Şüphe


HephaestusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 422
HephaestusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 20:58
Arkadaşlar dün akvaryumcudan japon balığı aldım 2 tane, akvaryumuma koydum ikisinide tabi toplam 7 adet oldu, ancak dün aldığım 2 balığın TEKİ sanki birisi japon değilmiş gibi suyun içinde çok hızlı hareketler ediyor diğerlerine bakıyorum onlar farklı sanki BU FARKLI ,camlardan çıkmaya çalışıyor gibi çevik hareket ediyor yalnız yüzüyor RENGİ SARI KUYRUKLARI DİĞERLERİ GİBİ ÇOK UZUN DEĞİL SANKİ YÜZÜ YUNUS BALIKLARININ ŞEKLİNDE GÖZÜKÜYOR ? DÜN AKVARYUMCUDAN JAPON BALIKLARI AKVARYUMUNDAN ALDIM SİZCE JAPON OLMAMA İHTİMALİ VARMIDIR ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turkizmirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 352
turkizmirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 21:07
Suriye Japonu veya Comet, Shubunkin Japon balığı olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 23:34
Bizim balıklardan biride aynen tarifinize uyuyor.Çok güzel bir sarı tonuna sahip.Bende davranışlarındaki ve görünüşündeki değişikliği farkedince araştırdım ve Comet türü olduğunu düşünüyorum.Diğerlerine göre daha hızlı yüzüyor, daha atik ve dikkatli.
Okuduklarıma göre diğer Japon türleriyle beslenmesi önerilmiyor. Diğerlerine göre görme duyuları daha iyi olduğundan ve daha çevik olduğundan diğerlerinin gelişimini olumsuz etkiliyormuş.Zaten yemlerken sizde farketmiş olmalısınız, diğerleri yeme yönlenene kadar kendi payından çok daha fazlasını kapmış oluyor genellikle.Ben aynı anda farklı yönlerden yemleyerek diğerlerinede eşit yemleme yapmaya çalışıyorum ama yinede aslan payını kapıyor.
Balığı değiştirmeye de kıyamadım, rengi çok güzel ayrıca atikliğide hoşuma gidiyor.Bu nedenle işyerime de bir akvaryum kurmaya karar verdim. Buna benzer iki tane daha alıp o akvaryuma aktaracağım.
Malesef akvaryumcuların birçoğunun bilgileri yetersiz birde üzerine sadece satışa odaklanmanın verdiği vurdumduymazlık eklenince bizim gibi yeni başlayanları kolaylıkla hataya sürüklüyorlar.
patrickstar2013-01-14 23:35:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir