Tavşan Salyangoz Katil Salyangoz Karides?


YiithnÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Samsun
Mesaj: 122
YiithnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2023 00:15
Selamlar bugün kurduğum bir akvaryum var
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235612/060520230012551.jpg[/IMG]
Bu tanka sarı ateş neon karides eklemeyi düşünüyorum
Katileri bugün ekledim ramshornları yemesi için karideslere veya tavşan salyangozalara bi zararı olurmu?
Karides bakımında dikat etmem gereken hususlar nedir tankta pipo filtre var fotoğrafta belli olmamış o yüzden yazıyorum kumu değiştirmeyi düşünüyorum karides içinde en uygun kum ne olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UEKÇevrimiçi

Kayıt: 01/05/2022
İl: Ankara
Mesaj: 168
UEKÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2023 00:42
Katillerin ilk tercihi ramshornlar olacaktır fakat denk getirdikçe karidesleri ve kendilerinden büyük olsa bile tavşan salyangozları avlayacaklardır 2 durumu da kendim bizzat tecrübe ettim. Neocardinia karidesler için en uygun kum her zaman ömrü bitmiş aktif topraktır fakat bulması zor ve diğer nötr kumlara göre maliyetli olabilir. Eğer ömrü bitmiş toprak kullanmak istemezseniz herhangi bir nötr kum tercih edebilirsiniz fakat hagen ismi ile satılan veya diğer boyalı ve metal içeren siyah kumları tavsiye etmem. Dere kumu, doğal bazalt kırığı veya jbl manado tavsiye edebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YiithnÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2022
İl: Samsun
Mesaj: 122
YiithnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2023 12:33
[QUOTE=UEK]Katillerin ilk tercihi ramshornlar olacaktır fakat denk getirdikçe karidesleri ve kendilerinden büyük olsa bile tavşan salyangozları avlayacaklardır 2 durumu da kendim bizzat tecrübe ettim. Neocardinia karidesler için en uygun kum her zaman ömrü bitmiş aktif topraktır fakat bulması zor ve diğer nötr kumlara göre maliyetli olabilir. Eğer ömrü bitmiş toprak kullanmak istemezseniz herhangi bir nötr kum tercih edebilirsiniz fakat hagen ismi ile satılan veya diğer boyalı ve metal içeren siyah kumları tavsiye etmem. Dere kumu, doğal bazalt kırığı veya jbl manado tavsiye edebilirim.[/QUOTE]

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim katileri akvaryumdan çıkardım karides kumu adı altında satılan kumlar uygun olabilirmi? Bulamazsam bu kumla yani lav kırığıyla devam edebilirmiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir