Temiz Su Şartlarında Göz Fungusu


MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 22:38
[QUOTE=Gecko][QUOTE=MurathanM][QUOTE=Gecko]Tatile giderken kumu cikarmanizin nedeni nedir acaba? İlk defa duyuyorum da.[/QUOTE]

Akvaryumun temizliği rahat olsun diye çıkarttım. Ayrıca kum değişikliğine de gideceğim, kuvars kum vardı, silis kum yapacağım. Bu 2 sebepten dolayı çıkarttım. Çünkü tatilden döndüğümde kum olan akvaryumu temizlemek işkence oluyor.

[/QUOTE]

Bence temelde bir yanlislik var. Akvaryumu nasil temizliyorsunuz? Tatilden donunce kum neden temizligi zorlastiriyor anlayamadim. 

Sanirim genel anlamda siz cok fazla temizlik yapiyorsunuz ve bu nedenden biraz sikintilar oluyor. 

[/QUOTE]

Aslında konuyu açarken biraz abarttım sanırım o heyecanla. Haftada 3-4 kere dip çekimi yaptığım doğru ancak pislikleri çekiyorum sadece. O da nitrat oluşturmaması için. Mesela hemen yanıbaşımda akvaryum bakıyorum diplerde pislik varsa hemen hortumla çekiyorum ama sadece o kısmı belki 2-3 litre çekiyorum çekmiyorumdur. Haftada 1 kere falan da yaklaşık 40 litrelik çekiyorum yani haftada çektiğim su 50-60 litreyi geçmiyor. (Bazen daha minumum tutarlarda oluyor)

Kuvars kumu temizlemesi zor olduğundan dolayı, silis kuma geçeceğimden dolayı kumu çıkartmıştım açıkcası. 

Ayda 1 kere yosun oluşuyor, onu da süngerle temizliyorum. Suyu biraz karartıyor sonra 40 litrelik su değişimi yapıyorum ve bırakıyorum suyu, kendi rengine dönüyor. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir