Strafordan Orta Fon
Sitemizde yapılan arka fonlara oldum olası özenmiştim ama akvaryumun konumu gereği arkafon yapamıyordum. Bende strafordan ortaya sutun şeklinde fon yapmaya karar verdim. Ayrıca iç filtremi gizlerek daha doğal bir görünüm vermeye çalıştım.
İlk önce bildiğiniz gibi falçata faslı başlıyor. Burda artık Allah ne verdiyse dalıyoruz. Filtreyi koyacağım kısımın alt taraflarında ufak delikler bıraktım su girişi için.
İlk katı derz ile beyaz atmanızı tavsiye ederim. Çünkü bir sonraki katları atarken kapatamadığınız yerler kalıyor ve alta açı renk olursa daha rahat görebiliyorsunuz.
Ortada duran sutunlara havya yardımıyla büyük delikler açtım iki sütünda 6-7 tane delik mevcut.
Altlarına cam yapıştırdım ve bu camları silikonla akvaryuma yapıştırdım. Akvaryumu harçla derzle bulamak istemedim. Çıkarmak istersem eğer kenarlardan falçata yada jiletle keserek çıkarabilirim.
Bu şekilde akvaryuma koydum ve 4 gün kaya tuzu çözülmüş suda beklettim.
Fon çalışmasını 4 bölüme ayırdım
1. Şekil verme: Burda içimizden geldiği gibi şekli falçata ve havyayla şekil veriyoruz. Tüm kızgınlıklarımızı sıkıntılarımızı atıyoruz tavsiye ederim :)
2. Kaplama: Bu bölümde ise straforu derz dolgusuyla izole ediyoruz. Açık renkten kullanacağımız en koyu renge doğru gidiyoruz. Açık kalan yerle bu şekşlde daha kolay farkedip kapatabiliyoruz. En son siyaha yakın bir renkte kullandım. Katlar arasında birer gün beklemenizde ve günde bir kaç kere spreyle su sıkıp ıslatmanızda fayda var çatlama yapmasını engellemek için gerekli...
3. Rötuşlar ve boyama: Bu bölüm artık elimize birşeylerin geçtiği bölüm. Ben bu bölümde derin olan yerleri koyu siyah ile renklendirdiğim derz ile doldurdum. Derinlik vermesi açısından faydalı oluyor. Sonra bir ton açarak çıkıntı yerleri derinlere girmeden fırçayla kaplıyoruz. en son olarak petrol yeşili ve siyahın karışımından üsten ışık vurunca belli olacak yerelere ufak dokunuşlarla yosun efekti vermeye çalıştım. Renklendirme çalışmasında renk tonajını tam olarak seçmek zor oluyor kuruyunca iki tona kadar açılır. Bu rengi önceden görebilmek için tornavidayla ufak bir miktarı elektirk sobasıyla kısa sürede kurutup sonuç olarak hangi rengi elde edeceğinizi görebilirsiniz. Buan göre boya katkısını ekleyip, seyreltebilirsiniz.
4. Yerleştirme ve Bekletme: Akvaryuma montaj işleminin yapıldığı safhadır. Ben tabanlara yetecek kadar cam kesip onu silikonla önce strafora yapıştırdım ve aralarını derz ile doldurdum. Sonra Akvaryumun içinde dışa doğru kalacak şekilde silikonla yapıştırdım. Derzi ile akvaryumun içinde işlem yapmak zor oluyor. Önce silikonun kuruması için 4 gün bekledim. Daha sonra su koyup bolca kaya tuzu ekledim 5 gün kadarda suyla beklettim. Daha sonra normal suyla durulayıp kavaryumu kurmaya başladım.
Bu gün akvaryumuma ledten ışık tertibatı kurarak balıklarımı ufak akvaryumdan aktardım. Son halini yarın ekleyerek balıkların durumunuda inceleyerek size aktaracağım. Şu an gayet mesut gözüküyorlar...
Bir sonraki projem olan Yörsan Kule Tipi Sump ve kapak çalışmalarını en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.
Herkese sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çekişi ne kadar iyi yapabilir tartışılır.Eğer sirkülasyon amaçlı kullanılan bir motor ise estetik açısından daha güzel olmuş.Elinize sağlık.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Önceden temizlemek için kullanılıyordu fakat bir müddet olarak sadece sirkülasyon için tasarlandı. Sump içinde overflow yapıp boruları oraya gizleyeceğim. Yorumunuz için teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir