Sulawesi Akvaryumu


z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2018 16:32
[QUOTE=AmazonDream]Birilerine tepki göstermek değil niyetim. Yazılı metinlerin getirdiği dezavantajlardan birisini yaşıyoruz. Duygu, düşünce eksikliği sebebiyle konunun yanlış anlaşılmalara gebe bir hale gelmesi muhtemel oluyor en ufak bir sapmada.

Madem benim "tanganyika kabukçul" tanktan örnek verdiniz faydalı olabilmek adına açıklayarak gidelim. Konumun devamında okuduysanız biotopedogan ve capo di capi yararlı bilgilerle konuya ek yaptılar sağolsunlar. Kayaç yapısı olarak yakın evet ama konuma dikkat ettiyseniz başlığa "kabukçul biyotop" veya buna benzer bir başlık atmadım özellikle. Sebebi zaten yorumlarda belirtiliyor 130 litre bir tankta meleagris yanına eklenebilecek mantıklı duran bir canlı türü daha eklediğimizde tank hacmi ve taban alanı ile ilgili 2 farklı tür canlının bu kadar dar alanda yaşaması pek olası değil. Yaşamın zor olduğu bir yerde bir biyotop başlığında bahsetmek mantıksız denildi. Tartışma devamında özellikle biyom komün konularına değinilmesinin sebebi aslında o tankın bir biyotop olduğuna işaret ediyor. Görüş ayrılıklarının bolca olduğu bir ortamda bu başlığı atmamamın sebebi tartışmaya mahal vermemekti.

Şimdi gelelim altın oran konusuna. Bu konu doğanın oluşumuna baktığımızda her yerde karşımıza çıkan bir anlamlandırma biçimi. Ağaç dallarında yaprak dizilimi, yapraktaki damar yapısının dizilimi vs. tesadüfi hiç bir şey olmamıştır. Her şey neden sonuç ilişkisine bağlı şekilde ilerlemektedir. Siz tankınıza dik veya yatay konumda bir iki kaya eklemenizi tesadüfi bir olaymış gibi nitelendiriyorsunuz ancak bu bilinçli bir hareketin sonucunda oluşmuş bir olay. Zaten biyotop kurulumlarında altın oran kullanılmasının sebebinin neden sonuç ilişkisinin doğayla en yakın halde yansıtabilmek olduğunu düşünüyorum. Keyifli ve öğretici bir konu olmasını temenni ederim. Amaç daha iyiye ulaşabilmek, yermek veya kötülemek değil. Bir konu üzerinde yoğunlaşmak o konunun kalitesini artırır. Bilginin doğruluğunu doğayı anlamaya çalışarak test etmek öncelikli amaç olmalı.
[/QUOTE]
Altın olan yekpare bir cismin varlığıyla ilgili bir oran. Kabaca şöyle kapatayım konuyu yanardağdan püsküren bir kayaç hesap kitapla düşmüyor, yuvarlanmıyor vesaire. Tekrar söylüyorum tasarım kaygısı estetik kaygısı taşımıyorum. Bana göre değil. Kaldı ki kanun niteliğinde bir olgu değil. Ama bir iwagumi yapsaydım kesinlikle bu tip değerlendirmelerle bir tasarıma giderdim. Ben altabildiğim kadarıyla anlattım derdimi artık gerisi size kalmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2018 17:06
Caridina cinsi karidesi besleyen birisi olarak tdsmetreyi gh testi olmadan kullanmak pek mantıklı değil,Taiwanlar ile sulawesilerin bakım şartları birbirinden çok farklı biliyorum ama size gerekli olan gh/kh değerini bilmektir. Kullandığınız toprak yanlış bilmiyorsam zaten aktif toprak oluyor(onyx) ph konusunun üzerine çok düşmeye gerek olduğunu düşünmüyorum kullanmış olduğunu toprak phı gerekli seviyeye getirecektir ama gh/kh plus katkıları hangi oranlarda kullanacağınızı bilmeniz için bu testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.Bir kere gh'ı istenen seviyeye getirdikten sonra o değeri tdsmetre ile ölçersiniz ve daha sonraki su değişimlerinde katkıları bu rakama uygun seviyede girersiniz.Genelde kullandığımız tdsmetreler çin malı 20 liralık testler olduğu için üzerindeki rakama çok güvenmemek gerekir.
Biyotop kelimesini kullanmak bence fazla iddalı ve biraz hassas bir konu.Sulawesi akvaryumu kurulumu falan deseniz gereksiz muhabbetlere girmek zorunda kalmazsınız.Biyotop kelimesini kullanmadığımızda akvaryumlarımız daha değersiz olmuyor neden bu kadar takıyoruz anlamıyorum.

Beğenenler: [T]161975,z.b.s.k[/T]
Teşekkür Edenler: [T]161975,z.b.s.k[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z.b.s.kÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 10/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 756
z.b.s.kÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2018 17:34
[QUOTE=MertA]Caridina cinsi karidesi besleyen birisi olarak tdsmetreyi gh testi olmadan kullanmak pek mantıklı değil,Taiwanlar ile sulawesilerin bakım şartları birbirinden çok farklı biliyorum ama size gerekli olan gh/kh değerini bilmektir. Kullandığınız toprak yanlış bilmiyorsam zaten aktif toprak oluyor(onyx) ph konusunun üzerine çok düşmeye gerek olduğunu düşünmüyorum kullanmış olduğunu toprak phı gerekli seviyeye getirecektir ama gh/kh plus katkıları hangi oranlarda kullanacağınızı bilmeniz için bu testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.Bir kere gh'ı istenen seviyeye getirdikten sonra o değeri tdsmetre ile ölçersiniz ve daha sonraki su değişimlerinde katkıları bu rakama uygun seviyede girersiniz.Genelde kullandığımız tdsmetreler çin malı 20 liralık testler olduğu için üzerindeki rakama çok güvenmemek gerekir.
Biyotop kelimesini kullanmak bence fazla iddalı ve biraz hassas bir konu.Sulawesi akvaryumu kurulumu falan deseniz gereksiz muhabbetlere girmek zorunda kalmazsınız.Biyotop kelimesini kullanmadığımızda akvaryumlarımız daha değersiz olmuyor neden bu kadar takıyoruz anlamıyorum.
[/QUOTE]
Klavuz olarak gördüğüm kişiler gh ölçmüyor ama ben uyarınızı dikkate alıp tekrar bir araştırmaya gireceğim. Kullandığım zemin toprak değil ama aktif denebilecek salınımlı bir kum. .) tds metrem iyi bir tds metre Çin malı olanlardan değil.
Biyotop lafıyla ilgili dediğinizde haklısınız sanırım. Ben de zaten bir göl adı film vermemiştim bu kadar ciddiyetle bakılacağını da sanmazdım yapılan işlere baktığımda. Şimdi yanlış anlaşılmasın tabi biyotop olduğu fikriyle kuruluma gitmiştim. Hala da çok uzak değilim yorum yapan artı 1 diğenlerinkilerden daha gerçek materyaller. Değersizleşmiyor elbette hatta benim için hiç bir önemi yok. Forumda sulawesi adasıyla ilgili kriterleri tutturunca yazdım. Ki birazcık da niyetim sizin önerdiğiniz gibi bir başlıktı bu yüzden bir göl adı da belirtmedim. Biyotop için göl adı belirtmek daha doğru aslında. Foruma koyayım, paylaşalım heyecanını kaybedeli de epey oldu. .) yukarıda da söylediğim gibi gerekirse başlığın değiştirilmesini isteyebilirim. Yeterki konu amacını aşmasın bu şekilde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selahattinfidanÇevrim Dışı

[B]15072,1[/B] [B]14983,3[/B]
Kayıt: 12/04/2014
İl: Bursa
Mesaj: 104
selahattinfidanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2019 16:19
Hayırlı olsun, güzel bir kurulum olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir