Titreşen balıklarım


BaySer016Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2008
İl: Bursa
Mesaj: 68
BaySer016Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 22:02
Arkadaşlar merhaba,

Balıklarımdaki yersiz titreşimlerden dolayı net üzeinden yaptığım yüzeysel araştırma sonrasında akvaryumun nitrit seviyesinin fazla olduğu kanaatine vardım.(kum seviyem fazlaydı).Her geçen gün titreşen balıklarımın sayısının arttığını gözlemledim balıklarımdan çok ben rahatsız oldum.Bu vesileyle pazar günü genel bir temizlik yapmaya karar verdim ve filtremden başladım temizliğe donra kayalarımı fırçaladım çiteledim  temizledim kumumu kaynattım  azalttım kaya sayımı azalttım akvaryumda tekrar akvaryumu kurarken eski suyun 50lt sini tülbentle süzerek akvaryuma ilave ettim 50lt dinlenmiş su ilave ettim kalan 60-70lt yide çeşmeden koydum kaya tuzu ilavesi ve metilen mavisi ilavesi yaptım su dinlendikten bir süre sonrada balıklarımı akvaryuma ilave ettim iki gün geçti eskisi gibi olmasada balıklarımda tireme sürtünmeler devam ediyor azda olsada.Bu konuda sizden yardım istiyorum yapılması gereken başka ne olabilir ?
Akvaryum 200lt 170lt su kalanı kaya kum
17 adet 6cm boylarında genç msobo magunga ve membe deep maygano
su sıcaklığı 26-28derece aralığında

Bu arada balıklarım çok aktifler uyuz gibi duran bir tane balık yok hepsi aktifler...

Yorum ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tristanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 169
tristanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2013 08:51
Günaydın;
Keşke kumu kaynatmasaydın. Ayrıca bu işlemlerden sonra balıkları akvaryuma ne zaman eklediğinide belirtmemişsin. Doğru olan 2 gün akvaryumu boşta çalıştırıp öyle koymaktır yada bakteri kültürü ekleyim 1 gün sonra koysanda olurdu. Neyse artık koymussun ve kaybında yoksa sorun yok.

Balıkların türünden bahsetmemişsin. Eğer çiklet türleriyse kuma sürtünmeler eğer aşırı değilse normal davranışlarıdır.
Bu saatten sonra yapman gereken düzenli dip çekimi ve su değişimi. Haftada bir kez 1/4 oranında su değişimi yapsan yeterli olur kanaatindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaySer016Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2008
İl: Bursa
Mesaj: 68
BaySer016Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2013 17:44
Balıklar malawi gölünün ciklet balıkları.Evet 2 saat sonrasında koydum akvaryuma ara ara sürtünmeler yapıyorlar fakat bazen seriye bağlıyorlar sürtünme olayını dip çekimini her hafta düzenli bir şekilde yapıyorum zaten sorun yok hatta tülbentle suyu filtreliyorum önce sonra 3-4te bir su değişimi yapıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir