Tür Değişikliği?


alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 17:50
Arkadaşlar 8-10 adet ciklet balığım var. Yaklaşık 6-7 aydır bendeler. Boyları da baya büyük. Bir türlü yavru alamadım. 6 sp vardı, gittim balıkçıya hepsi dişiymiş. 2 adet erkek verdi. Erkekler de benim balıklara nazaran küçük kaldılar. Şimdi biraz eşitlediler ama yinede bir faaliyet yok. Onları ekleyeli 2 ay falan oldu. Yavru alamıyorum bir türlü. Bir de çok çekingenler. Sadece yem zamanı hepsi suyun üstünde birikiyor. Onun dışında şöyle bildiğimiz cikletler gibi değiller. Fırıl fırıl yüzmüyorlar. Hep dipte yüzüyorlar. Bütün önerileri denedim, olmuyor. Yani uyuşukluklarından vazgeçmiyorlar. Böyle alıştılar belkide. Yanlarında 4 adet de yunus var. Lütfen hacim falan demeyin, hepsini denedim. Yani bütün olasılıkları değerlendirdim. Yanlarına yunus al falan dediler aldım, yunuslar kocaman oldu. Yine icraat yok.
Ben şöyle eğlenceli, karşısında oturup, keyif alabileceğim bir akvaryumum olsun istiyorum. Sanıyorum, bunu yapabileceğim tek tür lepistes? Lepistes'in bakımından da korkuyorum. Örneğin, bitki konusunda hiçbir bilgim yok. Bitkisiz lepistes akvaryumu da olmaz diye düşünüyorum. İkinci korktuğum ise, bunların çok fazla çoğalmaları. Başedebilir miyim diye düşünüyorum.
Farklı türler de olabilir. Şöyle cıvıl cıvıl bir akvaryum kurmak istiyorum. Dostlar, fikirlerinize ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Akvaryumumun boyutları 100*30*40
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkan8Çevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 583
furkan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 18:06
Yunus al falan dediler diyosun birden fazla kişi aynı şeyi söylediyse artık gerçekten ağzı olan konuşuyor lafını uygulamaya başlamışız demektir.

akvaryumun 120 litre,yunuslar için 300 lt aşağısı düşük hacim.
spler yalnız beslenebilir ya da yanına demasoni alabilirsiniz,bende de ciklet var fakat fırıl fırıl yüzmüyorlar,genelde kovalamaca oluyor ve sürekli kumla oynayıp çiftleşme yerleri kazıyorlar.

Bu sıcaklar aylarda yavru alamamanız gayet doğal,ama akvaryumum 30 dereceden düşük diyorsan erkekler daha olgunlaşmamıştır,eğer tamamen olgunlaşmasını beklemek istemiyorum dersen su piresi al derim,1 haftada değişimi gözlerinle görürsün 

sağlıklı hobiler bol yavrulu hobiler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir