Vivarium kurmak istiyorum


CuneytÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 10
CuneytÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 19:04
Merhaba arkadaslar. Ben foruma yeni uye oldum lakin daha onceden siteden cok yazi okumusumdur ozellikle baliklarla ilgili. Cok uzatmak istemiyorum, sitede yeniyim ama yabancisi degilim.

Bende zaten 2 tane dolu akvaryum var. Bir tane de 70-25-30 boylarinda bos duran bir akvaryum var. Bu bostaki akvaryuma vivarium kurmak istiyorum. Forumda bu is icin saatlerce yazi okuyup konu taramasi yaptim elimden geldigince fakat malum vivaryumlar akvaryumlar gibi degil cok daha ayrinti gerektiriyor.   Benim kafamda hem 3-5 tane kucuk baligin yasayacagi su bolumu ve henuz tam karar veremedigim nemli ortamda rahatsiz olmayCak bir surungenin ya da buradan alacagim degerli tavsiyeleriniz dogrultusunda karar verecegim buyuk olmayan canli ya da canlilarin yasayacagi kara bolumu var. Bu canli amfibi olabilir ama baliklara bir tehlike olusturmayacak turden olmali. Kaplumbaga ve kurbaga istemiyorum.

Bitkiler ve hayvanlarin secimiyle ilgili kafamin cok karisik oldugunu soyleyebilirim. Bu dogrultuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Ama teknik konularda da yardima ihtiyacim var;

1-Silikon tabancasi marifetiyle bazalt ya da benzeri taslari ve hindistan cevizi liflerini fuga ozellikli derz dolguyla birlestirecegim. Ama tankin zemini icin ne yapmam gerekiyor? Bir kisminda su olacak bir tankin alti nasil kaplanmali?

2-Tanka selale yapmayi dusunuyorum. Bu selaledeki suyu akvaryum motorlarinda kullandigimiz karbonlardan gecirsem bulanikligina bir faydasi olur mu bu sekilde yapiliyor mu?

3-Suyun mumkun oldugunca mudahale edilmeden kendi icinde bitkiler tarafindan temizlenmesini istiyorum. Suya haricen hava vermem gerekiyor mu mutlaka? Cok fazla bitki olacak. Selale suya sessizce inecegi icin suyu havalandirmasi cok az olacaktir.

4-Suya sizdirma yapmayan taslardan bazilarini soyleyebilir misiniz? Ben bulamadim. Bazalt kullanmak bir sorun teskil eder mi?


5-Tankin yuksekligi 30cm. Eger vereceginiz bitki ve hayvan onerileriniz icin kisa olursa daha yuksek bir tank temin edebilirim.


6-Kara kismi icin akvaryum topragi ya da cok pahali degil ise paludarium topragi kullanacagim. Drenaj sistemi yapabilecegimi sanmiyorum, cok problem yaratir mi bitkilerin koklerinin curumesi acisindan.


Benim unuttugum mutlaka vivaryum yapiminda atlanmamasi gereken yerler varsa soylerseniz cok makbule gecer. Simdiden tesekkur ediyorum.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imayefÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1
imayefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2016 14:34
Merhaba bende vivarium veya paludarium yapmayı düşünüyorum ama bende çok fazla Türkiye de bulunabilecek malzemeler hakkında bilgi bulamadım.
Siz kurabildiniz mi?
Tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GorgonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2015
İl: Bursa
Mesaj: 293
GorgonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2016 15:06
Size canlı olarak Semender öneriyoruz ama balık alamazsınız. Çünkü 2. Gün midede olur çoğu. Bu kaplumbağa içinde geçerli. Sürüngen varsa balık olmamalı dikkat edin
[;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

regeditÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2016
İl: Bursa
Mesaj: 24
regeditÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2016 15:18
[QUOTE=Gorgon]Size canlı olarak Semender öneriyoruz ama balık alamazsınız. Çünkü 2. Gün midede olur çoğu. Bu kaplumbağa içinde geçerli. Sürüngen varsa balık olmamalı dikkat edin
[;)][/QUOTE]

Defa kere kaplumbağa ile balığa birlikte bakmaya çalıştım. Her seferinde boyuna bakmaksızın yediler balıkları. Sonunda kaplumbağaları gönderip lepistes aldım huzura erdim.

Öyle bir düşünceniz var ise bence vazgeçin.

Beğenenler: [T]180135,Gorgon[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir