yavru akvaryumu


abdullahkrz68Çevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2013
İl: Kirikkale
Mesaj: 107
abdullahkrz68Çevrim Dýþý
Gönderim Zamaný: 04 Mart 2014 20:55
Merhaba arkadaþlar. Dün beyaz beyaz prensesim tüpcük çýkarmýþtý. Bugunde aðzýna yumurta almýþ:D
15 litre betta akvaryumum vardý. Betayý birine hediye ettim. Akvaryum boþa çýktý. Bu akvaryumu yavru akvaryumu olarak kullanacaðým. Ýçinde 2 kilo beyaz kum var. Kumu çýkarayýmmý? Yavrulara zararý olur mu?
Bide pipo filtre alacaðým yavrular için . Pipo filtre yavrularý çekmez demi?
Son olarak anneyi ne zaman ayýrayým? Bugun aldý aðzýna yavrularý. 
Teþekkürler..

Üye imzalarýný sadece giriþ yapan üyelerimiz görebilir

yigit_darkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Izmir
Mesaj: 229
yigit_darkÇevrim Dýþý
Gönderim Zamaný: 04 Mart 2014 22:00
15 litre de strese girme ihtimali yüksek. Kuma gerek yok. Dip çekimi yapma açýsýndan ve akvaryum hacmini azaltacaktýr. Isýtýcý koyup pipo filtre yeterli olur. Pipo filtre yavrularý çekmez. Balýðýnýzý ana tankda rahatsýz eden , hýrpalayan balýk yoksa 15 gün beklemeni tavsiye ederim. Daha önce alýrsan yumurtalarý yutma ihtimali olabilir. Ama yinede imkanýnýz varsa daha geniþ bir tank alabilirseniz iyi olur. Þimdi olacak yavrularýnýz için bile yetmeyecektir 15 litre. Kolay gelsin.

Üye imzalarýný sadece giriþ yapan üyelerimiz görebilir

abdullahkrz68Çevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2013
İl: Kirikkale
Mesaj: 107
abdullahkrz68Çevrim Dýþý
Gönderim Zamaný: 04 Mart 2014 22:38
[QUOTE=yigit_dark]15 litre de strese girme ihtimali yüksek. Kuma gerek yok. Dip çekimi yapma açısından ve akvaryum hacmini azaltacaktır. Isıtıcı koyup pipo filtre yeterli olur. Pipo filtre yavruları çekmez. Balığınızı ana tankda rahatsız eden , hırpalayan balık yoksa 15 gün beklemeni tavsiye ederim. Daha önce alırsan yumurtaları yutma ihtimali olabilir. Ama yinede imkanınız daha geniş bir tank alabilirseniz iyi olur. Şimdi olacak yavrularınız için bile yetmeyecektir 15 litre. Kolay gelsin.[/QUOTE]
Çok saol kardeşim. Kumu çıkarıyorum o zaman. Biliyorum akvaryum küçük ama şimdilik yavruluğa koymaktansa bu daha iyi. 2-3 aylık olunca 100 lt ye geçireceğim.
Peki yavru akvaryumu kaç litre olmalı?
 


Yanlış oldu. Yavru akvaryumu kaç derece olmalı diye sorcaktım.

Arkadaþlar hacim küçük biliyorum ama þimdilik idare edeceðim. 2 ay sonra 100 litre akvaryumu yavru akvaryumu yapýp 300 lt akvaryum kuracaðým.
Yavru akvaryumundaki su kaç derece olmalýdýr?



Üye imzalarýný sadece giriþ yapan üyelerimiz görebilir