ısıtarak delebilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet yorgan iğnesi
1 adet pense vb. tutamaç
1 adet yağ bidonundan bozma turşu bidonu(halk arasında patlakda denir) :D
1 adet evdeki ocaklardan
1 adet ocağı yakmak için çakmak :D
Yapılışı:
Yorgan iğnesini pense ile tutup(ben kablo soyacağı ile tutmuştum) başı kızarana kadar ocakta ısıtıyoruz.Daha sonra 5lt'lik patlağımıza fütursuzca batırmak suretiyle delikler açıyoruz(not: iğneyi yeterince ısıtırsanız max. 5 delik açabilirsiniz ).Dikkat etmeniz gereken konu delikleri yavruların çıkamayacağı şekilde açmak ama çokta küçük olmamalı.Bidonun dibine açacağınız bir delik ,hava motorundan kaynaklanan baloncukların bidonun dibinde birikmesini engelleyecektir.Bidonumuzu güzelce yıkadıktan sonra yavruk işlevinde kullanmaya hazırdır.
Afiyet olsun :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir