White tail iceman yavru sorunu ?


rachadellÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 149
rachadellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 01:19
Merhaba dostlar...

Çok yakın bir arkadaşımın 120LT'lik akvaryumunda white tail iceman erkeği vardı boyu 13cm civarında ve aşırı stresli herkesi kovalıyordu. Ayrıca akvaryumda 30 dan fazla balık vardı birkaçını öldürmüştü hayvanlara yazık ediyorsun diyerek birazını elinden çıkarttırdım ve bir tanede beyaz kuyruk iceman'i ben aldım. Akvaryumum 100x40x30 yani 120Lt yapay hiçbişey yok sadece biraz kayalık ve zeminde midye kırığı var. Ayrıca akvaryumumda 2 cobalt mavisi 1E 1D vardı bu icemanide bu tanka koyunca biraz gözlemledim. hayvan biraz kendine geldi ve rengi kapkara iken daha maviye döndü ve yerini sevdiği her halinden belliydi.  Ancak yanına 1 dişi gerekti o nedenle internetten bir arkadaşta dişisini buldum ve 4 adet 7-8cm dişi alarak koloni oluşturdum.

İlk 4-5 saat gözlem yaptım ve erkeğim dişilerden birini kovalayıp duruyordu sonunda uygun bir köşede dönüp durdular çok zevkliydi izlemesi tamam dedim bunun derdi anlaşıldı aradan yaklaşık 12 gün kadar geçti ve dişilerimden tam 3'ününde ağzı sonuna kadar yavru dolu. Bu dişileri ayrı bir tanka alma şansımda yok şuanda elimde 40Lt lik küçük bir tank var dişiler artık nefes alamaz hale geldiler yarın kusturmayı düşünüyorum ama bu kadar yavruyu nereye koyacağım onu bilmiyorum mecbur çok ucuzdan satma yoluna gideceğim ancak bir süre bir tankta kalmaları gerekiyor. Bu 40Lt lik tankta 1 ay kadar bir süre kalmalarında sakınca olur mu yoksa bu yavrular için daha geniş bir tank mı temin etmem gerekir. Sonuçta bu durumla her ay karşılaşmam söz konusu olacak.

Sabırla okuyan kardeşlerime teşekkür ederim konu hakkındaki değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MCELENLIGILÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 409
MCELENLIGILÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 01:59
1 ay kalmalarında bir sakınca olmaz bence fakat 2cm civarı olduktan sonra MUTLAKA daha büyük bir tanka ayrılmaları gerekir. Ayrıca icemanler çok yavru verirler şimdiden yavrularınız hayırlı olsun :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir