Tetratec ex 700 Su Sızdırma Çözüm


barcagkaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 29
barcagkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 02:40

Merhabalar.

    Forum içerisinde birsürü su sızıntısı ile ilgili konu var ancak sanırım bu yöntemi deneyen olmamış. belki sizlerin de başı ağrıdıysa bir de bunu deneyin. ben denedim şimdilik idare ediyor.
  
  Yeni kurduğum akvaryuma tanıdığım birisinden kullanılmış tetratec ex 700 filtre aldım. Kurulumu yaptıktan sonra ince bir akıntı şeklinde kapağın kenarından sızıntı olduğunu farkettim. Aynı zamanda diğer akvaryumlarım için Atman 3337 kullanıyorum ve acaba sepetlerde ya da kurulumda mı bir hata yaptım diyerek bütün herşeyi kontrol ettim ancak hiçbir kusur bulamadım. (sonuçta yabancı olduğum bir ürün)
   
   Nihayetinde bugün kapağın vidalarını söktüm ve hortum havasını almak için kullandığımız butonun su sızdırdığını farkettim. İçerisindeki contanın kondüsyonu gayet yerinde olmasına ve herhangi bir çatlak kırık olmamasına rağmen buton hafif hafif sağa sola doğru hareket edebiliyor. Bana sorarsanız tam bir rezalet. çift conta olsa gayet rahat bir sızdırmazlık sağlanabilirdi.

   Onarım : Nalburlarda satılan su tesisatında kullanılan teflonu butonun hareket eden parçasının sabit parçaya temas eden yerine gelecek şekilde 6-7 tur sardım sonra da tırnağımla teflonu güzel sıkıştırdım. Böylece amaçladığım şey; butonu içindeki yay ittiği zaman teflonu sardığım yer dış parçayla arada kalacak ve contadan sızan suyu tamponlayarak dışarı çıkmasını engelleyecek.

   Netice : 5 saat kadar kovaya bağlı olarak test ettiğim filtrede şu anlık bir sızıntı yok. Ancak daha ucuz daha basit dediğimiz Atman markası kaba hatalar veriyor ve onarımları daha kolay oluyor. Musluğu kırılıyor hortumu sızdırıyor, gözle görüyor ve değiştiriyorsun ya da onarıyorsun. o kadar söktüm taktım böyle gereksiz bir sızıntı yapacak birşey daha atman'da başıma gelmemişken, daha iyi olduğunu düşündüğüm tetratec'in böyle enteresan bir sızıntı yapması üzücü bir durum. 

   Eğer ki siz de sızıntının benimkiyle aynı yerde olduğunu tespit ederseniz teflonu nereye saracağınızın fotoğraflarını ekleyebilirim talep olursa.

   NOT : Teflonu diğer akvaryumlarımda ilk kullanışımda korkarak denemiştim suya birşey salar mı diyerek. Yıllardır akvaryumla ilgili onarımlarda kullanıyorum bitkili tankım da dahil herhangi bir zararını görmedim. Siz yine de balıklarınızı gözlemleyin teflon sardıktan sonra.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 03:32
Mevcut contayı sıcak suyla yıkayıp vazelini yedirerek sürün ve yerine takın bu şekilde de sızıntı önlenir.Aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım ve bu şekilde düzeldi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir