veliferamdaki sorun. lepistes ölümleri?


erselcreÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2006
İl: Elazig
Mesaj: 4
erselcreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2006 19:06

merhaba önce bu güzel site için teşekkürler.

benim bir dolu sorunum var. Sizden yardım bekliyorum.

dün arkadaşım erkek veliferasını bana hediye etti. akşam akvaryumun altını üstüne getirdi. siyah moly(dişi)mi bayaa yordu. erkek velifera ve ay moly yi erkek olduklarını anlayıncaya kadar kovaladı.

bugün kafasını sağa sola sallıyo ve ileri geri gidip duruyo. ama bunu yerine dururken yapıyo. yoksa geziyo, taşları kurcalıyo.

şimdi zannediyorum ki dişi istiyo, ama hasta olmasından da endişeliyim. pazartesi bi kaç tane dişi velifera alıcam. pazartesi ye çıkar mı dersiniz?

yeni akvaryumcuyum. akvaryumum (80x35x40). akvaryumu aldığımda 2 gün suyu dinlendirdim, bir çorba kaşığı kaya tuzu attım. 30 damla mantar ilacı damlattım. su sıcaklığı 20 idi. akvaryumcu "yaz geldi, ısıtıcıya gerek yok" dedi, ben de almadım. hava motorum, şelale filtrem, yosunum, yemim tamam.

akvaryumcu akvaryum oturana kadar 9 lepistes (4e 5d), 1 velifera (dişi dedi erkek çıktı :) ) bir erkek beyaz ay moly bir dişi ay moly verdi. lepisteslerden 4 ü öldü.(her gün bir tanesi) ısıtıcı aldım(şu an akvaryum 27 derece)ama sabah bir erkek lepistes daha öldü. bir taneside yarın ölücek gibi.  

belki forumu güzelce gezsem cevap bulurum ama yazılar çok karışmış ve internetim yavaş. şimdiden teşekkür ederim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eren the legendÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 750
eren the legendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2006 13:35

Sevgili Üyemiz,

Öncelikle forum kuralları gereği imza kısmına isim soyisim bilgilerinizi giriniz.

Akvaryum oturana kadar akvaryuma balık konması yanlıştır. Akvaryumcunuz sizi yanlış yönlendirmiş. Suyunuz tam oturmadan balıklarınızı koyduğunuz için balıklarınızın öldüğünü tahmin ediyorum. Akvaryumculuk biraz sabır işidir. Isıtıcıya gerek yok lafı da yanlıştır. Zaten yeni teknoloji termostatlı bir ısıtıcı aldığınızda, gerekmediği sürece çalışmayacaktır. Su ısınızı 27 derecede sabit tutun, bekleyin biraz daha suyunuz otursun(1hafta 10 gün kadar) daha sonra balıklarınızı yavaş yavaş (örneğin önce bir çift sonra bir hafta sonra başka çift gibi) akvaryumunuza ekleyin. Daha detaylı bilgiler için sitemizin makaleler kısmına gözatabilirsiniz.

Selamlar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir