sıvı gübre


agbaglamaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 140
agbaglamaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 19:53
Arkadaşlar tek başına kullanılınca(başka gübre kullanmadan) bütün bitki çeşitlerine (veya çoğunluğuna) olumlu etkisi olan,coşturan,ölmesini engelleyen vs.vs. sıvı gübre var mıdır? veya tavsiyeniz????

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OZANYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 250
OZANYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 23:31
BEN kullanmıyorum ,iyi bir taban serilimi,ışıklandırma ve co2 sistemi bence yeterli,zaten atılan yemlerde bir çeşit gübre...ben bu şekilde kullanıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4240
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 23:55
Bitkinin 3 ana besini N-azot, P-fosfor ve K-potasyumu bir arada iceren npk gubreleri var. Ayrica npk harici daha az kullanilan diger besinlerinide bir arada iceren all inclusive gubrelerde var. Ama sorun suki her bitkinin her tankin tuketim oranlari farkli. Bitki besinlerinden birinin asiri fazla birikmesi yada yetersiz gelmesi yosun patlamasina neden olacaktir. her besin dengesizligi farkli tipte bir yosunu patlatir. Bu yuzden cok tercih edilmez. Ama daha dusuk destekli bakimi kolay bitkileriniz varsa, azot ve fosfor yemlerle tanka bolca girer. ana besin olarak sadece potasyum vermeniz yeterli olacaktir. yaninda seachem florish gibi anabesinler disindaki elementleri iceren gubre kullanirsaniz saglikli bitkileriniz olabilir. bunlarin disinda demir gubresi bazi cok demir isteyen bitkiler icin gerekli oluyor. kolay turleriniz varsa gerekli olmaz. su degisimiyle gelen demir bile yeterli olabilir. hangi besinin fazla hangisinin az oldugunu nasil anliyacam derseniz, yosun yaparsa yeni eklediginiz gubreyi azaltacaksiniz, bitkilerde sararma, solma varsa probleme uygun gubre ekliyeceksiniz. en basitinden yapraklarda delikler acildiysa bu potasyum eksikligine isarettir. hic bir sey kullanmazsaniz bile mutlaka potasyum kullanin. bitkinin en cok tukettigi besinlerden biri olmasina ragmen ne yemlerle nede su degisimiyle tanka fazla girmez. ayrica tum gubreler arasinda en guvenli, korkusuzca kullanabilceginiz gubredir. baliklara canlilara etkisi minimaldir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir