Sp ve kaya tuzu hakkında birkaç soru...


ozlubudakÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 209
ozlubudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 19:48
Meraba arkadaşlar bende 160 litrelik bir akvaryum var.Haftada bir %30 su değişimi yapıyorum.Bunda 8d 2e sp besliyorudum.Hiç bir ilac eklemedim.Son zamanlar çok fazla yere sürtünüyorlar ve bir kösede duruyorlardı.3-4 gün içinde 6 tanesi öldü.Şuan 4 tane var ve aynı hareketleri onlarda yapıyor.Birde 90 litrelik bir akvaryumum var.Eskiden onu kullanıyordum.Şimdi onu temizledim.Midye kırığı alıp güzelce temizledim.Taşları temizledim.Ve bu gün güzelce yerleştirip suyu doldurup filtreyi calıştırdım.

Sizlere birkaç sorum var:
1)Elimde petshop tan aldığım kare gibi kaya tuzu var.Balıklarımın birdaha bu sekilde dış parazitten ölmemesi için kaya tuzu kullanmalımıyım?(Kullanırsam kaç adet atıyım?)
2)sp ler için uygun suyu ayarlamak için ne tür seyler tavsiye edersiniz?
3)Dış parazite eden olan şeyler nedir?

Şimdiden bunu okuyan herkese çok teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 19:57

Öncelikle koymayı düşündüğünüz yaşam alanına uygun ebatlarda bir tank (akvaryum) almanız gerekir..buda beslenecek balıklar chıclıd olacağı için en az ön cephe eni 100 cm olmalı yani 150 lt. bir akvaryum olmalı......akvaryum seçiminde camların kalınlığı hacmi taşıyacak kadar olmalıdır...en az10mm.

filtre

dış filtre olması gerekir. suyun tazeliğini korumasına yardımcı olabilecek her türlü aksesuar kullanılabilir..

sıtıcı

ısıtıcı olarak 100 watt lık seçilmelidir... kurulacak akvaryum soğuk bir mekanda duracak ise 2 tane (az150lt ) ısıtıcı takmakta yarar var.elektrik tasarrufu açısında da önemlidir

aydınlatma

aydınlatma akvaryum un kapagına nem den etkilenmeyecek şekilde monte edilmelidir...ışığın renginin mavi olması chıclıd lerde daha makbuldür..elektrik ve su tehlikeli birer eleman oldukları için ikisinin birleşmesi önlenmelidir her zaman akvaryum içine temas edilmeden aydınlatma fişi çekilmelidir....

kum

akvaryuma döşenecek kum çok iyi yıkanmalıdır..ne kadar yıkasanızda kum suyu bulandıracağı için suyu koymadan kumu koymalı suyuda direk kumun üzerine değil bir taş yada nesne üzerinden süzülerek dökmeniz gerkir .. kum un temizliği ise haftada bir üzerindeki pislik hortumla çekilmeli ayda bir ise tuzla yıkanmalıdır... 

hava motoru

canlılar suda ,karada yaşadıkları her yerde hava ya ihtiyaçları vardır..

bunun eksik olması ALLAH katında bizi suçlu duruma düşürür.sağlıklı bir hava motoruyla canlılara rahat ettirilmesi gerekir..hafta 1veya 2 kova taze dinlenmiş su eklemek canlıların sağlıklı ve huzurlu olmasını da sağlar...

bitki

chıclıd balıkları akvaryum unda bitki konulacaksa kalın yapraklı kauçuk' umsu bitkiler tercih edilmeli ..diğerlerini koymak yem vermek olur..


derece

akvaryum da birderece bulunması yaralıdır ..ısıtıcıların bozulma ihtimali her zaman vardır..su değişikliğinde de çok faydalı olacaktır... Sürtünme az sıklıkla olsa da  gözlemlenebilir.
Ama fazla varsa dış parazit tedavisinde kaya tuzunun faydası oluyor.
Kimisi kaya tuzunu gerekli görüp her su değişiminde kullanırken,kimisi sadece ihtiyaç duyduğunda kullanıyor
Yani biraz da göreceli bir konu oluyor.Ama dış parazit tedavisi için faydalı olduğu kesin.
Kullanmak isterseniz,akvaryumunuzdan bir cezve su alın.Bir tatlı kaşığı(yemek tarifi gibi oldu) kaya tuzunu cezvedeki suda eritip,akvaryumunuza yayarak dökün.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarcastica85Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 137
sarcastica85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 19:57
Aynı sorun bende de var ama kayıp yok şimdilik %50 su değişimi yapıyorum hafta bir ve değişimden sonra da kaya tuzu kullanıyorum fakat sürtünmeler devam ediyor hala kimyasal kullanmak istemiyorum ama sanırım yarın dış parazit ilacı alcam kesin çözüm bu sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir