Ülkemiz balık üretiminde ne kadar başarıl


pendikli_mecoÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6
pendikli_mecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2010 23:53
Merhaba değerli akvaryum dostları,
Bende uzun süredir akvaryumda balık besliyorum.
Genel bir araştırma yaptığım zaman balıkların birçoğunun yurt dısından geldiğini görüyorum,buda ülkemizinden ister istemez para çıkışı demek oluyor.Ben bu gidişata dur demek amacıyla kendi çapımda ilk etapta küçük bir üretimhane acmak istiyorum.Suan elimde değişik malawi türleri var ve düzenli olarak yavru alıyorum .50 metrekarelik üretim için uygun bir depomda var fakat ister istemez bazı düşünceler geliyor aklıma , ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim diye .Üretimin için maddi olarak zorlanıcağımı sanmıyorum bunun dışında hangi sebepler olabilir.
Bana bu konuda düşüncelerinizi olumlu yada olumsuz olarak belirtirseniz sevinirim .
Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 00:13
http://www.akvaryum.com/Forum/turkiyede_uretilemeyen_turler_k372304.asp

Sorunuzun birinci bölümü ile ilgili olarak yukarıda linkini verdiğim yazıma bakarsanız fikir edinirsiniz. İkinci kısmına gelince, malawi üretimi ile bahsettiğiniz ithalatı azaltma olasılığınız olmaz. Sadece yaygın olmayanlar veya üretilemeyenleri üretirseniz bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Üretimhane kurarken gerekenler konusunda ticari yaklaşımınız olacaksa resmi olarak açmanız gerekir. Aksi takdirde maliye ile karşı karşıya kalırsınız. Maddi yönü sorun dediğiniz konunun özü zaten aslında tamamen maddiyata dayalı... Birdenbire maddi sorunlar karşınıza çıkacaktır. Elektrik, ısıtma, balık bakımı, zaman ayırma, hastalıklar, kayıplar ve daha çok fazla şey hakkında konuşulabilir.
Konuşulacak tüm maddeler hakkında önceden konu vardır. Arama linki ile biraz araştırma yaparsanız tekrarlı olan bu soru için cevaplara ulaşabilirsiniz. Soru kapsamlı olduğu için tek bir link ile öneri getirmem mantıklı olmaz. Sizin aratıp bulmanız ve okumanız en doğrusudur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir