Tropheus Nkonde ( İlk Yavrular S:18 )


Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 01:48
Fotoğraf:



Boyut (cm):
130x70hx50

Kapasite (litre):
455 Lt. brüt

Canlılar:
12 Adet Tropheus Nkonde Bright Yellow

Malzemeler:
Fluval 405 dış filtre, Haqos 1500 iç filtre, Eheim Jager 300W Isıtıcı, 30 kg Kalsiyum Karbonatlı Kum

Akvaryum Bakımı:
Hafta sonları 1/5 su değişimi

Kullanılan Yemler: 

Tropical Spirulina Flakes , 
NLS Thera A+A, 
NLS Cichlid Formula, 
Dainichi Cichlid Veggie Fx, 
JBL Spirulina Flakes, 
Tropical Super Spirulina Forte Granulat, 
Ocean Nutrition Cichlid Vegi Pellets Small.  

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Şu an hiç bir katkı maddesi ve ilaç kullanılmamaktadır.

Tropheus, ilk gördüğüm andan itibaren, her varyetesi ile çok beğendiğim bir tür. Bir çok varyetesini canlı görme ve besleme fırsatını yakaladım. Şimdi sıra Nkonde'nin parlayan yıldızında...

Forumda gördüğüm en güzel Nkonde anaçlarına sahip olan Hakan Sönmez kardeşimden, 12 adet 5-7 cm arası Nkonde edindim. Müsadenizle çok kısa bu sürece deyinmek istiyorum;

Hakan kardeşim balıkları Hasan Karakuş'a emanet ettiğinden, balıkları Hasan'ın mekanından almak icap etti. Hani iyi ki de etti bu kadar güzel insanlar tanıdım. Nkonde'nin parlayan yıldızları, daha önce forumda yorumlarına şahit olduğum, tanıtımlarını takip ettiğim hobici arkadaşlarla tanışmama vesile oldu. 

Daha balıkları seçmeye başlamadan, yoğun trafik sebebiyle İzmit'e nasıl geri döneceğim diye düşünmeye başlamıştım. Malum balıkları yıpratmamak şart. Bunun için Hakan'ın bulduğu kestirme çözüm, beni neredeyse gişeye sokacaktı. Yaklaşık 3-4 saatlik bir trafikten kurtuldum.

Hasan'ın mekanına gittiğimde, Hakan ile birlikte Kahraman ve Yüksel abi gibi iki değerli hobici ile de tanışmış oldum. Daha sonra yanımıza isimlerini şu an hatırlamadığım arkadaşlar da geldi gitti. Kusuruma bakmasınlar artık. Çayımızı içtik, sohbetimizi ettik ve balıklarımızı seçtik. Kahraman ve Hakan ile balık seçerken, her ikisinin de kendisine balık seçer gibi ayıkladığına şahit olunca, içim iyice rahatladı. 5-7 cm. anüs vent %100 olumlu sonuç vermeyebilir lakin biz, üçümüzün de birbirine sağlama yapması ile cinsiyetleri belirledik. 3 erkek 9 dişi niyet ettik bakalım, gerisi kısmet. 

Şimdi işin bu kısmını size niye anlattığım hususuna gelecek olursak; 

Öncelikle bu piyasada hakikaten dürüst hobiciler bulmak oldukça zor. Hobici adı altında tamamen işi paraya döküp, nereden kime madik atsam da voleyi vursam diye dolanan bu kadar riyakar varken bu adamlarla karşılaşmak beni oldukça keyiflendirdi. Üstelik bu insanların birbirlerini bulması ve devamlı bir araya geliyor oluşları, aralarındaki iletişimin kalitesi de cabası.

Bu adamlarla ticaret yapmasanızda, en azından fikir alış-verişi yapın. Çok çok Hasan'ın çayına, 50 kuruş ödersiniz. Çay içince, dönüş için suyu da kendi veriyor. 

Şaka bir yana, buradan bir kez daha Hakan Sönmez kardeşime, gerek beyefendiliği gerekse ticaret anlayışı için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel türe ve güzel arkadaşlara sahip olmama vesile oldu. Ayrıca Kahraman kardeşime de balık seçiminde bize katıldığı için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. O da Hakan gibi, ince eledi sık dokudu. Yüksel abiye varlığından dolayı ve Hasan kardeşime de misafirperverliğinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Umarım yakın zamanda yeniden görüşebiliriz. 

3 kuruşa ne güzel balıklar, ne güzel dostlar edindim yazmakla bitmez. 

Balıkların net fotoğrafını henüz çekmedim. Fikir vermesi açısından cep telefonum ile uzaktan bir görüntü aldım. Malum henüz 1 gün ancak oldu akvaryuma gireli. En kısa sürede hem fotoğraf hem de video çekip yayınlayacağım. Anaçların ve yavruların önceki tanktaki hallerini aşağıya ekleyeyim. Fotoğraflar Hakan Sönmez'e aittir. 

Anaçlar;

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=tuujs0sAZOo&feature=related[/VID]

Yavrular;




Bu süreçte gözlemlemiş olduğunuz bir eksiğimiz veya bir fikriniz olursa, lütfen bildirin. 



Erdal Güçlü2013-12-29 21:52:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Volkan ULUĞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2234
Volkan ULUĞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 01:54
İlk mesaj benden gelsin abi, hayırlı uğurlu olsun allah içine gönlüne sindirsin abicim. Çok güzel balıklar edindin gerçekten allah nazarlardan saklasın en kısa zamanda yavrularınıda görmek nasip etsin. Keşke bende senin gibi oradaki ortama dahil olabilseydim, umarım birgün görüşmek dileği ile...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 13:50
Merhaba Erdal abi, öncelikle süper Nkondelerin hayırlı olsun. Bu güzel türün ülkemizde yayılmaya başlaması gerçekten mutluluk verici. Bu balıkların kardeşleri bende diye demiyorum, anaçları sahibi kadar olmasa da kesinlikle harika, Türkiye'deki en iyi Nkonde kolonisi olmaları hakkında da katılıyorum. Aslında balıklar bahane, o güzel ortamda bulunmak paha biçilemez olsa gerek.

Erdal abi inşallah yavrularını aldığın günleri de görürsün, fakat senden ricam bol bol fotoğraf eklemen. Hem bu güzellikleri herkes görmüş olur ben de benim ufaklıkların abi ve ablalarına bakıp sabırla büyüyecekleri günleri beklerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpacyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1248
SpacyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 14:26
Yeni türünüz hayırlı uğurlu olsun Erdal bey. Dediğiniz gibi güzel anaçların yavrularına sahip olmuşsunuz.Dilerim niyet ettiğiniz oran tuta ve ileride uyumlu bir koloni elde edersiniz.
Güle güle beslersiniz inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F0 üretimÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2012
İl: Konya
Mesaj: 65
F0 üretimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 15:09
allah nazardan saklasın arkadaşım inşallah kazasız belasız büyütürsün

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kahraman ONARÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 617
Kahraman ONARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 17:26
Erdal kardeşim öncelikli olarak balıkların hayırlı olsun inşallah bu güzel türü iyi günlerde sağlıklı bir şekilde büyütür ve bol bol yavrularını da alırsın bol bol diyorum çünkü maşallah anaçlar rabbim nazarlardan korusun dur durak bilmiyorlar.

Bizler için sarf ettiğin güzel düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür ederim inan senin gibi değerli bir arkadaşı tanıma fırsatını bu hobi sayesinde yakaladığım içinde çok mutluyum.

Nkondeleri daha dün gibi hatırlıyorum Hakan la netten resimlerine bakarken  Hakan böyle güzelini bulursam alır beslerim demişti kısmet oldu aldı ve senin gibi değerli arkadaşlarlada paylaştı inşallah sende bu güzel türü layıkıyla besler ve üretirsin.

Tekrar hayır olsun yolun inşallah enkısa zamanda görüşmek dileğiyle..............




Kahraman ONAR2012-09-04 17:38:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1554
YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 21:29
Erdal öncelikle balıkların ve tanıtımın hayırlı olsun kardeşim inşallah sağlıkla beslemeye devam edersin ben bunların en az anaçlar kadar güzel olacağına eminim çünkü hemen hemen her hafta görüyordum kerataları
hem seninle hemde kardeşinle tanışmak muhabbet etmek ayrı bir keyifti benim için hakkımızdaki güzel düşüncelerin için hem kendim hemde arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum yolun bu taraflara düştüğünde yine 2 lafın belini kırarız gerçi sen mutlaka geleceksin ben buna eminim balıkların hepsini erkek seçtik kardeşim dişilerle değiştirmek için mecburen geleceksin şaka bir yana yolun düştüğünde mutlaka bekleriz sağlıklar balıklar selamlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tiniminiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9714,1[/B]
Kayıt: 11/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
tiniminiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 22:07
Erdal bey maşallah hatırlı olsun.Alabileceğin en güzel nkondeleri almışsın tanışmış olduğun arkadaşların hepsi birbirinden kaliteli hepsi çok değerli arkadaşlar.ALLAH kazasız belasız büyütüp damızlıklarını görmeyi nasip etsin.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bülent-25Çevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 42
bülent-25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 22:50
hayırlı olsun erdal sağlıklı ve bol yavrulu hobiler. güzel balıklargörkem-252012-09-04 22:53:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 23:20
Erdal kardeşim,Açmış olduğun tanıtımın hayırlı olsun.Sağlıklı ve bol yavrular aldığın günleride görmekte hepimize nasip olur İNŞALLAH.
 
Seninle tanışmak muhabbet etmek inan çok zevkliydi yolun ne zaman istanbula düşerse burada açık bir kapın ve kardeşlerin olduğunu unutma.
 
Ama çay parasını ödemeyi sen unuttun ben unutmadım hatırlatırım.Ödemediğin her çay ücreti için sana 10 nkonde yavrusu cesası kestim. 
 
Şaka bir yana balıkların gerçektende anaçlarındanda gördüğün üzere mükemmel ötesi seni ve anaçların sahibi kankam Hakan sönmezi tebrik ederim. 
 
Kendimide unutmadan tebrik etmeliyim onlara yemedim yedirdim içmedim içirdim yani. 
 
Kurulumun ve yeni türün tekrardan hayırlı olsun kardeşim.
 
İzmite sevgi ve selamlarımla.
 
Haaa unutmadan bidaha gelirken pişmaniye getirmeyi unutmassın İNŞALLAH.Çay parasıyla hesaplaşırız merak etme.
 
                                             MAŞALLAH
 
 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 00:37
Hakikaten pişmaniye getirmemekle büyük ayıp ettim. Bir daha gelirken herkese getireceğim, bir tek sana getirmeyeceğim Hasan Karakuş.

Hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Nihayet balıklar bugün yem yemeye başladılar. Fotoğraf olayı için dediğim gibi, biraz daha bekleyeceğim. İyice alışmalarını istiyorum. Baskınlık kavgaları dönüyor akvaryumda. 3-5 güne reisler kapar köşeleri. Biz de bol bol fotoğraflarız inşallah. Şimdilik tost makinesi ile çekilmiş olan tek fotoğrafla idare edeceksiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSMANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1405
OSMANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 09:45
Balıklarınız hayırlı olsun daha oncedende dedigim gibi nkonde baska hakan abının balıkları baska ozellıkle hakan abının anaclarının yavrusunu edındıgınız ıcın cok sanlısınız ınsallah damızlık hallerını hatta yavrularınıda buradan gorebılırız MAŞALLAH ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan SönmezÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,78875[/C]
Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1027
Hakan SönmezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 14:50
Erdal öncelikle tanıtımın ve balıkların tekrardan hayırlı olsun umarım  kayıpsız sağlıkla besler yavrularını da hep beraber görürüz.

Açıkcası yazını şöyle bir okudum da ne yazacağımı da bilemedim. Bütün güzel sözlerin ve düşüncelerin beni çok mutlu etti. Dediğin gibi bizim grupun muhabbeti iyidir hepsi birbirinden değerli ve gerçek hobici arkadaşlar zaten öyle olmasa bu kadar samimi olmazdık diye düşünüyorum. Yanlız duygularımız karşılıklı bu hobi paylaşınca güzel yoksa almışın en güzel balığı en güzel akvaryumu bak bak bak nereye kadar. 

Balıklara gelince açıkcası kendi yavrularım diye demiyorum çok güzel balıklar inan damızlıklar dan daha güzel olacaklar. Seninde güzel bakımınla kısa zamanda tam damızlık boya gelip yavru vermeye başlayacaklardır. Konunu takip edip hep beraber görücez artık.

Hasan'ın da dediği gibi umarız gene görüşürüz daha keyifli sohbetler ederiz. Kardeşine de çok selamlar. Sağlıklı balıklar.


Hakan Sönmez2012-09-05 14:54:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2012 20:46
Eyvallah Hakan. Umarım yeterince vakit ayırıp, iyi bakıp anaçları kıvamına getirebilirim. Yalnız ilk günden beri, pul yemlere karşı oldukça ilgisizler. İki marka pul yeme de burun kıvırıyorlar. Granül yem görünce de deliye dönüyorlar. Yem akvaryum tabanına düşmeden, anında imha ediliyor. 

Hasan'a sormak lazım, neden bu kadar şımarık yetiştirdi bunları? 
Erdal2012-09-09 14:00:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir