Tropheus Deneysel Çalışma


hanser35Çevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 34
hanser35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2016 21:52
Herkese mutlu hobiler. Başlık biraz ilgi çekici oldu gibi. Bir suredir kafama takılan ve uygun imkân-zaman bulsam denemek istediğim bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyoruz ki F0 anaçların renkleri bir sonraki nesilde bozuluyor. Diğer nesilde daha da bozulmalar olabiliyor.(özellikle bantlı balıklar için) Bunun sebebinin AKVARYUM su değerlerinin göldeki gibi olmamasından, göldeki yemler ile AKVARYUM ortamındaki yemlerin aynı değerde olmamasından ve stressten dolayı olduğunu duydum. Merak ettiğim şu. : Eğer AKVARYUM su değerlerini (çok zor belki ama) göldeki değerlerle aynı tutabilsek ve akvaryum içerisinde ideal stressiz bir ortam oluştursak (ki bu da zor) gelecek nesilleri de anaçları ayarında kaliteli renklere sahip balıklar üretilebilir mi? Nesilden nesile aktarılan genlerin değişmesinde etkili olan çevresel diğer faktörler nelerdir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thundereblueÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 932
thundereblueÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2016 22:12
Genetik mutasyon yıllar süren bir süreçtir, canlılar bulundukları doğaya uyum sağlayabilmek için binlerce yıl evrim geçirmişlerdir . Topheus diye tabir ettiğimiz tanganyika gölü balıkları nasıl olurda daha ilk ağızda (evrimin başı bile değilken) türünün özelliklerini bozmaya başlar hala anlamam hele F1 diye tabir ettiğimiz balığın altından dahada kötü yavru gelmesi banada ilginç geliyor.
Diğer bir durum düz olanlarda pek forum bozukluğu olmuyor gibi geliyor bana buna örnek olarak son zamanda gördüğüm canlı trop türleri gittiğim shopdaki chimba kolonisi var malum onunda rengi belli yıllardır aynı duruyor başka petde ise dubaisi var berbat durumda .
Acaba neden ? ustalar buyursun bakalım yorum alalım

Beğenenler: [T]133257,hanser35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

svl-17Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/03/2008
İl: Bursa
Mesaj: 469
svl-17Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2016 11:13
Öncelikle iyi bir konuya değindiğiniz için teşekkürler ama bu konunun uygulanabilirliği bence %1 seviyesinde,çünkü su değerlerini ayarlamak bile çok zorken sonrasında ki yapılan yemleme bile balıkların renklerinde değişkenliğe neden oluyor.En basit örneği şuan ilanlarda ve tanıtımlarda gördüğümüz black krizalarda mevcut,anaçları f0 ve parıl parıl parlayan sarı bantlara sahip olan balıkların yavrularında gelişim sürecinde bantlar turuncuya kaçıyor özellikle erkekler de bu sorun daha da tepe noktasında görülüyor.Bunun temel sebepleri su ve verilen yemlerden kaynaklı ve bu sorun ikola-kriza-duboisi gibi bantlı balıklarda yaşanmaya devam edecektir,bu kaçınılmaz bir gerçek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Va_silÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3441
Va_silÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2016 11:29
Super marketteki tavugu hepimiz yemissizdir.

Ama koyden tavuk yiyenler bilirki.gozde belki benzerler,ama esasinda,tadindada,kemigindede ,her seyinde degisik bir canlidir.

Denizde tutulan Cipuranin migdesi ile,yetistirilen cipuranin migdesi ile alakasi yok

Getirdigim ornekler F0 baliklar topheuslar icinde ayni oldugundan,F0 baliklari yasadiklari yerlerde rahat brakalim derim.

Az zamanda biz insanlar,dogadaki canlilari,yanliz resimlerde gorecegiz.

Konunun aslinada cevap vereyim.

Bence F0 ile F1,F2,F3 vb vb vb arasinda besledigim zamanlarda,hic farkina varmadim.

Sonuklukler ,devamli ayni babadan,anadan ,kardesten yavru alirsak baslar.



Beğenenler: [T]179694,Krizagold03[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremseçkinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 976
KeremseçkinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2016 18:20
F0 ve F1 tropheuslar tartışılırken bir nokta bence yıllardır gözardı ediliyor. Bahsettiğiniz veya gördüğümüz F0 kolonileri unutmayalım ki seçilmiş balıklardır. Örneğin; 20 adetlik güzel bir F0 ikola kolonisi için göldeki 20 farklı anaçın, onlarca yavrusu arasından biraraya getirilmiş bir koloniden de bahsediyor olabiliriz.

Zamanında F1 ilangi beslemiştim ve balıkların gelişimine bir çok kişi hayran kalmıştı. Demem o ki güzel bir ırktan F1 olarak doğmuş 150-200 balıktan, kimsenin F1 olduğuna inanmayacağı kadar güzel bir koloni çıkarabilirsiniz.

Beğenenler: [T]162688,Va_sil[/T]
+1: [T]162688,Va_sil[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir