Sorularım 3/3 (bitkili Akvaryum Yapma İsteği)


1923BnJnÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2018
İl: Ankara
Mesaj: 59
1923BnJnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2018 14:07
Bu sorunum diğer ikisinden farklı olarak, başlangıçtayım ne yapabilirim olacak.

Sorun 3/3 - Bitkili Akvaryum yapmak için giriş:

Gelelim üçüncü mevzuya, başımdan geçenleri anlatarak sorularımı yönettim. Son sorum ise, bu beta için yeni bir ortam ararken eşim istemedi lakin ben o kadar çok akvaryuma baktım ki letgodan, bakarken de ne güzel kazıklandığımı görmüş oldum. :D
Neyse eşim odasına istemedi ama ben 60 litrelik bombeli boş bir akvaryumu beğendim, adamın evine gidip aldım. 50tl verdim, iki gözlü siyah plastik kapağı var, orta boy florasan konacak boyutta sudan koruyacak saydam bir bölmesi de mevcut.
Bidonda duran ve eşimin yarısını yanlışıkla yere döktüğü su mercimekleri ile lav kırıklarını bu akvaryuma koydum bir süredir kapalı cam balkonda güneş batışına doğru üzerlerine düşen bir ışıklı ortamda öyle duruyor. Akvaryumun sağlamlığı, kırık olmadığını da test etmiş oldum ve mercimekler daha güvende…
Ben bu akvaryumu tablo misali bir bitkili akvaryum şekli vermek istiyorum. Aklımda net bir çizgi yok ama sizden isteyeceğim yardım nasıl şekil vermemden ziyade içinde kullanacağım malzemeler hakkında olacak.

Önce ortamını yazayım. 60litre bombeli akvaryum.
Cam balkon, tamamı kapalı ama kalorifer peteği yok yani dışarıdan sıcak olsa da bir ev ortamından soğuk olacağı kesin.
Store perdeler gün boyu onun olduğu kısımda açık olacak, gün ışığını alacak, çok az güneş batmaya yakın güneş o tarafa vuruyor olacak.
Muhtemelen aklındaki gibi temin edebilirsem birkaç ağaç kökü ile ağaç şekli vermek istiyorum, üstlerine belki yaprak görünümü vermekle uğraşmayabilirim, o ustalık evremde sonraki çalışmamda olsun, şimdi bildiğin acemiyim, beceremeyebilirim.
Birkaç taş, kaya ile tepe, dağ görünümü vermeyi deneyebilirim.
Zemin çoğunluğu yeşil olsun istiyorum mini ebatta leaf lar hoş görünüyor ama zemin çimi için mini hairy daha şekil durabilir bilemedim.
Akşam 19:00 gibi evde oluyorum, akşama kadar ilgilenen olmayacak, eve geldiğimde ilgilenebilirim ancak ve gün ışığı yetersiz ise o saatten sonra yatmadan önce 23:00da veya sabah 8:00da işe gitmeden öncede kapatabilirim.

Hayallerim bu olsa da
https://www.gigbi.com/blog/wp-content/uploads/2016/11/bitki-akvaryumu-2-696x391.jpg
https://www.gigbi.com/blog/wp-content/uploads/2016/11/bitki-akvaryumu-3.jpg

Sanırım gerçeklerim en fazla bunlar olur.
https://www.gigbi.com/blog/wp-content/uploads/2016/11/bitki-akvaryumu-6.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-71r64qQelos/VLFWktVZ0tI/AAAAAAAAAWA/LhGZdBBzC7Q/w424-h318-n/iwagumi-akvaryum.jpg
https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2016/12/2iwagumi2.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8323/8148117781_03405dcb8a_b.jpg

[B]Evet mevcut durum, şartlar ve malzemeleri yazdım.
Neler almalıyım? Neler yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? CO2 takiveli mi olmalı, daha mı zahmetli olur, olursa başarılı olabilir miyim?
Tohumları alırken nereden almalıyım, alibaba ucuz ama kötü ürün çıkma olasılığı mı var? Pahalı ama yurt içi mi arayım? Hangi sitelerden tohum araştırayım?
Acelem yok, düzgünce kurayım, acemiliğimi sizlerden alacağım bilgilerle bir nebze azaltayım ve uzun soluklu bir akvaryum kurayım, sonrasında ilerleyen zamanda içine kalabalık olmayacak şekilde bir küçük ebatlı balık koymak istiyorum.[/B]



Okuyan ve yazan herkese teşekkürler [:cool:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir