yavru balıklar ve akvaryumumla ilgili


ENGeanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 76
ENGeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 01:08
Arkadaslar elımde yavruları buyuttugum bı akvaryumum var.110-120cm cıvarında.yükseklıkte sanırım 60-65cm. 
İçinde yaklasık 160-180 civarı malawi yawruları var.Boyları 2cm.Ben bu akvaryumun suyunu yarıya kadar dolduruyorum.Yani 30-35cm civarı.
Sorunum alt kısım taban kısmı yani hafif yosunlu gıbı,akvaryumun 2 günde kirleniyor.Bende mecburen 2 gunde bır %70-80 su degısımı ve fıltre temızlıgı yapıyorum.
Filtrem cok ufak atman ın bi iç fıltresı.Bıraz yetersız gelıyor sanırım.Akvaryumun ıcınde hıc bır dekor,taş,kum,çakıl vs. hiç bir şey yok.
sorularım; 
Acaba zemıne kum tas vs. koysam iyi olurmu ?
Her gün artemix veriyorum, şuanda 2cm ler artemix vermeye devam ediyim mi ?
Akvaryuma 2-3cm civarında 20-25adet çöpçü-vatoz koysam bi faydası olurmu? 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rachadellÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 149
rachadellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 01:37
Arkadaşım öncelikle bu kadar çok malawi olan bir tanka kaliteli bir iç filtre almalısınız. Ayrıca filtrenin içerisindeki süngerden fayda beklemeyin süngeri çıkarıp içine çok fazla basmadan orta ayar şekilde silikon elyaf koyunuz hem suyu berraklaştıracak hemde küçük partikülleri çok daha iyi toplayacaktır. ufacık malawiler 2 günde %80 su değişimine ne kadar dayanırlar orasını bilemem tabi 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 01:59
Engin Bey, böyle bir sorun karşısında ilk akla gelen faktörler canlı yükü ağırlığı, yetersiz arıtım, akvaryumun güneş ışığına maruz kalması, vs. olsa da yavru boylandırma konusunda gayet iyi bir sistem kurmuş olduğunuzu göz önüne aldığımda bu tür başlangıç düzeyindeki hataları yapmış olabileceğinizi zannetmiyorum. Yavru boylandırma tankınızın su yüksekliği ideal ölçülerde, iç filtre kullanıp gereken akıntıyı da oluşturmuşsunuz ve şunu da gayet net tahmin ediyorum ki ısıyı da oldukça yüksek tutuyorsunuz. Tabi bir de artemia kullanıyorsunuz ki yavru boylandırma konusunda (bunu saf spirulina kullanan biri olarak söylüyorum) en uygun yemdir. Sizin sorununuz balıklarınızın aşırı sağlıklı olması :) Metabolizmaları çok hızlı çalışıyor, aşırı yem tüketiyorlar ve elbette ki atıkları ve canlı yükleri de fazla oluyor. Ha bu aşamada yemlerini değiştirmeniz sonucu değiştirmeyecektir. Artemiayı kesip normal yemler verseniz dahi iştahları ve atıkları aynı hızla devam edecektir. Sisteminizi aynen koruyun. Satış aşamasına geldiğinizde normal balık yemlerine geçin ve balıkları normal yeme alıştırın. Çünkü balıkları alacak çoğu kişi normal yem kullanıyor olacak. Su değişimini, dip çekimiyle beraber gerekirse her güne çıkartın. Özetle sisteminiz bence çok iyi aynen koruyun derim. Fakat bu aşamada güçlü bir iç filtre daha ekleyerek ve sadece gündüz saatlerinde çalıştırarak hem akıntıyı artırmanız hem de arıtım sistemini güçlendirmeniz yararlı olur. Satış aşamasına geldiğinizde beni haberdar ederseniz çok sevinirim. Çünkü canavarlarınızı gayet iyi yetiştirdiğiniz çok açık.
Selamlar, saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ENGeanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 76
ENGeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2012 02:20
[QUOTE=Ozgur-Reyhan]Engin Bey, böyle bir sorun karşısında ilk akla gelen faktörler canlı yükü ağırlığı, yetersiz arıtım, akvaryumun güneş ışığına maruz kalması, vs. olsa da yavru boylandırma konusunda gayet iyi bir sistem kurmuş olduğunuzu göz önüne aldığımda bu tür başlangıç düzeyindeki hataları yapmış olabileceğinizi zannetmiyorum. Yavru boylandırma tankınızın su yüksekliği ideal ölçülerde, iç filtre kullanıp gereken akıntıyı da oluşturmuşsunuz ve şunu da gayet net tahmin ediyorum ki ısıyı da oldukça yüksek tutuyorsunuz. Tabi bir de artemia kullanıyorsunuz ki yavru boylandırma konusunda (bunu saf spirulina kullanan biri olarak söylüyorum) en uygun yemdir. Sizin sorununuz balıklarınızın aşırı sağlıklı olması :) Metabolizmaları çok hızlı çalışıyor, aşırı yem tüketiyorlar ve elbette ki atıkları ve canlı yükleri de fazla oluyor. Ha bu aşamada yemlerini değiştirmeniz sonucu değiştirmeyecektir. Artemiayı kesip normal yemler verseniz dahi iştahları ve atıkları aynı hızla devam edecektir. Sisteminizi aynen koruyun. Satış aşamasına geldiğinizde normal balık yemlerine geçin ve balıkları normal yeme alıştırın. Çünkü balıkları alacak çoğu kişi normal yem kullanıyor olacak. Su değişimini, dip çekimiyle beraber gerekirse her güne çıkartın. Özetle sisteminiz bence çok iyi aynen koruyun derim. Fakat bu aşamada güçlü bir iç filtre daha ekleyerek ve sadece gündüz saatlerinde çalıştırarak hem akıntıyı artırmanız hem de arıtım sistemini güçlendirmeniz yararlı olur. Satış aşamasına geldiğinizde beni haberdar ederseniz çok sevinirim. Çünkü canavarlarınızı gayet iyi yetiştirdiğiniz çok açık.
Selamlar, saygılar.
[/QUOTE]

Özgür bey cevabınız ıcın cok tesekkur ederım.Yazınızı okuduktan sonra sanırım sorunun neyden kaynaklandıgını anladım.Akvaryumum gunes ışığında kalıyo,sanırım bundan kaynaklanıyor.
Bende yavruların saglıklı oldugunu dusnuyorum.Çünkü 1,5ayda 2-3cm boya ulastılar,renklerı bile cok canlı gozukuyor.(belkide bu durum normaldır) ilk defa yavru büyütüyorum.Dediğiniz gibi 2 günde bir dip çekimide yapıyorum.
Zaten ana tankımı kuralıda 2,5-3ay cıvarı oldu.760 lt bir tankım var ve sürekli yavru alıyorum.İşin ticaretinde degılım ama bu kadar yavruyla bi şekılde başa cıkmak istiyorum.O da bi heyecan verıyor :)

dip için kum, çakıl önerisi olan varmı acaba ? yoksa boşmu kalmalı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 14:45
Maaşallah diyim o zaman. Yanlız akvaryumunuzun güneşle irtibatını kesmeniz gerekir. Yosunlanma balıklarınızın sağlığını tehdit edebilecek boyutlara gelebilir. Dip malzemesi kullanmamanızı öneririm. Üretim akvaryumlarında dip çekimini zorlaştırmamak için canlıların özellikle gereksinimi yoksa dip malzemesi kullanılmaz. Ancak damızlıklarınızın ihtiyacı olacaktır. Onların tankında kullanmanız gerekiyordur. Fakat çiklit yavru boylandırma akvaryumlarında gerek yok. Bunun yanında sadece gündüz saatlerinde çalışacak daha güçlü bir iç filtreye geçmeniz hem arıtım hem de akıntının şiddetlenmesi açılarından çok yararlı olur. Anlattıklarından anladığım kadarıyla yakında 2 tane daha yavru boylandırma tankına ihtiyacınız olacak. Bu yavrularınızı da arkadan gelen yavrular olduğundan 3 aylık olduklarında elden çıkartmanız gerekecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir