Soğutucu Sorunu
Gönderim Zamanı: Dün 00:59
Arkadaşlar ikinci el olarak aldığım akvaryum çerçeveli, acemiyim böyle detayları düşünemedim, şu sıcaklığı 29 dereceyi zorlamaya başladı ki daha da artacak, soğutucu alacağım ama gördüğüm kadarıyla soğutucular cam kenara takılacak şekilde tasarlanmış, çerçeveli kenar çok kalın olacak, ne yapabilirim bir alternatifim var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: Dün 05:58
Sitede yapıp satan bir arkadaşımız var kalınlığını söylersen yardımcı olabilir ilanlar malzemeler bölümünde arayabilirsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: Dün 10:17
Kapaksızsa üstten küçük bir vantilatörü suya bakacak şekilde koyun. Sıcaklığı yeterince düşürüyorsa başka bir şeye gerek yok. Küçük dediğim bu kafası sağa sola yukarı aşağı dönenlerin en ufakları var, 25cm kadar, onu kafası aşağı suya gelecek şekilde ayarlayın. Evde başka büyük vantilatör vb. varsa, onunda daha uzaktan suya gelecek şekilde ayarlayıp deneyebilirsiniz. 45 derece açı kadar suya gelse yeter sanırım.
+1: [T]241079,Hidro Dinamik[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: Dün 13:26
Bende çerçeve yok ama kendim yaptığımdan camların üstünde dengeli şekilde oturtuyorum. Bir ucu arka cam bir ucu yan camda oluyor.
[EDIT]Hidro Dinamik,2025-05-26 13:28:54[/EDIT]
[EDIT]Hidro Dinamik,2025-05-26 13:28:54[/EDIT]
+1: [T]241968,Aguamentist[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: Dün 13:41
Kaynak makinesi gibi çok ısınan makinelere takılan fanlar var. Dikkat edin bilgisayar fanı değil. Dediklerim bilgisayar fanına göre 3-4 daha güçlü çalışıyor. Bunlardan birini alın w1209 gibi bir devreye bağlayın alın size soğutucu. Kapalı akvaryum ise istediğiniz şekilde sabitlersiniz. Özellikle yemleme için yapılan kapakların birine koymanızı tavsiye ederim. Bem öyle yapmıştım. 44 derece izmir sıcağında 30 litreyi 26 derecede tutabiliyordum bir tanesiyle. Tek eksisi çok fazla buharlaşma oluyor doğal olarak.
[EDIT]NightWist,2025-05-26 13:43:43[/EDIT]
[EDIT]NightWist,2025-05-26 13:43:43[/EDIT]
Beğenenler: [T]259737,fishhyy[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir