Tetrazonlar Hasta Mı?


turguttÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 14
turguttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 21:35
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5GJMfeQzNps[/VID]

Tetrazonları akvaryum ile beraber başka birinden aldım. Bir haftayı geçti. genel olarak problem yok ama bazılarında şeritlerin arasında siyahlıklar artıyor gibi geliyor bana. bir iki taneside biraz şişti gibi geliyor. Yemleme yaptığımda hepsi yeme çok hızlı geliyor. Işıktan rahatsız oluyorlar diye ışıgı çok çok az kullanıyorum. Gün içinde bitki aralarında takılanlar oluyor çok hareketli değiller. Bezelye ve kan kurdu veriyorum haftada 1. onun dışında terta nın pul yemi var 4 çeşit onu veriyorum. haftada bir su dip çekimi yapıyorum. su sürekli 24-25 derece. Herhangi bir kimyasal kullanmadım. Sizce bu renk konusunda endişelenmeli miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GLC42Çevrim Dışı

[B]12970,2[/B]
Kayıt: 27/06/2016
İl: Konya
Mesaj: 152
GLC42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 22:34
Çizgiler arasındaki lekeden endişelenmeyin, o normal. Yeni benim gördüklerimin hemen hemen hepsinde var. 11 kaplan tetrazonumdan 10' u bu şekilde sadece 1 tanesi temiz.
Haftada birkaç kez bezelye ve ıspanak vermeniz iyi olur. Ayrıca yemleme yaparken yemi ıslatarak verin. Tetrazonların ağızları su yüzeyinden yem yemek için çok müsait değil ve bu yüzden sanırım hava da yutuyorlar. Bundan dolayıda mide rahatsızlığı çekiyorlar. Yani emin değilim ama ben o şekilde olabileceğini düşünüyorum. Karnı şiş olanların dışkılarında hava kabarcığıda oluyor. Bazen de baş aşağı yüzüyorlar. Sanırım buda aynı sebepten. Bir gün aç kaldıklarında düzeliyor.
Gün içinde bendekilerde çok hareketli değiller. Sanırım buda normal.
Renklerindeki canlılık sağlık ve psikolojileri ile ilişkili olsa gerek. Çünkü hasta veya aşırı stresli olduklarında renkleri soluk olurken iyi bakılmış ve keyifli balıklar oldukça canlı renklerde oluyor.

Teşekkür Edenler: [T]189803,turgutt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir