Uzun zaman sonra yiye yeniden DİSCUS


szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 09:35
Arkadaşlar herkeze merhaba.İlk discus beslemem hüsranla sonuçlandı.İkinci denememde orta boy discuslarımı büyüttüm yunuslarımızın aşırı yavrulamasından dolayı satmak zorunda kaldım.Nihayet yunuslarım son 150 adet kaldı ve akvaryumum biri boşaldı tekrardan Discusa geçtim.Dün Singapurdan 10 tane 4-6 cm 10 tane 2-3 balık getirttik.Her nekadar daha önce discus beslesemde bu büyüklükte ilk defa besleyeceğim.Bu yüzden siz değerli arkadaşlarımın yardımlarına ihtiyacım var kayıp vermeden büyütmek için.Yaptıklarıma gelince ;
yem olarak hazır çıkmış artemia varmış ondan aldım.
yeşil renkli pul yem varmış ondan altım.Elimde ayriyetten tetra bits yem var.Beslemeyi bu yemlerle yapmayı düşünüyorum.Akvaryumda kum yok.Tetratech 1200 diş motor ve çift kanallı hava filitresi ile hava basıyorum.Tankın boyutları ise 100*50*50.Yem yemeleri için neler yapmalıyım ? Ya da soruyu şu şekilde sorup daha da genişletiyim bu balıklardan kayıp vermeden ya da en az kayıp vererek nasıl büyütürüm.Eksiklerim nelerdir. Bu arada yemlemeye bu akşam başlıcam ve düşüncem yemledikten 1 saat sonra dip çekimi ayriyetten haftada bir %20-%30 su değişimi.Ayrıca sump sistemi kurmayı düşünüyorum.Onun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim nasıl bi sump kurmalıyım içinde neler olmalı kaç bölmeli olmalı gibi beni aydınlatırsanız sevinirim.
Herkeze iyi hobiler , sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 11:20
Öncelikle hayırlı olsun. Son sorudan başlayayım;tankınızın ölçüleri için filtreniz gayet ideal. bence sump'a gerek yok şu aşamada. Balıkları ithal aldığınız için belli bir karantina ve alışma sürecinden sonra kayıp yaşayıp yaşamayacağınız belli olur. Balıklar çok küçük ve çok uzun bir yolculuktan sonra farklı su şartlarında ve beslenme şartlarına adapte olmaya çalışacakları için ilk etapta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu boydaki balıklar için en iyi besleme dana yüreğiyle olur. Dana yüreğini ana öğün olarak elinizdeki kuru yemleride ara öğün olarak kullanırsanız ideal bir beslenmeyle çok güzel balıklarınız olabilir. Ancak bu boydaki balıklar için haftalık %20-30 su değişimi çok çok az, bu oranda günlük yapmanız lazım'ki balıklarınız gelişim geriliği yaşamasınlar. Kolay gelsin.  ervinpasa2013-11-08 11:27:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 11:53
Su değişiminde zaten her yemlemeden sonra dip çekeceğim için günlük nerden baksanız %20 %30 su değişimi olur diye düşünmüştüm.o yüzden yazmamıştım.Acaba siz bu dip çekiminin yanında mı %20-%30 su değiştirmeliyim.Dana yüreği demişssiniz balıkların dana yüreğini yemesi için daha küçük değillermidir yoksa küçüklükle alakası yokmudur dana yüreğinin.
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim aydınlattınız beni.Sumpla ilgili düşüncemde benim şuydu.sumpun içine nitriti nitratı emmesi için bitki koymak suyun sertliğini azaltmak için mango kökü koymaktı böylece hem faydalı malzeme akvaryumda olcak hemde ben dip çekerken cama cam olduğu için sıkıntı yaşamıyacağım ayrıca su değişimini tankın tepesine çıkıp su dökmekten yada çekmektense direk alttan daha kolay çekerek iş yükümü hafifletmeyi planlamıştım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir