Su Değerleri Ve Ro Sistemi Tavsiye


aydinkayazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 64
aydinkayazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 03:58
Arkadaşlar bu gece biraz çalıştım :) Buradan okuduklarım ve değerli tavsiyeleriniz ile elimden gelenin şimdilik en iyisini yaptım. Yapılanlar ;

1- İçerdeki difüzör iptal edilip istanın large olan max mix reaktörü akvaryum içinde iç filtreye bağlanarak çalıştırıldı. ( Pervane kenarları ve iç borusu zımparalandı. Gayet iyi oldu daha rahat dönüyor pervaneler. Tahsin arkadaşıma çok teşekkür ederim tavsiyeden dolayı.

2- Selenoid vana bağlanarak ışık ve co2 timere bağlandı ayrı ayrı ve şu şekilde bir ayar yaptım.

Işık : ( 19 - 24 ) + ( 01 - 05 ) + (06 - 08 ) arası toplam 10 saat siestalı olarak ayarlandı ve 56 watt tamamen açıldı .
Co2 : (18 - 21 ) - ( 22 - 01 ) - (02 - 05) - (06 - 09 ) arası toplam 12 saat açık ve saniyede 5 damla şeklinde verilecek.

Gübreleme EL metodu ile uygulanacak. Emrah hocamın tavsiye ettiği demir şelatlı gübre sipariş edildi. Gelince onla birlikte tam doz EL metodu uygulanacak.

Şimdi geleyim sorularıma :

Videoda da görüldüğü üzere iç motor 1400lt / saat olmasına rağmen saniyede 5 damla çözemiyor reaktör. Bundan dolayı çözünmeyen co2 yukarda toplanıyor fakat gözlemim o ki tahminimden çok daha iyi çözünüm var. Yani inline difüzörden iyi diyebilirim. Bundan daha iyisi şuan için çok zor. Tavsiyesi olan varsa dinlerim :)

Görüntüyü kamufulaj etmek için bitkilerin büyümesi lazım :) Şuan bana bi sıkıntısı yok bitkiler gelişsin isterse görsellik olmasın sonra çözerim görsellik işini. Bu arada evimdeki ısı çok yüksek olduğundan fanlı soğutma var dijital termometre kontrollü .. 25 dereceye ayarlı . Videodan gördüğünüz tavsiye veya eleştiri varsa dinlerim ve gerekli ve yapabileceğim birşeyse yaparım . Şimdiden teşekkür ederim.

[VID]https://youtu.be/KUtE5Om5ooI[/VID]

Beğenenler: [T]187047,mrah[/T]
+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 04:13
Bitki yogunluguna gore bu CO2 kullanim orani degisecek haliyle. Yarin ya isigi azaltmaniz gerekecek bu cozunen CO2yi yettirmek icin yada gene baska alternatife yonelmek zorunda kalacaksiniz. :) Bir sekilde o dengeyi saglayabilmenizi umit ediyorum.

Gelismeleri haftalik olarak aktarirsaniz bu tarz problem yasayanlarada bi yol gosterici olabilir konu icerik bakimindan. Umarim sorunlariniz cozulur merakla gelismeleri takip ediyorum. :)

Bu arada algleride bi dis fircasi yardimiyla temizleyin, bitkini isik/besin/co2 alimini engelleyen bir faktor.[EDIT]mrah,2017-02-03 04:15:11[/EDIT]

Beğenenler: [T]119043,aydinkayaz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]119043,aydinkayaz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 08:01
Bence 56 watt power led için büyük bir güç. En baştan bütün her şeyi 36 watt'a göre ayarlamayı yeğlerim. Emrah beyin dediği gibi bitkiler palazlandığı zaman o ışığın talebini karşılamanız zor olacaktır. [EDIT]Tunc Berk,2017-02-03 08:02:35[/EDIT]

Beğenenler: [T]119043,aydinkayaz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]119043,aydinkayaz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 08:54
Son zamanlarda Bu led işinin artmasıyla çok ciddi aydınlatmalar yapılıyor. Amacımız akvaryumu minimumda idame ettirmek olmalı dimmer bunun için bir çözüm. Yüksek oranda gübre ve co2 karşılamak bir yerden sonra zor olabilir özellikle büyük tanklarda. Kaldıki aydınlatma gücüyle birlikte maliyetide doğru orantılı arttırmış oluyoruz, Heleki 100L + tanklarda haftalık su değişimini düşünmek bile istemiyorum hobi eziyete dönüşür.[:iyi:]

Beğenenler: [T]188519,Meteor71[/T][T]181664,emrah39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydinkayazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 64
aydinkayazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 09:25
Işığı 36 watta ayarlamak benim içinde süper olur lakin zeminde cuba fantezim olduğundan sanki 36w yetmezmiş gibi geliyor. Bu arada ışık 56 değil 54w mış. Dalgınlıkla 56 yazmışım öyle gitmiş ama 3 adet 18wlik armatür var. Biraz onlardan bahsedeyim.

2 tanesi tek driverla 36 watt. 1 tanesi de ayrıca 18w. Tek olanda 90 derece lens var ve akvaryum üstünde orta kısımda yer alıyor. 2li olanın biri lenssiz o en arkada ve diğeri 60 derece lens ile en önde duruyor. Mustafa bey bu şekilde planladı ve kullanmayı tavsiye etti. Eğer 2li kullanırsam 60lık lensleri çıkarıp 90lık lensler ile kullanmayı düşünüyorum önde ve diğeri lenssiz arkada. Bu şekliyle cubalar da verim alacağıma inanırsam uygularım.

Pazar günleri güncelleme yaparım konuya elden geldiğince. Bu tip sıkıntı yaşayanlara dediğiniz gibi belki fikir verir.
Herkese tek tek teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Meteor71Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 349
Meteor71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 10:15
[QUOTE=CoryCory]Son zamanlarda Bu led işinin artmasıyla çok ciddi aydınlatmalar yapılıyor. Amacımız akvaryumu minimumda idame ettirmek olmalı dimmer bunun için bir çözüm. Yüksek oranda gübre ve co2 karşılamak bir yerden sonra zor olabilir özellikle büyük tanklarda. Kaldıki aydınlatma gücüyle birlikte maliyetide doğru orantılı arttırmış oluyoruz, Heleki 100L + tanklarda haftalık su değişimini düşünmek bile istemiyorum hobi eziyete dönüşür.[:iyi:][/QUOTE]

yarama tuz bastın hocam,

ucunda iç filtre motoru sabitlenmiş 20 metre hortumu al akvaryuma daldır, 100 litre suyu
banyoya boşalt sonra motoru fıçıya daldır akvaryuma su basmaya başla, su basarken sürekli
sıcak su ilave et, fıçıyı tekrar doldur arada hanımla dalaş birde ogün budama varsa tadından yenmez. [;)]

sevgiler[EDIT]Meteor71,2017-02-03 10:24:27[/EDIT]

Beğenenler: [T]60547,CoryCory[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emretezÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 203
emretezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 11:44
Selamlar,

Birkaç defa farklı kombinasyonlar ile bitkili akvaryumlar kurdum. Sadece led, sadece floresan, kaliteli diffüzörler, farklı aktif topraklar vs. Farklı problemler ile karşılaştım. Özellikle sadece led kullandığım akvaryumlarımda ışık gücünü doğru ayarlayamadığım ve köklerden yeterince besleyemediğim durumlarda bol bol yosun ile uğraştım. Ledleri kullandığımda dimmer ile bir nebze durumu stabil hale getirdim. En son bol bitkili ve güney amerika balıklarının olduğu ve arkadan sumplı akvaryum kurdum. Akvaryum yüksekliği 55 cm. Bunun için kendi yaptığım kaliteli flolar ve led kombinasyonu ile ışıklandırıyorum. Diffüzörlerden verim yeterince alamadım, vortex kullandım. Vortex için kullandığım motor birkaçgünde bir tıkanıyor ve verimi ciddi şekilde düşürüyordu. En son sumpın su çıkışına tahta hava taşı ile co2 vermeye başladım. Ancak benim sump su çıkışım U şeklinde bir kavis ile filtrelenmiş suyu dolandırarak çıkış motoruna veriyor. Co2 tamamen eriyerek akvaryuma karışıyor. Aktif toprağı farklı markaların misket gübrelerini periyodik olarak gömerek kökleri besliyorum. Tropical, jbl kugeln, dennerle nin tabs lerini kullanıyorum. El ile hergün yoğun potasyum , gene el ölçümü ile az miktarda nitrat &phosfat ekliyorum. Dışarıdan demiri çok dikkatli dozlarda vermeye çalışıyorum ve tüm bunları günlük yapıyorum. Haftalık 25% su değişimi yaptığım gün dışında hergün az miktarda ve gözlem ile ayarladığım oranlarda gübrelemeyi yapıyorum. Sabah 4,5 saat, sonra iki saat kapalı ve sonrasında gene 5 saatlik aydınlatma yapıyorum. Röle co2 yi ışık açılmadan birbuçuk saat önce açıyor, ışıklar kapandıktan bir saat sonra kapatıyor. Arada sıvı karbon takviyesi yapıyorum.Haftada iki kere çok ciddi budama yapıyorum, özellikle rotala gibi çok hızlı büyüyen bitkilerin daha eski dallarını acımasızca buduyorum, zemine ışığı kesen çok uzamış dalları buduyorum, neredesye bir tas bitkiyi budama ile çıkartıyorum. 250 litre akvaryumumda 13 ayrı çeşit zemin, orta plan ve yüksek arka plan bitkiye sahibim. Yaklaşık 40-50 kök zor ve kolay yetişen bitki kombinasyonu, zemin bitkileri ve dallarda birkaççeşit moss larım var. Tecrübelerime göre özetle ;
- Aydınlatma gücünü gerçekten iyi ayarlamak önemli
- Çoğu seramik diffüzör bence işe yaramıyor, vortex veya benim yaptığım gibi farklı yöntemler ile co2 doygunluğuna ulaştırabilmek önemli.
- Aktif toprak bile olsa bence en geç ayda bir misket gübreler ile beslenmeli, tek bir marka ile değil farklı üreticileri kullanmak önemli. Tüm macro ve micro besinleri kökleri besyecek şekilde verebilmenin büyük faydasını gördüm.
- Hergün dışarıdan potasyum ve magnezyumu doğru oranlarda hatta bitki yoğunluğuna göre üreticinin belirttiği oranları biraz aşarak vermek, bunu günlük yapabilmek önemli.
- Tüm bunlara rağmen genede yosun olmuyor değil, azda olsa oluşan yosunlu dal ve yaprakları tutmuyor ve budama esnasında temizlemek önemli.
- Başlarda çok sık su değişikli, devamında ise haftalık aksatmadan yapılan su değişikliği kritik. Bzazen hala haftada iki kere 20-25% su değişikliği yapıyorum.
- Bol karides, amano bitkilerdeki, otto ve nerite camlarda arada çıkan spot yosunlarını gayet iyi temizliyor. Ancak Benim büyüklüğümdeki akvaryumlar iiçin en az 3-4 otto, 7-8 nerite ve sayısını sayamadığım kadar karides mevcut.
- Bana göre dip çekimi yapılmaması lazım, dibe bence hiç dokunmamak lazım, su değişimleri sadece su yüzeyinden yapılmalı.
- Apistolar için ro su kullanayım dedim , ancak bitkilerde gelişimini etkilediğini farkettim, dinlendirilmiş ve karbondan geçirilmiş çeşme suyu bence ideal olanı. Dinlendirme tankındaki suyun catappa yaprağı humik asitle desteklenmesi hem bitki hemde canlı sağlığı açısından çok olumlu sonuçlar veriyor. Ph 7,5 altı olması bence yeterli.

Bunların bilinmeyen bilgiler olmadığını biliyorum ancak kendi uygulamalarımı bir özet yapmak istedim.
Sevgilerimle

Emre

Beğenenler: [T]119043,aydinkayaz[/T][T]181664,emrah39[/T][T]216175,firat0133[/T]
Teşekkür Edenler: [T]119043,aydinkayaz[/T][T]125478,msurucu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 13:07
[QUOTE=aydinkayaz]Arkadaşlar bu gece biraz çalıştım :) Buradan okuduklarım ve değerli tavsiyeleriniz ile elimden gelenin şimdilik en iyisini yaptım. Yapılanlar ;

1- İçerdeki difüzör iptal edilip istanın large olan max mix reaktörü akvaryum içinde iç filtreye bağlanarak çalıştırıldı. ( Pervane kenarları ve iç borusu zımparalandı. Gayet iyi oldu daha rahat dönüyor pervaneler. Tahsin arkadaşıma çok teşekkür ederim tavsiyeden dolayı.

2- Selenoid vana bağlanarak ışık ve co2 timere bağlandı ayrı ayrı ve şu şekilde bir ayar yaptım.


Şimdi geleyim sorularıma :

Videoda da görüldüğü üzere iç motor 1400lt / saat olmasına rağmen saniyede 5 damla çözemiyor reaktör. Bundan dolayı çözünmeyen co2 yukarda toplanıyor fakat gözlemim o ki tahminimden çok daha iyi çözünüm var. Yani inline difüzörden iyi diyebilirim. Bundan daha iyisi şuan için çok zor. Tavsiyesi olan varsa dinlerim :)

Görüntüyü kamufulaj etmek için bitkilerin büyümesi lazım :) Şuan bana bi sıkıntısı yok bitkiler gelişsin isterse görsellik olmasın sonra çözerim görsellik işini. Bu arada evimdeki ısı çok yüksek olduğundan fanlı soğutma var dijital termometre kontrollü .. 25 dereceye ayarlı . Videodan gördüğünüz tavsiye veya eleştiri varsa dinlerim ve gerekli ve yapabileceğim birşeyse yaparım . Şimdiden teşekkür ederim.

[/QUOTE]

Hocam eğer o iç filtrenin debisi dediğiniz gibi 1400l/s ise max mix de ciddi sıkıntı var demektir.Pervanelerin dönme hızı gerçekten yavaş çapaklar tam temizlenmemiş ya da engelleyen başka birşey var demektir.Bendeki L boyundaki reaktör fluval 206 ya bağlı olmasına rağmen sizinkinden çok daha hızlı dönüyor ve birikme hiç yok.Dediğim gibi alttaki pervaneyi çıkartarak denemeniz yönünde.Bir de saniyede 5 kabarcık o yoğunluktaki tank için fazla geldi.

Başka bir tavsiye de tüpü mümkünse ışıklar açılmadan en az 2-3 saat önce açmanız yönünde olacaktır.Sıcakılığı da 24 dereceye sabitlerseniz sıcaklıktan dolayı az da olsa co2 çözünmesini arttırırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydinkayazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 64
aydinkayazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 13:21
[QUOTE=Thsnmutlu]

Hocam eğer o iç filtrenin debisi dediğiniz gibi 1400l/s ise max mix de ciddi sıkıntı var demektir.Pervanelerin dönme hızı gerçekten yavaş çapaklar tam temizlenmemiş ya da engelleyen başka birşey var demektir.Bendeki L boyundaki reaktör fluval 206 ya bağlı olmasına rağmen sizinkinden çok daha hızlı dönüyor ve birikme hiç yok.Dediğim gibi alttaki pervaneyi çıkartarak denemeniz yönünde.Bir de saniyede 5 kabarcık o yoğunluktaki tank için fazla geldi.

Başka bir tavsiye de tüpü mümkünse ışıklar açılmadan en az 2-3 saat önce açmanız yönünde olacaktır.Sıcakılığı da 24 dereceye sabitlerseniz sıcaklıktan dolayı az da olsa co2 çözünmesini arttırırsınız.[/QUOTE]

Üzerinde yazan değer o. Hatta ürün aynen [URL=http://pasifikpet.com/sobo-wp-3001-ic-filtre-1400-lt-saat]bu[/URL] Evet bana da yavaş geliyor hala ama eskiye göre bence mükemmel :) Eskiden bunun 4te1i ancak dönüyordu :) Alttaki parçayı çıkarıp denediğimde üsttekinin daha yavaş döndüğünü gözlemlediğim için tekrardan taktım. Ama derseniz ki o şekilde kalsın öyle yaparım. Bu arada videoda alttakinin dönüşünü görüyorsunuz siz, o üsttekinden epey yavaş dönüyor sizi yanıltmasın. Üstteki epey hızlı dönüyor aslında döndüğü görünmüyor bile. Lakin co2 birikiyor. 5 damla çok olmuş olabilir belki. Akşam 3 e veya 2ye indirip denerim. Sizin dediğiniz gibi de bir süre denerim bakalım nasıl olur :)

Isı konusunda haklısınız fakat evim akşam 29-32 derecelere çıkıyor ısı olarak. O yüzden fanının daha az çalışması için ayarlanacak en yüksek ısıya ayarladım. Çünkü çalışırken çok ses yapıyor ve rahatsız ediyor. 1 derece çok farkeder ise ona da bir ayar çekerim :) Co2 2-3 saat önceden 5 damla olarak vermeye cesaret edemedim. Ama gözleme dayalı olarak co2 durumu ayar çekilecek hatta ışık bile yeniden gözden geçirilecek sanırım :)
[EDIT]aydinkayaz,2017-02-03 13:24:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 13:39
[QUOTE=aydinkayaz]

Üzerinde yazan değer o. Hatta ürün aynen [URL=http://pasifikpet.com/sobo-wp-3001-ic-filtre-1400-lt-saat]bu[/URL] Evet bana da yavaş geliyor hala ama eskiye göre bence mükemmel :) Eskiden bunun 4te1i ancak dönüyordu :) Alttaki parçayı çıkarıp denediğimde üsttekinin daha yavaş döndüğünü gözlemlediğim için tekrardan taktım. Ama derseniz ki o şekilde kalsın öyle yaparım. Bu arada videoda alttakinin dönüşünü görüyorsunuz siz, o üsttekinden epey yavaş dönüyor sizi yanıltmasın. Üstteki epey hızlı dönüyor aslında döndüğü görünmüyor bile. Lakin co2 birikiyor. 5 damla çok olmuş olabilir belki. Akşam 3 e veya 2ye indirip denerim. Sizin dediğiniz gibi de bir süre denerim bakalım nasıl olur :)

Isı konusunda haklısınız fakat evim akşam 29-32 derecelere çıkıyor ısı olarak. O yüzden fanının daha az çalışması için ayarlanacak en yüksek ısıya ayarladım. Çünkü çalışırken çok ses yapıyor ve rahatsız ediyor. 1 derece çok farkeder ise ona da bir ayar çekerim :) Co2 2-3 saat önceden 5 damla olarak vermeye cesaret edemedim. Ama gözleme dayalı olarak co2 durumu ayar çekilecek hatta ışık bile yeniden gözden geçirilecek sanırım :)
[/QUOTE]

Hımm anladım hocam ama alttaki parça üstteki pervane sayesinde dönüyor aslında yani çıkarttığınızda daha hızlı dönmesi gerek.1 derece çok etkilemez.Hocam saniyede 5 kabarcık fazla dememe aldırmayın tamamen gözlemleyerek ne kadarı yeterli ise o kadar vermekte fayda var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123326/030220171339231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123326/030220171339321.jpg[/IMG][EDIT]Thsnmutlu,2017-02-03 13:40:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydinkayazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 64
aydinkayazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 13:44
Benimkinde problem var öyleyse veya ben yanlış taktım :) Çünkü bende üstte 2 ayrı pervane var ve birbirinden bağımsız olarak dönüyorlar. Acaba üsttekinde tırtıklı yüzey var o tırtıklı yüzey alttakini sıkıştırıp birlikte mi döneceklerdi.. ben o tırtıklı kısmı reaktörün üst yüzeyine bakar halde taktım. Kendimce o tırtıkların co2yi parçalamak görevi için öyle olduğunu düşündüm. Acaba yanlış mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 13:59
[QUOTE=aydinkayaz]Benimkinde problem var öyleyse veya ben yanlış taktım :) Çünkü bende üstte 2 ayrı pervane var ve birbirinden bağımsız olarak dönüyorlar. Acaba üsttekinde tırtıklı yüzey var o tırtıklı yüzey alttakini sıkıştırıp birlikte mi döneceklerdi.. ben o tırtıklı kısmı reaktörün üst yüzeyine bakar halde taktım. Kendimce o tırtıkların co2yi parçalamak görevi için öyle olduğunu düşündüm. Acaba yanlış mı ?[/QUOTE]

Aynen hocam üstteki pervanin tırtıklı kısmı alttaki pervaneye bakacak daha doğrusu o kısımlar temas ederek pervaneler dönüyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123326/030220171359121.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydinkayazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 64
aydinkayazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 14:01
Evet :) Bir yanlışımızı daha tespit etmiş olmanın verdiği huzurla akşama bu işi de çözeceğim :) Peki siz kaç damla co2 çözebildiniz en fazla bu max mix ile ?

Bu arada sizde de fan var, ses olayını sanırım Akasa Viper fan ile çözdünüz :) Memnunmusunuz bu fanlardan ? Ayrıca hızını ayarlayabiliyormusunuz ben çok aradım ama öyle bişey bulamadım :([EDIT]aydinkayaz,2017-02-03 14:16:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 15:21
[QUOTE=aydinkayaz]Evet :) Bir yanlışımızı daha tespit etmiş olmanın verdiği huzurla akşama bu işi de çözeceğim :) Peki siz kaç damla co2 çözebildiniz en fazla bu max mix ile ?

Bu arada sizde de fan var, ses olayını sanırım Akasa Viper fan ile çözdünüz :) Memnunmusunuz bu fanlardan ? Ayrıca hızını ayarlayabiliyormusunuz ben çok aradım ama öyle bişey bulamadım :([/QUOTE]

Umarım istediğiniz sonuçları elde edersiniz.Hocam altını çizerek belirtmek isterim gerek max mix gerekse inline atomizer olsun bunların performansları gerçekten diğer çoğu üründen iyi ancak her 2 ürünün de artı ve eksileri var.Ben de sizinle aynı sorunsalları yaşadığım için bu yolu seçtim.Max mix, inline atomizerden daha performanslı gibi bir sonuç çıkmamıştır umarım.Beni rahatsız eden ve ya istemediğim görüntüleri aşmak için böyle bir yol çizdim.Şuan için gerçekten max mixten yüksek verim alıyorum.

Hocam sizin videonuzdakinden bir tık daha fazla ama hala düzenleme ve denemeler yapıyorum bazen damlacık sayısını azaltıyorum özellikle ışıklar açıkken son saatlerde fazla birikim olmaması adına.

Hocam fanları ayarlamıyorum orjinal halinde çalışıyor termostatla aynı trafoyla besleniyorlar ben hem suyu hem de armatürleri soğutuyorum.Ses olayını aşamıyorum hocam ama asgariye indirdim.Vatan bilgisayardan aldığımda nerdeyse sıfır ses ile çalışırken zamanla toz vb nedenlerden ses yapmaya başladılar.Dönme ekseleri kaymasın diye temizlemiyorum.Malum öyle olunca daha fazla ses oluyor.Bir de full güçte çalışınca artı ses olarak geri dönüyor.Çok daha kaliteli fanlar var ama fiyatları yüksek gerek görmedim.Dimmerle ayarlanabilir diye biliyorum bunların çalışmaya başlangıç voltajı 9 ben 12 ile çalıştırıyorum düşürürsem ses azaır haliyle.Sonuçta pc fanı olup anakart üzerinden programla ve ya biostan speed ayarı yine voltajı değiştirilerek yapılıyor.Aynı mantık sadece manuel yapılabilir.Bu arada sayenizde aklıma fikir geldi elimde boşta 12v luk trafo var ona bağlayıp V adj ile voltajı düşürebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir