Torun Balık Çiftleşme


turkiyefedaisiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 123
turkiyefedaisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2010 03:16
Forumlarda hep kardeş balık çiftleşmeinden doğabilcek sakat balıkları tartışıyoruz fakat benim şuanda içinde bulunduğum gibi bi durumu hiç tartışmamıştık. Ben şimdi 3 tane lepistes almıştım, dişi hamilelerdi doğurdular. Toplam 60 yavru ( 10 erkek 50 dişi ) büyütüm. Sonra dişi erkek diye ayırdım. Ondan sonra akvaryumcudan dişiler için erkek, erkekler içinde dişi aldım. Ondan sonra bu yeni kurduğum koloniler de doğurdu ve baya yavrum oldu. Benim sorum bu torun balıkların çiftleşmesinden doğacak yavruların akibeti ne olur? Foruma açmadan önce baya bir düşündüm, inşallah anlatabilmişimdir derdimi. onuruygun2010-09-01 11:57:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2010 09:44
Lepistes ile ilgili üretim tekniklerini okursanız aslında safkan balık elde etmenin anaçlarla torunları çiftleştirerek ve bir kaç nesil benzer yöntemler uygulayarak yapıldığına şahit olursunuz. Yazdığım sırada bununla ilgili çaprazlama şablonunu içeren resmin nerede olduğunu hatırlayamadım. Ancak yavruların dişi ve erkek olarak ayrılması, anaç erkek ile yavru dişilerin, anaç dişi ile yavru erkeklerin çiftleşmesi, sonra torunlara, daha sonra da devamındaki nesillere bu mantıkla çapraz eşleşmelerin yapılmasının mantığını gösteren bir şablondu.
Arada elbette sakat veya farklı genlere sahip değişik balıklar çıkacaktır. Ama safkan türlerle uğraşırken ayıklamalar yapılması da üretim mantığının ve safkan tür elde etmenin doğasında var.
Safkan olmayan türler için ise keyfinize göre takılın derim. Sadece sağlıklı bir gen yapısı için zaman zaman değişik balıklar eklenmesi yarar sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir