Yavrular ölüyor, nedenini anlayamadım.


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2006 01:45

Sarı prenses yavrularının olduğu tankta ölümler başladı.

Belirtiler neredeyse amonyum zehirlenmesi ile aynı, balık önce tepkisizleşiyor, sonra ışığa ve harekete de tepki vermiyor, göz siyahı büyüyor ve su yüzeyine hamleler yapıp birkaç dakika içinde ölüyor. Ölen balıklara baktığımda hepsinin kafatasının üzerinde kızarıklık görüyorum. 700L/s dış filtre fazla akıntı olmaması için yarı güçte çalışıyor ve hava motoru herzaman açık.

Fakat suyumda amonyum zehirlenmesini gerektirecek bir durum yok, nitrit ve nitrat oranlarımda gayet normal, kafatasının üst kesimindeki kızarıklık beni bakteriyel bir enfeksiyon konusunda şüphelendiriyor. Ölümlerden önce tank'a bir apple snail eklemiştim, onunla gelmiş bir hastalık olabilir. yavru sayısı 23'ten düşmeye başladı (güncel sayı imzamda :( ) ve sanırım kurtulan olmayacak, fakat en azından erişkin vatozlarımı kurtarmak ve büyük tankıma gönül rahatlığıyla aktarmak istiyorum.

Ölümlerin nedenini ve tedavisini bilen bir arkadaş varsa sevinirim.

Not: yavru tankım olduğundan her 3 günde bir %20'lik dip çekimi ile su değiştiriyorum. sadece bugün ölümler olduktan sonra %40'lık su değişimi yaptım.

yabani2006-11-6 1:47:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 11:36

Parazit ihtimaline karşın ısı yükseltimi ve tuz uyguladım fakat ölümler devam etti.

Bakteri/virüs ihtimaline karşın su değişimlerinde beklettiğim suya costa-med ve b vitamini uyguladım, ısıyı geri düşürdüm. Şu anda ölümler durdu fakat yinede pek umutlu değilim çünkü henüz düzgün yem yemeye başlamadılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir